|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #31 Dátum: 11 dec 10, 17:58:34 » |
|
Ez nem az. Ez a Fuuton Rasen Shuriken még nem eldobható formában. Itt láthatod az eredetit. http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/337/17
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gaburieru
ANBU újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
ガブリエル
|
|
« Válasz #32 Dátum: 11 dec 10, 19:13:12 » |
|
Akkor ez az a rész amire gondoltam. nem voltam benne biztos, hogy melyik is az (mondjuk azért az is hasonlít amiket én linkeltem), de köszi, hogy kijavítottál!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
^^
Uchiha Madara
Nem elérhető
Szökött Shinobi
he/him. flexee. fórumszarvas.
|
|
« Válasz #33 Dátum: 11 dec 10, 19:36:22 » |
|
Köszi majd megnézem, de így visszaemlékezve csak a rasenshurikenre ugrott be, de úgy átszik tényleg nulla a memóriám
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 dec 10, 19:39:50 írta ^^ »
|
Naplózva
|
|
|
|
Loah
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #34 Dátum: 11 dec 10, 21:01:08 » |
|
Lényegében ugyanarról beszéltetek. A Fuuton: Rasengan egy félkész, nem eldobható Rasenshuriken.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #35 Dátum: 11 dec 10, 21:40:41 » |
|
Lényegében mondhatnánk ezt is de mégsem teljesen ugyanaz. Ha megnézed akkor más az alakjuk. Az egyik (fuuton rasengan) megtartotta az eredeti alakját, míg a másikon megjelenik a shurikeneken látható pengealak szélből. Így pedig már nem teljesen ugyanaz. Gondolom a beleáramoltatott szélelemű chakra mennyisége illetve formálása lehet az oka az eltérésnek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Loah
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #36 Dátum: 11 dec 10, 21:43:16 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #37 Dátum: 11 dec 10, 21:47:58 » |
|
Lehet, de gondolom oka van annak, hogy másként került fordításra vagy más nevet használtak hozzá. Másrészt a működése valahogy más volt, hiszen a RS méretes krátereket hagyott hátra, míg itt kevésbé volt ilyen.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 dec 10, 21:52:55 írta rini67 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Loah
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #38 Dátum: 11 dec 10, 22:58:43 » |
|
Elképzelhető, de ez olyasvalami, amit valószínűleg nem fogunk soha megtudni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #39 Dátum: 11 dec 11, 16:56:07 » |
|
Mod.: Ezzel most már irány a Rasenganok témája, mert itt régen OFF. ^^
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Morause
Vendég
|
|
« Válasz #40 Dátum: 12 feb 03, 20:27:51 » |
|
Emlékeztek? Még annak idején mikor még jetix is volt és ott is vetítették a Narutót, kifejezetten ki lett hangsúlyozva h a chakra olyan testi és lelki energia ami nem látható, csak adott doujutsuk segítségével... ezt ugye Naruto megcáfolta mikor átváltozott Haku ellen és ő látta a róka felszabaduló chakráját! Aztán ugye bár Kakashi debütált a Raikirivel és jó sok résszel később Naruto megtanulta a Rasengan-t! Tehát így már van 3 féle chakra ami szabad szemmel is látható! Elkezdtem gondolkodni rajta hogy akkor végülis mitől válhat láthatóvá a chakra... saját véleményem szerint a chakra az erősségétől függ! Van egy érdekes kis elméletem, miszerint a chakra mikor létre jön az olyan apró nano méretű hogy az ember testében és körülötte szabad szemmel ugye láthatatlan! De ha ezeket a "chakra részecskéket" egy pontba sűrítik (lásd. rasengan, chidori) akkor gyakorlatilag egy nagy chakrává alakul át amit már lát az ember! De akkor felmerül a kérdés miért látjuk a bijuukat: szerintem ennek az lehet az oka hogy annyira sok chakra részecske volt a Juubi testébe hogy Rikodu Sennin hatására 9 felé osztva még így is egy tömör, egész Chakrát alkossanak mint a rasengan vagy raikiri esetében... persze az más kérdés hogy a jutsuja segítségével önálló akaratot adott nekik! Mit gondoltok erről, szerintetek is vmi hasonló lehet ennek az oka?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
batai15
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Zero Division
|
|
« Válasz #41 Dátum: 12 feb 03, 21:28:29 » |
|
Egyrészt a rasengan ténylegesen chakra, ezzel nemis vitatkozom, de a raikirivel inkább. lévén hogy természeti, és alaki manipuláció létre jötte, vagyis kakashi kezében egy marék villámot látunk, nem chakrát.meg ott van neji védelme, amit forgás + chakra kieresztés eredénye.MEgint olyan dolog ami zsák utcába torkollik.... Szerintem függ a nagyságától, sűrűségétől, illetve szerintem a felhasználásától.MErt pl ha vízen járnak, vagy felgyorsíták magukat chakrával, akkor nem látható, vagy naruto sennin módba gyűjti, kívűlről azt sem lehet látni. Végül is ha jobban belegondolunk, csakis a bijuuknál láttunk chakrát, meg gainál, akinél robbanás szerűen áramlik ki a chakra.DE pl a raikage pajzsa, aurája kinek hogy tetszik, az villám aura, chidori, katon jutsuk, sussano, amaterasu, mindegyik egy technika.Egyedül a biju palást és társai a tényleges szabad szemmel látható chakra, a többi jutsu:
|
|
|
Naplózva
|
"A gyáva mindennap meg hal, a hős csak egyszer" "Sok ember a tettei miatt bűnhődött, én sokat bűnhődtem, de a tetteim most következnek" Zsuzskaaaa (K)(L)
|
|
|
Gaburieru
ANBU újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
ガブリエル
|
|
« Válasz #42 Dátum: 12 feb 03, 22:22:51 » |
|
Én úgy gondolom, hogy chakra ereket ugyanúgy kell elképzelni, mint a vérereket. Ugyebár a vért sem látjuk, ameddig nem ejtődik rajtunk valamilyen seb. Szerintem a chakránál is hasonló lehet a helyzet, csak mondjuk itt nem sebeken távozik a szervezetből, hanem valamilyen pórus szerűségeken, ha szükség van rá. Ezt, úgy képzelem el, mint hogy pl.: a Rasenganhoz kellő chakra a tenyéren található ilyen chakra pórusokon keresztül jut ki. Remélem érthető amit írtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
iamhated
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #43 Dátum: 12 feb 03, 22:56:55 » |
|
Végül is ha jobban belegondolunk, csakis a bijuuknál láttunk chakrát, meg gainál, akinél robbanás szerűen áramlik ki a chakra.
Erről pm-be kérhetnék egy felvilágosító manga oldalt? köszi
|
|
|
Naplózva
|
salala ~ Nyugodtan írhatsz privátot, hisz ott nem offolsz mivel egyből landol a kukába.
|
|
|
hamisjoe
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #44 Dátum: 12 feb 03, 23:00:55 » |
|
Igen áramlik belöle a chakra, és nem PMben küldöm, hát ha más sem tudja: A 8 kapu a chakrapontokra nyomást mér, hogy kitáguljanak, és így a testükböl is áramlik ki a chakra. Amúgy is szerinted kapunyitogatásnál csak úgy poénból ugrálnak felfele a nagy szikladarabok ? Ha részletesen érdekel akkor Lee vs Gaara nál magyaráz Gai
|
|
|
Naplózva
|
Világ legjobb Suiton használója: Mózes xD
|
|
|
|