És én éppen ezért nem tudom tisztelni Itachi karakterét. Egy idegen falu sorsát a saját klánja sorsának fölé helyezte. Az ő helyében én a végsőkig küzdöttem volna azért, hogy megvédjem a családomat és a klánomat nem törődve a következményekkel.
Véleményem szerint Itachi azt a békét szimbolizálja, amely a vérrel jár.
Az ő értékrendjében a béke volt a legelső helyen és ezt próbálta teljesíteni. Megtehette volna, hogy a klánjának segít, de akkor ismét harcok lesznek és
felesleges áldozatok, úgy mint a múltban. Neki pedig azok az ismeretlen
áldozatok is számítottak. Nem ismerte őket, de mégis fontos volt számára az életük, mert nem akarta, hogy az emberek megint könnyelműen eldobják/elveszítsék azt, az életüket. Tanító jelleggel szerintem arra akar rámutatni, hogy a világban a legértékesebb az élet.
Ennek ellenére most jön a fekete leves, az ellentét, hogy ezt hatalmas, véres áldozat árán érhette el. Azért annyira semmi sem egyszerű.
Hiába segített volna a klánjának, mert akkor ismét egy olyan világba vezette volna az embereket, ahol a legjellemzőbbek a szenvedés és az életek kioltása lenne, a családja számára is. Éppen ezért meghozta a döntését. Hogy a világa ne süllyedjen káoszba lemondott valami számára fontosról, az értékrendjében valami másodlagosról. Ő a faluja fejlődését tartotta szem előtt, amiben békésebben élhetnek az emberek és nem hiábavalóan öldösik egymást.
Csak az tud változtatni a dolgokon, aki lemond egy számára fontosról, kb. idézve az Attack on Titan-ból
.
De mégiscsak úgy alakult, hogy a határozott Itachi is csak egy ember és az érzései felrúgták az értékrendjét, Sasuke képében. Ezzel is látszik, hogy egy olyan jellemileg erős karakter is, mint Itachi, gyenge és esendő. Még ha képmutatásnak is számít, hogy az öccsét életben hagyta ,jól rámutat arra, hogy ő sem tud mindent megtenni a célja érdekében, addig amíg ember.
Ezért is kedvelem a karakterét, mert egy nehéz döntést hoz a faluja/világ érdekében. Félreteszi a számára fontos dolgokat a céljáért, ami a jót szolgálná, de mégis, az író bemutatja, hogy ő is csak egy ember és még sem tud mindent feláldozni.
De ez csak az én véleményem erről az egészről.
Itachis topicot nem kaptam ezért írtam ezt ide.