A Naruto manga topic hsz-eit olvasva én is szkeptikus lettem a ki is lehet Tobi kérdéssel kapcsolatban.
Először is tisztáznám a fogalomhasználatom:
Uchiha Madara: A konohai történelem jól ismert figurája.
Tobi: Az a karneválmániás sharingan-használó, aki maszkok viselésében éli ki a szenvedélyeit és beleszeretett a hold szemébe
.
Bár már elvileg megvolt a nagy leleplező rész, hogy Tobi=Uchiha Madara, de még mindig túl sok a homály...
Megpróbálom összefoglalni a tényeket, hogy hátha akkor tisztábban látunk. Kérek mindenkit, ha hülyeséget írok szóljon és kijavítom vagy, ha kihagytam valamit akkor adja hozzá az alakulóban lévő listánkhoz.
Tehát:
1. Uchiha Madara megütközött Hashiramával a Végzet Völgyében, az utóbbi győzött és halottnak hitte Madarát.
2. Vagy emiatt a csata miatt vagy valamilyen más okból Tobi gyengébb, mint fénykorában, a karja Zetsus trutyiból van.
3. Tobi jelenleg ugyanazt a gitárhoz hasonló azonosítatlan tárgyat hurcolja magával, amivel anno Madara harcolt.
4. Minato a Kyuubi támadás idején "felismerte". Ekkor más volt a maszkjának a mintázata. Később a Kyuubi említést tesz egy általa Madarának aposztrofált személyről Sasukénak.
5. Itachi megtalálta Tobit, "tudta", hogy ő Madara.
6. Tobi irányitotta a IV. Mizukagét(, aki egyébként egy Jinchuuriki) a sharinganjával, Kisame rögtön felismerte.
Itt is említi a "Hold szeme" tervét. Megalapítattja az Akatsukit Nagatoval, Tobi a főgonosz
7. Már jó pár éve életben van ennek köszönhetően ismeri Konoha történelmét, felső vezetőit stb.
8. Kabuto fel tudott támasztani valakit, akitől Tobi fél."De megnyugodhatsz nem mondom el senkinek."-mondja Kabuto Tobinak. Tehát ez valami titok is.
9. Tobi feltehetően egy Uchiha, mert túlzottan is azonusulni tud az Uchiha klán céljaival(=gyűlölet), túl sokat tud a sharinganról, túl jól használja és meg van benne az Uchiha-féle büszkeség/gőg ki hogy hívja.
10. Maszkot visel annak ellenére, hogy mindenhol Madaraként mutatkozik be tehát elvileg már nincs titkolnivalója.
11. Zetsu még mindig Tobizza Kabutoval egyetemben. "Úgy éreztem, hogy először hozzád kellene beköszönnöm Tobi. Elnézést mostanában Madaraként szerepelsz, nemde?"-Kabuto
12. Még mindig nem láttuk Madara Mangekyou-ját annak ellenére, hogy az a dimenziókapus átvívő technika, amit használ csak azzal használható.