Az ELSŐ évadot be is fejeztem, lássuk a rövid kis értékelést:
Látványvilág (8/10)
Elvárás: Az ilyen "rövid" animék általában nagyon jó grafikával rendelkeznek, mint pl egy shounen, szóval a Death Note, a Vampire Knight, vagy a Soul Eater szintű grafikát várok. Szereplők: Nagyjából mindegyikkel meg vagyok elégedve, ám úgy éreztem nagyon sok helyen, hogy Lulu szeme torz. Ez más szereplők szemére is igaz néha, úgy tűnik ez nem volt a rajzoló csapat erőssége.
A hajak ezzel szemben, mind tetszettek, nagyon szépen lettek kivitelezve. Azért említettem a Vampire knightot is, mert nekem olyan érzésem van, mintha azt nézném (grafika alapján).
Kiegészítők: Nagyon nehéz nem volt a dolog, mivel a legtöbben egyenruhában vannak, így sokszor kellett ugyan azt rajzolni, ettől függetlenül azok is nagyon jók lettek. A sztori tele van robotokkal, azokat szintén kitűnően ábrázolták, főleg Lancelottal, és Zero gépével voltam nagyon megelégedve.
Effektek: Sokat dobott rajta, hogy kb minden 2. részben robbentgatnak, így azokat lehetett vizsgálni, amik szépek is lettek, valamint a Geass hatás is gyönyörű.
Hangulat (9/10)
Elvárás: Szintén a történet rövidsége miatt várná el az ember, hogy lényegre törő legyen, nem szeretem a töltelék jeleneteket/részeket. Az anime alaptémájához nem lenne szügség poénokra, de örülök hogy tuddtam jókat nevetni rajta.
Történet: [/b] Nem én vagyok az első, aki a Death note-hez hasonlítja, ez nem véletlen, bár pár alapot leszámítva, így 1 évad után azt mondom, hogy mégsem annyira hasonlók. "A fiú aki világmegváltó erőt kap, amibe a végén beleőrül..." eddig oké, de Zero célja kissé eltér Kiráétól, az eszközei és módszerei pedig szinte egymás ellentétei. Zero általában ott van a csatamezőn, és ő is harcol, míg Kira a háttérből mozgatta a szálakat. Nem kedvelem az ilyen futurisztikus sztorikat, de ez megfogott.
Főszereplő: Hasonlít Lightra, bár azt nem szerettem az animében, hogy az oké, hogy okos, de itt kb mindig annyit látunk, hogy mond vmit, az úgy lesz, és mindenki megdöbben az eszén. A Death Noteben szépen minden le van vezetve, hogy mi miből következik. Azt sokkal jobban tetszett.
Pozitív hangulat: Az alapvető poénforrás Arthur. Imádtam azt a részt, mikor megindult Zero maszkjában, és keresték. Gondolom mindenkinek felejthetetlen élmény
Negatív hangulat: Hát az uralkodó szórta a magját rendesen, és nekem nem nagyon tetszett, mikor Zero elkezdte ölni a tesóit. Clavis-t még éppen megértem, és Euphie-t vehetjük sajnálatos balesetnek, de a leggázabb az egészben, hogy Suzaku és Lulu harca elkerülhetetlen(nek látszik).
Értelmezhetőség: Az első kb 5-8 részben kapkodtam a fejem, hogy "Ez ki?" "Mi? Na ne már..." stb... Ez nagyon idegesített, de a részek elején lévő összefoglalók megmentették a tudatlan nézőt .)Emellett a főszereplő hasonlít Lightra, bár azt nem szerettem az animében, hogy az oké, hogy okos, de itt kb mindig annyit látunk, hogy mond vmit, az úgy lesz, és mindenki megdöbben az eszén. A Death Noteben szépen minden le van vezetve, hogy mi miből következik. Azt sokkal jobban tetszett
Zenevilág(8/10)Elvárás: - Openingek/endingek nem az eseteim, de ízlések és pofonok
Nem tudnám megmondani, mitől fog meg egy opening, de ezekben nem volt meg az a dolog.
Háttérzenék: Őszintén, ezekre nem nagyon figyeltem, de azt észrevettem volna, ha valami nagyon nem passzol a szituáció alá, de ilyen nem volt, ezért ebben kénytelen vagyok jól pontozni.
Összesítés: 8,3/10 Ez szerintem nagyon jó összességében, 83% már ötös
Említve lett, hogy átveszi-e a Death-Note-tól a #1 ANIME pozíciót, nos, csak azért mondok nemet, mert a Death Note komolysága szerintem jobban illett a feldolgozott témához, és ha dönteni kéne, szerintem a halállistás megoldás reálisabb(, persze tudom, hogy nem létezik halállista, szal nem belekötni ^^) na de majd módosítok a 2. évad után.
Emellett Zero eredményei is szépek, de Kira ahhoz képest, hogy kb. 3-4 ember segítette, nagyon nagy változást hozott a világra. (Ha vki nem olvasta mangában a sztori vége utáni 40 oldalas kis bónuszt, megsúgom, hogy kb 9 évvel Kira halála után még mindig lesznek zarándokok, akik hozzá/érte imádkoznak.)