24 nov 14, 18:11:10 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Code Geass - Hangyaku no Lelouch  (Megtekintve 70299 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Hiei D. Legend
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

A sötét nagyúr vissza tértxD

« Válasz #240 Dátum: 11 feb 01, 12:59:25 »

Azért Lulu is számtalanszor állt az őrület szélén, Kirával ellentétben ő elvesztett számtalan dolgot ami fontos volt neki. Kira pedig eldobta, ha egyáltalán éltek számára fontos emberek... Kira valóban kézzel fogható eredményt produkált a bűnözés szinte megszűnt. Addig Lulu reményt és elhetőséget adott az embereknek. Míg Kira megakarta váltani a világott addig Lulu az emberekre bizta azt. A vége is ezért lett ilyen. Ő hitt a társaiba és az emberekben, hogy képesek megváltoztatni a dolgokat. Ő ezért állt szerintem közelebb istenhez mint Kira.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 01, 13:00:13 írta Hiei D. Legend » Naplózva

Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii
Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
Matten
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Kritikus, Énekes, Parodista, miegymás :D

« Válasz #241 Dátum: 11 feb 01, 21:08:31 »

Mindkét karakternek voltak Ilyen meg olyan pillanatai. Mindkettő Más indítékból kezd, és más állapotban végzi, de ugyanazokon a fázisokon mennek keresztül. Mindkét animében az a kérdés, hogy amit tesznek jó-e vagy rossz, és Természetesen a végén mindkét karakter másként végzi Light a legyőzött Gonoszként Lulu meg a Győzedelmes Jóként!

Nehéz náluk eldönteni hogy jók-e vagy rosszak. Lulu az egész animében sokkal Elborultabbnak hat, mint maga Kira szvsz, mert Kira kevesebbszer akad ki, és nála később áll be a Kattanás állapota (lásd Death Note Második Fele és R1 vége Mosolyog ). Ám ezért is szeretem jobban a Geasst: Lelouch végül megváltást kap, és talán még az örök életet is elérte, míg Kirára csak a feledés és a Nagy semmi várt, és nem sikerült megoldani a Világ problémáját, hanem végül Őrültként távozott a színről. Lelouch végül épelméjűségét bizonyította.

Imádom az R2 végjátékát, mert Lelouchról az Rí le, hogy még gonoszabbá fordul, és mindenkit maga ellen fordít, ezzel erősítve a fordulatot a végén.

Végső soron, Lelouch a jobb és kidolgozottabb karakter, de valljuk be Light sem marad le.

Elég jól vonható párhuzam a két mű között, szerintem ez tagadhatatlan. De ettől függetlenül senki sem mondta, hogy ugyanolyanok, mert persze mindkettő más-más.
Amit írtam az csak egy poén volt Nevet
Naplózva

Ide most valami bölcsesség kéne, de nem jut eszembe semmi ikszdé
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #242 Dátum: 11 feb 01, 21:48:41 »

Moderátor: Ha az összehasonlítás jelentősebb részben inkább Kiráról szól, azt a Death Note témába írjátok, és pl egy idézettel, vagy linkel jelezzétek az előzményt!
Ugyan ez fordítva is érvényes!

ui: de ha gondoljátok erre a célra lehet nyitni egy témát pl "anime/manga karakterek összehasonlítása" címmel.  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 01, 21:52:37 írta Shiro » Naplózva

norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #243 Dátum: 11 feb 03, 23:20:07 »

Most fejeztem be az animét, az elején azt gondoltam, hogy egy kicsit túlzásba viszitek a szomorú végkifejletet, de úgy látom, hogy igazatok volt. Nem vagyok egy érzelmes típus, de azért az animé végén kicsit elszomorodtam. Az egyetlen dolog ami nem hagy nyugodni az a végén mikor C.C. a szalmás szekér tetején van és beszél Luluhoz, akkor most túlzásba viszi a monológot, vagy a fickó aki a szekeret vezette tényleg Lulu?
Azért szívesen elnéznék belőle még néhány részt. Pontosan
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
P4ndora
Akadémiai tanár
*

« Válasz #244 Dátum: 11 feb 04, 07:41:42 »

Az egyetlen dolog ami nem hagy nyugodni az a végén mikor C.C. a szalmás szekér tetején van és beszél Luluhoz, akkor most túlzásba viszi a monológot, vagy a fickó aki a szekeret vezette tényleg Lulu?

Anno rengeteg olyan videó volt, hogy beszerkesztették pl. Lulu arcát a szekeres csávónak, meg egy csomóan találgatták, hogy vajon tényleg meghalt-e, sokan szerettek volna még egy évadot.

Azért szívesen elnéznék belőle még néhány részt. Pontosan

azt hallottam csinálnak még egy évadot, de más lesz a főszereplő  kacsint (hála a sok rajongónak)

Erről a DN-es összehasonlításról annyit, hogy épp befejeztem a Death Note-ot, s egy barátom ajánlotta CG-t, mert hogy nagyon hasonló a története. Az elején úgy gondoltam hoyg ez csak valami DN koppintás, de mire az anime végére értem, megváltozott a véleményem, tényleg hasonlóak, de mégis mások. Mosolyog Mind2 anime egy remekmű.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 04, 07:42:26 írta P4ndora » Naplózva

Yumi-neechan
Gennin
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #245 Dátum: 11 ápr 02, 11:19:46 »

hát igen a Code Geass Gaiden-t én is várom már, elvileg 2011ben lesz, habár még ez se valami sok, viszont a NewType-ba megjelent egy cikk aktuális képpel, ami szerintem nagyon jó lett. A mangák is lassan befejeződnek, habár a Renyaból szerintem még lesz pár kötet.
A Code Geass vs. Death Note nekem mindig nagy kedvenc téma mert hát barátnőm DN fan, míg én CGs vagyok, és jó néhányszor veszekedtünk hogy melyik jobb. Habár a DN-t én megnéztem ő meg CGből csak egy epizódot nézett meg. Személy szerint nekem Lelouch szimpatikusabb karakter, mint Light, de ez az én saját véleményem. Volt olyan, hogy emiatt leakarták harapni a fejemet Nevet
egy kicsi off: a mangát én és a barátnőim elkezdtük fordítani, aki akarja elolvashatja a HNLT honlapján www.gradekiddy.gportal.hu (tudom, nem cg-s cím, de hát az ember inkább átalakít egy régebbi megunt honlapot Nevet) (Moderátor-san: sajna nem tudom, hogy így lehet e reklámozni a fórumon, sajnos erről a szabálykönyvben nem olvastam, ha van akkor elnézést kérek)
Naplózva

Zayala20
Gennin
*

« Válasz #246 Dátum: 11 máj 01, 12:06:01 »

Te jó ég! Pár perce fejeztem be az első évadot, te szerintem még ma elkezdem nézni a másodikat. Ez az anime egyszerűen elképesztő!!! Minden megvan benne: dráma,tragédia,poénok,pörgős harc,és még szép lányok is. Mosolyog
És ezek az összetevők olyan tökéletesen vannak összevegyítve, hogy hihetetlen. Egyetlen történetbe sem tudtam eddig annyira beleélni magam,mint ebbe. Na, akkor én mentem is nézni a folytatást... bye bye
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #247 Dátum: 11 máj 06, 11:05:38 »

Zayala20: Tessék gyorsan megnézni a 2. évadot. Nevet Nagyon-nagyon jó és érdekes. Azt hiszem mikor vége lett az első évadnak még olyan 1,5 - 2 évet várni kellett hogy folytathassuk a 2. évaddal. Mint a sorozatoknál... szivatják a rajongókat. >_<
Naplózva

viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #248 Dátum: 11 máj 08, 15:40:26 »

A code geass a legjobb, legérdekesebb történetű anime, amit valaha láttam. Látványban sem marad el a többi animétől, de a sztori lebilincselő, én 4nap alatt végignéztem az egészet. Lenyűgöző ahogy változnak a szerepek, nem gonosz és jó karakterek harcát látjuk folyamatosan, mint általában, hanem a többség "szürke", és egyéni érdekeik alapján változtatják hogy melyik oldalon állnak. Tele van drámával és fordulattal az egész, a befejezés pedig különösen jóra sikerült szerintem.
Naplózva

Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #249 Dátum: 11 jún 04, 10:58:12 »

Hú, most találtam rá az animére, ami mindig is érdekelt, anno itt a fórumon volt vkinek az avája ez a madaras szem... Még csak az 5. résznél járok, de már imádom. Elkerülhetetlen amúgy, hogy összehasonlítsa az ember a Disznóttal, mert elég sok közös dolog van bennük (eddig:) ) Nálam jelenleg az áll a legjobb anime helyen, kíváncsi vagyok, hogy ez átveszi-e a posztot Mosolyog
Jah és + pont, hogy ebben is van Zero xD
« Utoljára szerkesztve: 11 jún 04, 10:59:07 írta Zer0 » Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #250 Dátum: 11 jún 04, 11:24:28 »

Csak most? Ez nagy hiba...  Nevet ikszdé

Én a két évadot szinte szünet nélkül néztem mert többen is így javasolták és tényleg megérte. Ha meg tudod oldani akkor ne tarts a kettő évad között több hetes szünetet és akkor meglesz az új kedvenc. kacsint

Ha végeztél az animevel akkor azért egy kis élménybeszámoló jöhet. Nevet
Naplózva

Zer0
*

« Válasz #251 Dátum: 11 jún 07, 16:25:26 »

Az ELSŐ évadot be is fejeztem, lássuk a rövid kis értékelést:

Látványvilág (8/10)

Elvárás: Az ilyen "rövid" animék általában nagyon jó grafikával rendelkeznek, mint pl egy shounen, szóval a Death Note, a Vampire Knight, vagy a Soul Eater szintű grafikát várok.

Szereplők: Nagyjából mindegyikkel meg vagyok elégedve, ám úgy éreztem nagyon sok helyen, hogy Lulu szeme torz. Ez más szereplők szemére is igaz néha, úgy tűnik ez nem volt a rajzoló csapat erőssége.
A hajak ezzel szemben, mind tetszettek, nagyon szépen lettek kivitelezve. Azért említettem a Vampire knightot is, mert nekem olyan érzésem van, mintha azt nézném (grafika alapján).
      Kiegészítők: Nagyon nehéz nem volt a dolog, mivel a legtöbben egyenruhában vannak, így sokszor kellett ugyan azt rajzolni, ettől függetlenül azok is nagyon jók lettek. A sztori tele van robotokkal, azokat szintén kitűnően ábrázolták, főleg Lancelottal, és Zero gépével voltam nagyon megelégedve.
       Effektek: Sokat dobott rajta, hogy kb minden 2. részben robbentgatnak, így azokat lehetett vizsgálni, amik szépek is lettek, valamint a Geass hatás is gyönyörű.

Hangulat (9/10)

Elvárás: Szintén a történet rövidsége miatt várná el az ember, hogy lényegre törő legyen, nem szeretem a töltelék jeleneteket/részeket. Az anime alaptémájához nem lenne szügség poénokra, de örülök hogy tuddtam jókat nevetni rajta.

Történet: [/b] Nem én vagyok az első, aki a Death note-hez hasonlítja, ez nem véletlen, bár pár alapot leszámítva, így 1 évad után azt mondom, hogy mégsem annyira hasonlók. "A fiú aki világmegváltó erőt kap, amibe a végén beleőrül..." eddig oké, de Zero célja kissé eltér Kiráétól, az eszközei és módszerei pedig szinte egymás ellentétei. Zero általában ott van a csatamezőn, és ő is harcol, míg Kira a háttérből mozgatta a szálakat. Nem kedvelem az ilyen futurisztikus sztorikat, de ez megfogott.
      Főszereplő: Hasonlít Lightra, bár azt nem szerettem az animében, hogy az oké, hogy okos, de itt kb mindig annyit látunk, hogy mond vmit, az úgy lesz, és mindenki megdöbben az eszén. A Death Noteben szépen minden le van vezetve, hogy mi miből következik. Azt sokkal jobban tetszett.
      Pozitív hangulat: Az alapvető poénforrás Arthur. Imádtam azt a részt, mikor megindult Zero maszkjában, és keresték. Gondolom mindenkinek felejthetetlen élmény Nevet
      Negatív hangulat: Hát az uralkodó szórta a magját rendesen, és nekem nem nagyon tetszett, mikor Zero elkezdte ölni a tesóit. Clavis-t még éppen megértem, és Euphie-t vehetjük sajnálatos balesetnek, de a leggázabb az egészben, hogy Suzaku és Lulu harca elkerülhetetlen(nek látszik).
      Értelmezhetőség: Az első kb 5-8 részben kapkodtam a fejem, hogy "Ez ki?" "Mi? Na ne már..." stb... Ez nagyon idegesített, de a részek elején lévő összefoglalók megmentették a tudatlan nézőt .)Emellett a főszereplő hasonlít Lightra, bár azt nem szerettem az animében, hogy az oké, hogy okos, de itt kb mindig annyit látunk, hogy mond vmit, az úgy lesz, és mindenki megdöbben az eszén. A Death Noteben szépen minden le van vezetve, hogy mi miből következik. Azt sokkal jobban tetszett

Zenevilág(8/10)

Elvárás: -

Openingek/endingek nem az eseteim, de ízlések és pofonok Nevet Nem tudnám megmondani, mitől fog meg egy opening, de ezekben nem volt meg az a dolog.
     Háttérzenék: Őszintén, ezekre nem nagyon figyeltem, de azt észrevettem volna, ha valami nagyon nem passzol a szituáció alá, de ilyen nem volt, ezért ebben kénytelen vagyok jól pontozni.

Összesítés: 8,3/10

Ez szerintem nagyon jó összességében, 83% már ötös Nevet Említve lett, hogy átveszi-e a Death-Note-tól a #1 ANIME pozíciót, nos, csak azért mondok nemet, mert a Death Note komolysága szerintem jobban illett a feldolgozott témához, és ha dönteni kéne, szerintem a halállistás megoldás reálisabb(, persze tudom, hogy nem létezik halállista, szal nem belekötni ^^) na de majd módosítok a 2. évad után.
Emellett Zero eredményei is szépek, de Kira ahhoz képest, hogy kb. 3-4 ember segítette, nagyon nagy változást hozott a világra. (Ha vki nem olvasta mangában a sztori vége utáni 40 oldalas kis bónuszt, megsúgom, hogy kb 9 évvel Kira halála után még mindig lesznek zarándokok, akik hozzá/érte imádkoznak.)
Naplózva
Zer0
*

« Válasz #252 Dátum: 11 jún 12, 08:20:29 »

Azta... Hát ez nem volt semmi. Nem szándékozom még egy olyan hosszú leírást készíteni, mint legutóbb, magáért beszél a 2. évad. Csak ajánlani tudom mindenkinek az animét, és átvette a DeathNote helyét nálam, az egyszer biztos. Igazad volt, csukiice Mosolyog
Egy kérdés: Aki olvassa a mangát, megmondaná, hogy akkor most él-e Lelouch? Mert neten sok idióta fanmade videó van, de azokon látszik, hogy fake.
Naplózva
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #253 Dátum: 11 jún 12, 10:52:05 »

Nekem halvány gőzöm sincs, mivel a maga 4 részre van osztva, mind a 4-ben valami másról van szó, olyan az anime mintha az 1. évad 3/4-étől filler lenne. Mikor beleolvastam a mangába rögtön feladtam a folytatását (a mangáét), mert olyan volt, mintha nem is láttam volna az enimét
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #254 Dátum: 11 jún 13, 14:31:53 »

A probléma ott, van, hogy az anime nem manga alapján készült, de később a siker miatt csináltak hozzá mangákat párhuzamos univerzumokban, vagy a múltban.
Lelouch él-e vagy hal?
Pofonegyszerű.
Megéri folytatást csinálni----->él
Nem éri meg-------------------->nem él
Naplózva

Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb!
Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
Oldalak: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins