Nem örülök ennek hugim. gy néz ki ez családi nyavaja...
Amúgy másik okom a rosszkedvre: a kismacskánk Töpszli (még új) nem akar leszokni egy pisilős dologról. Az alomba csinál, de az ágyunkra is rájár... Miért? Sehova máshova nem, csak az ágyra... Minden nap egyet... Már a f...om kivan vele...
Gábor meg még dühösebb...
Macskaszakértő vagyok, de Töpszli kifog rajtam... Szerintetek mit csináljak vele? Hát a macskáknak van hajlama az ilyesmire. xDDD <-- tapasztalatból mondom.
Az ilyesmin nehéz segíteni.
A legegyszerűbb, legbiztosabb módszer, természetesen az, ha a macskát szépen kivágod az kertbe, és csak akkor engeded be, ha akarsz tőle valamit.
Aztán később, ha nagyobb lesz, már nem szokott ilyesmit csinálni. A macskának egyébként is kint a helye.
Persze ez csak akkor működik, ha kertes házban laksz, ha igen, mindenképpen ezt javaslom. Nekem ez eddig mindig bevált. (Mondjuk ez nem is meglepő.
Ha nincs bent, nem tud besz*rni/bepisálni. xD)
Ha panelban laksz, vagy vmi más okból nem akarod kivágni a macskát, akkor is lehet segíteni. A legjobb módszer az, ha simán kizárod a macskát abból a szobából, ahova szeret bevizelni. Persze ez csak akkor működik, ha soha nem felejted el becsukni az ajtót... ez általában nem szokott működni, mert úgyis el fogod felejteni.
De ha nem jut be, néhány nap alatt le szokott szokni a dologról...
Persze a fenyítés is egy megoldás, bár nem túl szép, adott esetben szükséges lehet. (
Nem a macska agyonverésére, lemészárlására, láncfűrésszel kettévágására, élveeltemetésére, karóbahúzására
stb. gondolok, csak egy kisebb, nem túl erős, de határozott odacsapásra, ami nem fáj, csak
megijeszti.) Általában működni szokott, ha makacs a jószág, akkor ismételt alkalmazása is szükségessé válhat. (szvsz az ilyesmit jobb egy férfira bízni, nem magad csináld.
)
Egy kicsit hülyének tűnő, de működő módszer az is, ha arra a helyre, ahol ezt elő szokta vezetni, az ágyra napközben felteszel mindenféle nehéz és kemény sz*rt: könyveket, táskákat, meg ieneket, de semmi ruhadarabot, vagy pokrócot. A macska ugyanis egy nagyon kényelemszerető dög, és nem megy oda, ha kényelmetlen a hely. Általában ugyanis a cica nem direktbe pisálni megy oda, egyszerűen szeret a kényelmes ágyon hemperegni, aztán ha rátör a dolog, akkor lusta elmenni az alomig. xDD De ha alapból nem megy fel, akkor odvizelni se fog.
Sok sikert!!!!!