Ugyan minden hsz-t nem olvastam el, de meglepve tapasztaltam, hogy mennyien odáig meg vissza voltatok ezért a fejezetért, ami egyáltalán nem volt nagy szám szerintem.
Mashima kezd eljutni arra a szintre, hogy engem már semmivel nem tud meglepni. Olyan furán érzem magam, amikor a manga szereplői rácsodálkoznak egy-egy eseményre (mint pl. most a végén Gérard és Mavis), én meg csak ülök fapofával, hogy: ja, ez olyan nagy cucc lenne? (Kivételt képez a múltkori, a fesztivál eredetéről szóló dolog.)
...Egyszerűen nevetségesen nagy ez a power up. Gajeel, aki két jobber csicska Grimmore Heart tagot csak az ultimate technikájával tudott legyőzni, most simán alázza (legerősebb technikája nélkül!) Fiore egyik legerősebb mágusát...
Ez is tipikus eset, ami nagyon jól szemlélteti Mashima hibáját. Minden arc-ot azzal indít, hogy bemutatja az ellenfelet, akik rendszerint p*csa erősek. A Tenrou szigetes arc-nál nézett úgy ki először, hogy valóban megfelelő erőviszonyokat teremt majd meg: gondolok itt arra, hogy Gazille-t (akit én FT legerősebbjei között tartok számon) rendesen megizzasztotta 2 idióta tiszt. Ez a dolog ott lett elrontva, hogy Natsu és kis bandájának harcainál (ők már ugye a legerősebbek ellen harcoltak, legalábbis a tisztekhez viszonyítva az erejüket, mindenki bivaly erősnek képzelte őket) ugyanúgy hozta Mashima a szokásos sablon győzelmet. Ezzel párhuzamosan sikerült elérnie, hogy Gazille p*csa gyengének tűnjön a többiekhez képest. (Ugyanezt eljátszotta Mirával is, csak nála viszonylag elfogadható módon ki lett magyarázva a dolog, úgyhogy nem kellett eret vágnom.)
Ez pusztán azért fáj nekem, mert Mashima iszonyúan tehetséges, gyönyörűen rajzol, rengeteg szerethető karaktert alkotott, hogy mindenki megtalálhassa a kedvencét, figyel a szerelmi szálakra is, (pedig ez shounen!), vonzó világot alkotott, és egy jó alapsztorit, erre ilyen hülye klisékkel elrontja. Nagyon szeretem a Fairy Tailt, de ha sürgősen nem változtat a hibáin, akkor hamarosan le fog csúszni a manga.
Különben mi ez a Dragon Force cucc? Volt már róla szó korábban is? Gérard miért ilyen jól tájékozott? Ezek sincsenek sose megmagyarázva...
Kövi fejezetben meglátjuk, hogy Stingnek is van emberi oldala, az mondjuk már hiányzott.