24 nov 27, 13:18:04 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 130 131 [132] 133 134 ... 228
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fairy Tail anime (Tilos a spoiler!)  (Megtekintve 749603 alkalommal)
0 Felhasználó és 17 vendég van a témában
Bastian
Moderátor - Csevegő részleg
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #1965 Dátum: 13 márc 16, 14:22:48 »

173. rész: Sárkányölők csatája
Feldolgozott manga fejeztek száma:
293. fejezet     14. oldaltól a végéig
294. fejezet     az elejétől a 18. oldalig

Vegyes érzéseim vannak a résszel kapcsolatban, amit a negatív dolgokkal kezdenék:
- A rész címe az nagyjából a rész 15%-át fedte csak le. Egy 50%-t elvártam volna legalább tudva, hogy a második harcot kibővítik. Ránéztem a rész idejére és láttam, hogy 17 perc után még mindig Kaguráéknál tartunk. Ezzel nem lett volna semmi baj, de akkor ne adták volna az epizódnak a Sárkányölők csatája címet.
A kibővített Lamia Scale vs. Mermaid Heel harc többször átment az abszurditás irányába, sajnos:  >.<#
- Millianna dominálja egyedül a Lamia Scale párosát(véletlenül sem becsülöm le Milliannát)
- Millianna elkapja a kötelével Lyont, aki ugyanúgy tud mágiát használni
- Kagura hagyja, hogy Milliana egyedül küzdjön és háttérbe vonul
- Millianna karmolással támadja az ellenfeleit és be is válik a technikája. smirksweat
- Yuka és Milliana kiütve, holott a mangában mindketten talpon vannak és segédkeznek Lyonnak és Kagurának
- A kedvencem pedig, a Gravitáció Átalakítás, ami Bluenote-szintű magaslatokat ért el Kaguránál, holott megint hangsúlyozom, csak magán használta a mangában a Yukinoval való harca során. Mások megbénítására semmi utalás nem történt.
- Legvégül, Lyont sikerült szánalmasnak feltüntetniük. Akkor áll meg az óra, mielőtt kiütnék...Hagyjuk

A pozitívumok:
- Az animáció szerintem nagyon jó volt most. Semmi rosszat nem vettem észre.  Mosolyog
- Az Ice-Make: Mouse akármennyire abszurd volt, azért jót mosolyogtam rajta
- Újabb NaLu jelenet az anime csapat részéről Nevet A kis gonoszak direkt levették a hangot, amikor Lucy beszélt Natsuhoz. A shipperek egyből levonták a következtetést arról, hogy mit mondhatott Lu-chan ---> Szeretet
- A Sárkányölők csatájának eleje kiváló volt. Talán a Fehér Hév lehetett volna fehérebb és fényesebb  ikszdé

Egy burkolt spoiler is elhangzott a részben valakitől. Mondom magamban, ezt most direkt csinálták.  Gondolkozik

Nem írom le a maradék két rész címét most, mert úgy tűnik változtattak. A cikkben, amiben az anime végéről írtak, már megvoltak a hátralévő részek címei, erre a következő rész címe: Négy sárkány
Tehát megint kapunk egy epizódot, ami eltér a feldolgozott mangafejezet címétől.  Hmm?
Elnézést kérek azoktól, akik megnézték a maradék részek címeit és esetleg rájöttek valami spoileres dologra...

Az előzetesben hova tűnt Stingről a Fehér Meghajtás?  ?

« Utoljára szerkesztve: 13 márc 23, 10:47:48 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
BrownOsment
ANBU újonc
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

« Válasz #1966 Dátum: 13 márc 16, 15:04:44 »

A kibővített harc nekem elképesztően tetszett. Szerintem vicces volt, ahogy Miriana macskaként viselkedett, de emellett megmutatta az erejét is. Mondjuk én is csak néztem, amikor Lyon lefogva használta a mágiáját. ^^" A jég állatok is tök jól néztek ki és a meganimálással sem volt gond, annak ellenére, hogy most nem is volt manga alapja az egésznek. A NaLu jelenetről ugyanez a véleményem. Nem is volt benne a mangában, mégis tök szép volt a grafika, ráadásul egy szép új zenét raktak be a jelenet alá, amitől még jobb lett. Igaz, csak filler volt a Juviás poénkodás, de én jól szórakoztam rajta. xD Aztán el is jött a sárkánykölők csatája, epic pillanat és már hallom, hogy kezdődik az ending. Úgy néztem volna még. ^^
Naplózva

Chakra
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1967 Dátum: 13 márc 16, 15:44:21 »

Bastian:

Fehér... "Meghajlás"...? A "drive" elég sok mindent jelent, többek között "meghajlást" is, de szerintem maradjunk csak a mangában is szereplő "Fehér Hév" kifejezésnél. Többek között az egységesség kedvéért, és ezért is, mert a következő részben el fog hangzani, hogy mi is az a Fehér/Árnyék Hév (White/Shadow Drive), és semmi köze a meghajláshoz. ^^

173. rész

Milianna "harca" azért kicsit erőltetett volt. ^^" Nem becsülöm le, mert azok a kötelek elég szívatósak tudnak lenni (ugye mágiasemlegesítő hatás), de azért egy Yuka és főleg egy Lyon ellen egyedül... hát...
A macskás tulajdonságainak kiemelése (pl. Ice Make: Mouse ikszdé) poénnak jó volt, de itt már egy kicsit túlzásnak éreztem. Ráadásul annyira érződött, hogy az animések nem tudtak mit kezdeni Lyonnal. ^^" De ezt a részt hagyjuk is. Egyszer-kétszer poénként nézhető.

Lucy "hang nélküli" szövege Natsuhoz így volt a legjobb. Egyrészt filler jelenet, másrészt mindenki azt gondol bele, amit akar. ^^

A 4 sárkányölő harcához egyelőre nem fűznék kommentárt, majd inkább a végén. ^^ De ahogy az előzetesből látom, ide is betoldottak pár kis töltelék jelenetet, ami persze nem baj. Csak a képek alapján attól tartok, át ne essenek a ló túloldalára, amiatt, hogy... spoiler. ikszdé
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Bastian

« Válasz #1968 Dátum: 13 márc 16, 16:06:48 »

"Meghajtást" írtam kétszer is Chakra Úr, nem "Meghajlást".  Mosolyog
Ami a Hévet illeti, valahogy nem akar ráállni a nyelvem a Hév-re. Számomra picit furán hangzik.
Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #1969 Dátum: 13 márc 16, 16:36:51 »

Á, szemüveget a bírónak! Nevet Ja, hogy már van neki? ikszdé
A "meghajtás" meg egy középkori hangulatú fantasy mangában kicsit furcsán hangzik. ^^ Dacára annak, hogy láttunk itt már Phantom Lord féle gőzóriást és Edolas féle Doroma Animut is. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 16, 18:24:37 írta Chakra » Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Bastian

« Válasz #1970 Dátum: 13 márc 16, 16:54:11 »

Majd a következő rész után reagálok a "meghajtásra". A kifejtésem, a Hévet is kifejtené, ami spoiler lenne ^^
Időközben rájöttem, hogy a Helyiérdekű Vasút (HÉV) miatt hangzik számomra furán, pedig ég és föld a kettő  ikszdé
Naplózva

rosarioxxx
Újonc
*

« Válasz #1971 Dátum: 13 márc 16, 16:58:25 »

Sziasztok csak annyit szeretnék megkérdezni hogy a movie-hoz mikor készül el a felirat?? Mert már angolul fent és bocsássatok meg ha nem jó helyre tettem fel a kérdést új vagyok itt a fórumban.
Naplózva
chibifox
Újonc
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1972 Dátum: 13 márc 16, 20:18:51 »

Bastian, egyet értek a hév nekem is furán hangzik, de a meghajtás is x)  A részről meg annyit, h szerintem fan service volt amit én nem bántam, mert szeretem a poén részeket Juvia-t meg szerintem nem lehet nem szeretni, lehet, h idétlen, de szerethetően az. Nevet Az meg fel sem tűnt, h Lyon lekötözve használ mágiát o.O Milliana szívatása elég furán vette ki magát elkomolytalanította a harcot, de nincs ellenemre hiszen ez még nem vérre menő csata, bár amit a NaLu páros lezavart a dagadék ellen Tenrou szigeten az is poénos volt, pedig  volt tétje hiszen élet-halál tust vívtak Nevet
És ne feledjük el,h ez még mindig sokkal jobb megoldás annál mint amit a One Piece-el csinálnak ^^
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 16, 20:20:47 írta chibifox » Naplózva
Csabi28
ANBU Kapitány
*

Rejtett Szikla Falu Rejtett Szikla Falu

Badass level is over 9Raditz

« Válasz #1973 Dátum: 13 márc 16, 20:33:55 »

Először is:
A rész címe az nagyjából a rész 15%-át fedte csak le. Egy 50%-t elvártam volna legalább tudva, hogy a második harcot kibővítik. Ránéztem a rész idejére és láttam, hogy 17 perc után még mindig Kaguráéknál tartunk. Ezzel nem lett volna semmi baj, de akkor ne adták volna az epizódnak a Sárkányölők csatája címet.

Én is épp ezt akartam leírni. Valami eszméletlenül szemét dolog volt ez. A rész utolsó 2 percére illik csak a cím, ilyen még a One Piece animében sincs. Félre ne értsetek, nekem a 2. harc is tetszett ( majd később ki is térek rá ), de ez egy nagyon csúnya dolog volt a készítőktől, mert mindenkinek már ezen járt az agya egész héten...

Ettől függetlenül, kitűnő részt kaptunk! A grafika nagyon szép volt és hihetetlenül tetszettek a pótlások is. Érdekes, hogy több, mint egy fél résznyit fillereztek, de ha nem vétek olyan kis vicces hibát múlthéten, hogy 1 oldallal előrébb lapozok, észre se vettem volna hogy nem canon-story.

Az egeres baki kivételével, szerintem nagyon jól illusztrálták ezt a harcot. Tele volt poénnal és epikus dolgokkal is. Lyon hihetetlenül vagány volt, amikor leidézett 3 ice-beastet is  Pontosan
Yuka mágiájának fejlődése is jól átjött, szépen dobálgatta azokat az izéket. Miliana meg a dupla, trippla.. öhm <elkezdi számolgatni az ujjait> sok! Hát ezen befőttem XDDD
A végeredmény meg teljesen elfogadható volt szerintem. Akárhogy is nézzük, Kagura odaverné Lyont. Ha már a mangában is mondták, hogy nem vette a lány komolyan a mérkőzést, akkor ez több, mint egyértelmű. Szóval a pont lejárt az idő pedig Kagura épp nyert volna zárás tökéletes gondolat volt a készítőktől Nevet

Az epizód folyamán, még Obamán röhögtem jókat. ( akit egyszer véletlen Ostobának olvastam, azon is röhögtem ikszdé) Ahogy mérgesen nézi Lyonékat, szegény Toby meg fél, nehogy megpörgesse. Meg Sherria kérdése, hogy milyen érzés megpörgetve lenni ? ikszdé

A rész utolsó 2 perce viszont valami felfoghatatlan érzést váltott ki belőlem. Az egyik legepikusabb zene és egy nagyon igényesen meganimált, dinamikában gazdag kis harc szösszenet, ahol Natsu és Gazille hirtelen berobban Sting és Rouge képébe, csodálatosra sikeredett. Már 5ször megnéztem eddig ikszdé Nagyon várom a következő részt!

A Natsu-Lucy jelenet is hangulatosra sikeredett, és újból kaptunk egy kis spoilert Igneeltől ikszdé

Az előzetes pedig hihetetlenül spoileres ikszdé Mondjuk ez mindig igaz, de most meg pláne Nevet

Egyetlen negatívum: 2 rész maradt hátra :'(
Naplózva

Casio
Újonc
*

« Válasz #1974 Dátum: 13 márc 16, 21:05:44 »

Hali, nem szoktam sokat írni de ezt megosztanám, hogy ez a kép nekem hiányzott a részből. Szerintem sokkal jobban átjött volna...
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/294/7
Naplózva
Csabi28
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1975 Dátum: 13 márc 16, 22:13:37 »

Igen Casio, ezt én is hiányoltam így utólag. Sting és Rouge tekintete mindent elmond Nevet
Naplózva

hagabi
ANBU újonc
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

gman kiválasztottja

« Válasz #1976 Dátum: 13 márc 16, 23:25:34 »

Öhm most én szeretnék egy kérdést feltenni. Valamikor már azt hiszem volt róla szó, de nem emlékszem biztosan és ne szidjatok le ha nagyon hülyeséget kérdezek. Az anime készítő csapatot mikor váltották le?  Hmm?
Csak mert a Tenrou szigetes arc óta kicsit húzom számat minden résznél. Nem tudom, de szerintem a rajzolás meg se közelíti az akkori minőségét. Lehet én vagyok nagyon elfogult és vak, de tényleg nagyon más és nem sikerül megszokni. Sőt a mangát is olvasom és lássuk be Mashima sensei egyre csak javuló rajzaihoz nehéz fölérni manga szinten is nemhogy animében.  >.<#  De nem jönnek át úgy azok az érzések mint mangában. Pl egy-egy badass nézés vagy ilyesmi, de az epic pillanatokat sorra rontják el, ami a mangában nagyon ütött.  Neeem
Másfelől a harcok, amiből bőven volt mostanában, sem olyanok amilyennek képzeltem őket. Szerintem közel sem olyan dinamikusak és sok az állókép is. Pl. csak gondoljatok bele régen pl a Karyuu no Yokugeki támadásnál Natsu lendített a karjával és úgy támadott. Most van egy kép amin tűz veszi körbe a karját és Sting meg Rogue a levegőben van. Tudom ez mangában is így néz ki, de ezt is sokkal jobban meg lehetett volna oldani. Akkor a harc elején a Sabertooth mestere nem szólal meg pedig a mangában beszél. Gazille bevisz egy rúgást és egy marha nagy ütést Rogue-nak, amit itt szintén nem mutatnak. Natsu mikor megrúgja Stinget akkor tűzzel rúgja meg és Sting pattan egyet a földön. Itt animében kap egy sima rúgást és lazán földet ér. Ez a harc egy kis része és máris ennyi mindent "elrontottak."  Technikai KO Bele sem merek gondolni mi lesz később.
Szóval hiába a sok töltelék a harcokba ha az eredeti jeleneteket is kihagyják.
Igen ez most egy elég negatív hozzászólásra sikeredett, de nekem ez a véleményem. A rajzolás nem olyan szép mint régen, a harcok nem elég mozgékonyak és néha sok a felesleges töltelék és ami nagyon rossz, hogy az epic pillanatokat elrontják, mert nem jönnek át rendesen a karakterek érzései. Jah, és ahogy próbálnak időt húzni a készítők, hogy teljen már az a kemény 20 perc.   smirksweat Én pl Ichiya harcánál, amikor Ichiya öt percig mesélte azon a gusztustalan rajztáblán ábrázolva, hogy hogyan találkozott Nichiyával, kb a falat fejeltem ketté.
Persze itt nekem is lehetne mondani, hogy akkor minek nézem. Hát pontosan azért mert mindezek ellenére nagyon szeretem a Fairy Tailt.

De a mostani rész is elég érdekesre sikeredett.  smirksweat A cím kapásból bekavart, de valahogy sejtettem, hogy ez lesz belőle, úgy mint Laxus harcánál. A Lamia Scale egy kicsit meg lett alázva azzal, hogy egyedül Milliana trollkodott ott velük. Szerintem sok volt a töltelék, de az egeres dolgon jót mosolyogtam, szerintem Milliana nagyon aranyos volt. Kagurának felesleges volt betenni a Gravitáció átalakítót, de Lyon meg keveset harcolt, pedig ő is erősebb.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #1977 Dátum: 13 márc 17, 00:25:58 »

Az ilyen hosszabb animéknél általában több csapat készíti a részeket (ez főleg a Naruto Shippuuden animénél figyelhető meg, na ott aztán feltűnő a csapatok váltakozása). Ha rövid egy történetszál, akkor van rá esély, hogy egy saga-t egy csapat "rajzol". De pl. itt, a Nagy Mágiajátékokon szerintem már legalább 2-3 csapat munkája érezhető.
Nekem pár rész óta Jura fejének rajzolása szúrja nagyon a szemem. Olyan hüle fejeket kap, hogy ha nem lenne feltűnő az a két méter magas, kopasz fickó szerzetes göncben, és nem lenne Lyon vagy Sherria a közelében, akkor szinte fel sem lehetne ismerni. ^^"

Ichiya és Nichiya egymásra találása tényleg majdnem feltörte a Shishou Fuuint, és nem sok kellett ahhoz, hogy kidobjam a Kyuubi no Youkot. ^^"
Naplózva

Mayu
Újonc
*

« Válasz #1978 Dátum: 13 márc 17, 11:24:03 »

Nekem az tűnt fel,hogy a Fairy Tail régen nem csak a történet miatt fogott meg,hanem azért is,mert nem húzták az időt mint a többi animében. Natsu elvégre senkit nem hagyott "csevegni" harc közben,inkább egyből rátámadott és addig nem hagyta abba míg le nem győzte...:DD
 Most viszont,megy ez az állandó időhúzás,felesleges töltelék részek stb. Értem,hogy lassan beérik a mangát meg minden...:S Ezzel a résszel is pont ez volt a bajom,azt hittem végre lesz egy jó hosszú, eget rengető csata Natsuék között,erre 1 macskát kellet néznem és azon gondolkoznom,hogy hova tűnt Lyon hatalmas ereje és ügyessége?... Nem baj,ettől még szeretem a sorozatot,csak néha kicsit meglepődöm.:DD

Remélem a harcot olyan epicre csinálják mint a mangában volt...
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 17, 11:25:05 írta Mayu » Naplózva
Csabi28
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1979 Dátum: 13 márc 17, 12:33:48 »

Mayu: régen 1 évadra tervezték az animét, azért volt olyan gyors a tempója. De mivel a sorozat folytatódott így lassítani kell. És szerintem Natsunak még mindig megmaradt a nem hagyja beszélni az ellenfelet és egyből támad módszere lásd: betörés a SaberTooth-hoz, vagy a mostani rész is.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 130 131 [132] 133 134 ... 228
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins