Van már angol is:
http://www.mangareader.net/claymore/135Pris, múltja nos számomra egyenlőre nem rak hozzá túl sokat. Nagyjából a standard claymore múlt.
Annyi kivétellel, hogy Pris falujának nincs elég garasa egy claymore felfogadására és tartva attól, hogy a behajtók majd nem éppen a nemesfémért fognak látogatóba jönni, így megoldják házon belül.
Izolálják a yoma támadásokban érintett családokat, és hát természetesen Pris csalaládja is beletartozik és persze náluk bukkan fel a vacsoravendég.
Mangában ez az izolációs rész kicsit rövid, animén talán lehet jobban jönne ki, de hát... talán ha hamarabb lett volna, vagy esetleg lenne még hátra pár fejezet olvasni való.
Priscilla és Riful harca, remélem a következő fejezetben már a végkifejlet jön, vagy valami ahhoz közeli. Két túltápolt mélységbeli kimaxolt plusz tízes regenerációval. Nevörendingsztori...
Ha tippelnem kéne azt mondanám Priscilla. Vagy Riful? Megvan benne a potenciál, hogy esetleg még mindig jóval erősebb, de...
Másik meg, hogy a lovasság is Pris után érdeklődik. Gondolom majd megpróbálnak vele esetleg valami szövetségre lépni valami ilyesmi szöveggel:
Lásd ott van arra a nagyvilág
Lenni benne nekünk messzi ország.
Azon túl ellenséges határ.
Menj, zabáld fel őket drága Priscillám
Riful esetében egy ilyen elképzelhetetlen. Szóval valószínű Pris fog győzni.
Már korábban is gondoltam erre, hogy majd a mélységbelieket rá akarják uszítani az ellenségeikre.
De talán nem voltak elég erősek?
Ez kicsit kétséges, legalább is eddigi szempontok alapján. de aztán ki tudja, hogy az ellenség "eredetijei" mire képesek.
Győzelem esetén meg ugye okoznának néhány újabb problémát.
Nos a kísérlet célja szerintem nem csak arról szólt, hogy létrehozzanak egy "szörnyet" amit bevethetnek az ellenséggel szemben, hanem hogy ezt megfelelően tudják is kontrollálni. S ha esetleg mégsem, akkor legyen egy viszonylag biztonságos módja a likvidálásuknak.
S hát egy szörny mégis csak könnyebben kezelhető.
Ő, mindegy, kíváncsi vagyok már a külvilágra.
Összegezve:
Első olvasásra egy kicsit unalmas, de ahogy írtam ezt a hsz-et közben többször át is kellett gondolnom a fejezetet, hogy nehogy valami (ennél is nagyobb) hülyeséget írja.
Így viszont szerintem elég jó lett. Szóval ez a fejezet olyan, hogy egy picit mélyebben bele kell magunkat ásni.
ui: Csak én látom úgy, vagy Priscilla arca tényleg megváltozott, miután kiadta Karak útját?