Én nem tudnék dönteni ki van legjobban kidolgozva. Számomra nincs megnevezhető Egy. MErt a történeteik összefonódnak és inkább a kapcsolataik határozzák meg a személyiségüket én pedig úgy vagyok vele, hogy szeretem benne a megtervezett és konkrétan poénosan megoldott összefüggéseket és karaktereket. Ilyen például a senseiek perverz sora. A történetben először Iruka lép fel, mint az anyai szigorral rendelkező tanár, akit Naruto gyakorlatilag csak a sexy no jutsuval tud kiütni. Ezután, ha jól emlékszem a III. Hokage, Ebisu, Kakashi, Jiraya majd
Naruto is perverz már a shippudenbe csak még nem tanár 
. Szerintem az ő karaktereik nagyon OTT vannak ahol ekllenek a történetbe és a szereplők életében is. Ezenkivül a többi tanárról annyit, hogy Gai lelkesedése és Asuma passzív " ess pofára és én majd segítek emgemészteni a kudarcot" hozzáállása is nagyon helyén van, de
Kurenaial úgy vagyok hogy igazából összekötni Asumával lehet, de nem érzem fontosnak ő mellékszereplő míg a többiek nem annyira, , mert sokkal főbbek mint a mellék, és értük is lehet annyit izgulni minimálisan, mint Naruto vagy Sasukéért.
Akkor tanárok kipipálva! Mivel nagyon hosszú lenne inkább azt mondanám, ami szerintem nagyon nincs ott és már-már felesleges.
Az második szintén egy csaj: Ten-Ten. Elnézést attól, akit ez megsért, de a csaj se nem erős se nem fontos igazából a céljaiért nem nagyonküzd, néha megjelenik és bedob egy két jó hozzászólást és Leet is basztatja picit, de nekem nála űr van. Hiányzik egy cél egy ok egy olyan eredeti tulajdonság amivel belopja magát a szívünkbe. Ezt nála nem érzem, ő olyasi karakter aki kellett, hogy meglegyen a Gai csapat. Ha ez változik és a későbbiekbe végre elkezd fejlődni, akkor mindenkitől elnézést kérek és Ten-Ten előtt is meghajolok.
Hát azt hiszem ők ketten azok, akik lehetnének jobbak is a többi az megfelelő szerintem és csak megjegyezném nem azt nem szeretem, amikor valakinek nincs fontosabb szerepe, mert Shinoért odavagyok, de szerintem akinek felületes a megformálása és igazából olyan érzést kelt hogy van hogy legyen, akkor az nagyon kilóg a történetből. Mivel szerintem Kishimoto azzal alkotott nagyot hogy képes több tíz karaktert megszerettetni és teljesen átadni a jellemüket, tulajdonságaikat. Mert itt midnenkinek szurkolsz nem csak a főhősöknek.