Recept Slanenek:
Hozzávalók: Tészta
1 csomag száraz élesztő (vagy félcsomag rendes élesztő)
3/4 bögrényi meleg víz(száraz esetén)/tej (rendes élesztő esetén + 1 kis cukor)
3/4 bögrényi cukor
3 evőkanál olvasztott vaj/margarin
2 felvert tojás
fél ek só
3,5 bögrényi liszt.
Hozzávalók: Topping
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 teáskanál fahéj
I csipetnyi só
1/2 bögre vaj/margarin
1 tojássárgája
Elkészítés
Élesztőt hagyjuk 5 percig a meleg vízben/tejben, amíg szépen fel nem jön. Egy keverőtálba beletesszük ezeket: Cukor, olvasztott vaj/margarin, 2 felvert tojás, só, majd öntsük hozzá az élesztőt. Addig keverjük míg szép egyenletes tészta nem lesz belőle. Majd hozzáadjuk a lisztet szépen fokozatosan, amíg sima ragacsos tésztát nem kapunk. Kilisztezett edényben haggyuk kelni a tésztát 1-1,5 órányit, amíg a duplájára nem dagad a tészta.
Kivesszük kicsit megcsapkodjuk és kinyújtjuk, amíg a tészta elasztikus formát nem kap , majd készítünk belőle kb 18 gombócot. kb 2 ujjnyi távolságban helyezzük el őket kivajazott és lisztezett tepsiben (zsírpapír is jó). Kicsit lapítsuk meg mindegyik gombóckát.
Topping elkészítése
A cukrot, lisztet, fahéjat, sót rakjuk egy kisebb keverőtálba, majd vagdossuk bele a vajat, tésztakeverővel (robotgép hullámos pálcikájaval) keverjük össze, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Tojássárgáját keverjük bele. Majd ebből is formázzunk kb 18 gombócot, lisztes felületen 1 spatula segítségével lapítsd ki (az átmérője legyen kb 3ujjnyi), majd ezeket helyezzük a 18 tésztagombóc tetejére.
A japánok ilyenkor bebarázdázzák a tetejét 1 fémspatula segítségével, ezért hívják melon breadnek.
Szépen takarjuk le megint az egész tepsi tartalmát, s hagyjuk kelni 30 percet (vagy amíg megint a duplájára nem dagad).
250C° fokon süssük kb 10 percig, vagy amíg enyhén meg nem barnul.
valahogy kb így kell majd kinéznie:
http://images.google.hu/images?hl=hu&q=melon+bread&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&gbv=2