Szép lassan kivégeztem ezt az animét és mangát is. Hát, azt kell mondanom, hogy egész jó volt. Az animében különösen azt bírtam, hogy lényegretörő és nincs benne felesleges hanta. Szinte ugyanazt adta vissza, ami a mangában van.(az utolsó részt leszámítva)
Persze azért nem minden volt tökéletes, főleg 26. epizódtól, ill. a 8. kötettől kezdve.
L két "utódja" szerintem nagyon nem voltak méltóak a történet folytatására.
A csokizabáló maffiózó azzal a b**is frizurájával, ostoba és agresszív viselkedésével tökéletesen elnyerte utálatomat. >
Ellenszenves volt a végtelenségig, örültem a halálának.
A dedós Near meg csak egy olcsó utánzata volt L-nek.
Leginkább az irritált benne, hogy folyamatosan :shit: kacatokkal játszott és, hogy olyan okosnak képzelte magát.
Egy ilyen szánalmas kis féregnek kellett leleplezni Kirát? Nem akarom bántani az alkotót, de ennél többre nem futotta? Mindegy. Arról nem is beszélve, hogy L segítsége nélkül semmire nem jutottak volna.
Ha ő nem derített volna ki olyan sok mindent Kiráról és a Death Note létezéséről, akkor a két f*ttyú ezer évig nyomozhatott volna! Aztán még ők tartják magukat jobbnak, mint L? Hányinger.
A befejezés sem nagyon tetszett. Túlságosan megalázó volt Raito viselkedése a végén. Nem ezt vártam tőle.
Az anime utólsó részét pedig remekül elk*rták. Minek futott el? Mit keresett Misa a vonaton? A mangában nem ez volt! Csomó fontos dolgot kihagytak. Teljesen megváltoztatták a lényeget.
DE! Összességében izgalmas, szórakoztató, elgondolkodtató és nagyon élvezhető volt.