24 nov 26, 18:05:12 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 197 198 [199] 200 201 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 482441 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #2970 Dátum: 15 feb 11, 12:27:15 »

Erről eszembejutott egy a fórumon sokat ismétlődő téma:

"A férfi ideálkép is sokat változott, és elérhetetlen magasságokba emelkedett: izomzata akkorára fejlődött, hogy egy mai fiú csak akkor tudja megközelíteni, ha az életét az edzőteremben tölti. A média hozzásegített az izomdiszmorfia nevezetű testképzavar kifejlődéséhez."
forrás: http://www.matud.iif.hu/2010/11/03.htm
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2971 Dátum: 15 feb 11, 12:39:39 »

"A férfi ideálkép is sokat változott, és elérhetetlen magasságokba emelkedett: izomzata akkorára fejlődött, hogy egy mai fiú csak akkor tudja megközelíteni, ha az életét az edzőteremben tölti."

Aranyos volt ez a mondat, látszik, nagyon ért hozzá, aki írta. Nevet
Naplózva

Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #2972 Dátum: 15 feb 11, 12:44:19 »

Én el se olvastam. Egyszerűen röhejes.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2973 Dátum: 15 feb 11, 12:58:49 »

Erről eszembejutott egy a fórumon sokat ismétlődő téma:

"A férfi ideálkép is sokat változott, és elérhetetlen magasságokba emelkedett: izomzata akkorára fejlődött, hogy egy mai fiú csak akkor tudja megközelíteni, ha az életét az edzőteremben tölti. A média hozzásegített az izomdiszmorfia nevezetű testképzavar kifejlődéséhez."
forrás: http://www.matud.iif.hu/2010/11/03.htm

Akkor gondolom az összes görög, római, reneszánsz művészt a média befolyásolta, amikor a ma is ideálképnek tartott izmos férfit ábrázolták festményeken és szobrokon, mondván az az esztétika egyik koronája.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2974 Dátum: 15 feb 11, 13:00:50 »

Á, azok mind homokosok voltak.  ikszdé

Bár az tény, hogy pl. egy Dávid-szobornak arányait tekintve nem 50-es karjai vannak.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2975 Dátum: 15 feb 11, 13:05:50 »

Miért, ma az ötvenes kar lenne a divatos? Eléggé kétlem, 10 nőből 9-nek tuti nem jön be.

Képzeljétek el ez a szobor hogy hagyhatott a korabeli görög fiatalságra. A sok kövér tespedt görög biztos depressziós volt, amiért sosem nézhetett így ki. Ejnye, a gonosz média a szépet idealizálta. Szomorú

Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2976 Dátum: 15 feb 11, 13:11:55 »

Idézet
Miért, ma az ötvenes kar lenne a divatos? Eléggé kétlem, 10 nőből 9-nek tuti nem jön be.

Pl. a G.I. Joe-nak arányait tekintve kb. 70-es karjai lennének.

http://www.johnriviello.com/bodyimage/dolls.html

(a kép szerint egy átlagos férfi bicepsze kb. 30 centis, szóval most örülök a fejemnek, hogy ennél nagyobb karjaim vannak  Pirul  ikszdé)
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 13:13:09 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2977 Dátum: 15 feb 11, 13:34:24 »

Mivel 2000 évvel ezelőtt nem létezett még olyan, hogy média, a mai értelemben főleg nem, ezért szerintem elég felesleges a két dolgot összekeverni.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2978 Dátum: 15 feb 11, 13:37:32 »

Nem hiszem, hogy ennyire nehéz értelmezni a szöveget. Azt írtam, hogy ma sem divatos, nem jön be senkinek. Mert nem. Ha meglátnának egy férfit G.I Joe méretekkel, legfeljebb az elborult testépítők élveznének el, de normális nőknek tuti nem jönne be. Az esztétika meg a barbie babák nem mindig járnak kéz a kézben. Ha már Barbie: amiatt is panaszkodnak, hogy a nőknek önértékelési zavarokat okoz. Szerintem meg csak a felnőttek beszélik be maguknak, a gyerekek nem foglalkoznak azzal, hogy éppen milyen méretei vannak a babájuknak. Régen kukoricacsuhé babákkal játszottak, még sem akart senki kukorica lenni.

Idézet
szerintem elég felesleges a két dolgot összekeverni.

Miért? Arra akartam kilyukadni, hogy a régi művészek ezt a testfelépítést mondták szépnek. A mai nők 90%-a meglátna egy ilyen férfitestet, azt mondaná, vonzó. Nem a média hatása, hogy vonzódunk az izmos pasikhoz... bár lehet a Noe által linkelt oldal tényleg G.I Joekról szól, nem olvastam el.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2979 Dátum: 15 feb 11, 13:44:30 »

Ezek után be kell vallanom, hogy titkon az ilyen nők jönnek be. Nevet

« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 13:48:23 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #2980 Dátum: 15 feb 11, 14:30:29 »

Akiknek nincsen kezük de négy sorban van 50 szemük?   Pojén

Egyébként egyes dzsungel lakóknál még ma is ideál.

Nem tudom miért a médiát kell szapulni. az a dolga, hogy eladja az egymásnak ellentmondó dolgokat.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 15:10:06 írta Shiro » Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #2981 Dátum: 15 feb 11, 18:20:58 »

A cikk igazából nagyon röviden taglalja a különböző táplálkozás pszihológiai problémákat, amiket leginkább a médiában elhangzó információk alakítanak ki az emberekben. Igazából a bácsinak van egy könyve amiben ezzel részletesebben foglalkozik, az előadásán is voltunk, valamint ma foglalkoztunk a táplálkozás kúltúrális háttereivel órán innen jutott ismét eszembe a cikk.
Van a cikkben egy jó kép ami szerintem jó magyarázatot ad arra amire a bácsi gondolt, a képen Superman van 1980-ol és 2000-ből, utóbbin jelentősen magasabb az izom tömege.
Igazából az idézet lényege leginkább arra utalt, hogy új táplálkozási rendellenességek kezdenek kialakulni, melyekről igen sokan azt feltételezik, hogy az egészséges életmódot segítik, de egy nem felügyelt egészségesnek vélt táplálkozás/életmód is lehet káros mind fizikailag, mind pszihésen (már a múltban írtam pl. az ortorexiáról). Főkép, hogy manapság nem igazi szakemberek írják az témával foglalkozó cikkeket illetve, könyveket, hiába van lektorálva, kiadva, ugyanúgy tartalmazhat butaságot, mint az internet.

Az anorexiás lányok se jönnek be a pasiknak, de attól még vannak anorexiás lányok.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 18:25:45 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Shiro
Moderátor

« Válasz #2982 Dátum: 15 feb 11, 19:01:28 »

Sajnálom, de azt a képet nem tartom hitelesnek, ugyanis a 2000-es egy rajzfilmből, vagy képregényből van. S nem mellesleg az utóbbiknak már a 80-as években ilyen volt az ábrázolásuk.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #2983 Dátum: 15 feb 11, 19:59:41 »

De nem is erről beszélek, hanem arról, hogy manapság egyre nagyobb divattá, néha már kényszerérzetté vállik esetenként az izomtömeg növelés a férfiaknál, ez egy bizonyított jelenség, természetesen manapság már elterjedt aférfiaknál ennek fordított változata is:

"A 90-es években a testépítés elterjedésével kialakultak a férfiak specifikus testképzavarai: az inverz anorexia (test növelésének igénye), és az Adonisz-komplexus (saját testre vonatkozó fokozott aggodalmak), továbbá megjelent a kissé feminin, vékony testalkatú férfi is, mint ideál."

http://elib.kkf.hu/edip/D_14461.pdf

Érdekes az is, hogy végeztek statisztikai felmérést az alakkal kapsolatos problémákat illetően ahol férfiak esetében a válaszadók 84,6%-a, nők esetében a válaszadók 75,6%-ának voltak változatatásai igényei ezzel kapcsolatban. Először nem gondoltam volna, hogy az erőssebb nemnél magasabb lesz a százalékos arány, de belegondolva van logika a dologban. Talán a férfi egy védelmező pozíciót akar magáénak tudni sok esetben, míg mondjuk egy nő lehet husisabban is törékeny meg vékonyan is.

Az is tény és való, hogy a férfiideál nem olyan változékony, mint a női, mostanában viszont, már ha csak körülnézek a környezetemben is (suli, munka, régi gimis emberek) igen sok srác kezd átesni a testépítéssel a ló túlsó oldalára. Nem azért mert a lányoknak az tetszik, szerintem ez inkább egy kakaskodás. (Volt gimimben már lányok is nagyon ráfüggtek a testépítésre és szerintem, persze ez csak az én véleményem elvesztettek elégsok bájt.)

Továbbá igen is a médiát kell szapulni azért, hogy eladja az egymásnak ellentmondó dolgokat, ugyanis sok esetben ilyenkor, legalábbis élelmiszerek esetében ilyenkor biztosan, törvénysértést is követhet el. Szerintem magad se gondolnád, hogy egyes marketing célú tevékenységek mekkora hatást fejtenek ki az életedre, pedig a legtöbb ilyen tevékenység még direct módon is zajlik. Azt talán mégkevésbé veszed észre, hogy a hírműsorok vagy egyes információ szösszenetek, milyen hatással vannak rád.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 20:05:06 írta noemimi-chan » Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #2984 Dátum: 15 feb 12, 13:49:30 »

Egyet értek, csupán nem reális, hogy egy élő embert és egy rajzolt figurát hasonlítanak össze.

Testépítésről. (laikus szemmel, csak gondolatok szintján)
Egyszerű. Mármint tényleg az, ha az ember belegondol. Képességeid korlátja felett te döntesz. Akkor kezdesz neki, illetve hagyod abba, amikor te akarod. Természetesen a szabadidőd gazdálkodásával.
Közben tudsz zenét hallgatni tévét nézni. Persze az utóbbi inkább csak otthon lehetséges, de aki ezzel komolyabban foglalkozik, az viszonylag olcsón összedobhat magának egy mini-edzőtermet.
Nem kell hozzá semmiféle ügyesség. Nem terheli a tüdőt. Látható eredménye van.
Edzőterem: Az ember bérletet vesz, mert olcsóbb. Nagy tételben olcsóbb ezért azt vesszük. Reklámok hatása.
Ha megvettem megeszem. Verseny szellem. Átvitt értelemben. Kivétel persze, ha te vagy Gazella a Fairy Tail-ből.

A válaszadók több mint 75% nincs megelégedve a külsejével. Ez alapvető emberi természet, hogy az ember a jobbat, tökéleteset akar.

Média. Az ember túlnépesedett. Persze kutatások szerint sokszor ennyit is el tud tartania Föld. A tigris családok, meg a panelban laknának.
Ugyanakkor, ha csak az ellátásról van szó, azt nagyon kis százalék meg tudja termelni a nagyon soknak.
De persze hülyén jönne ki ha egy kapál és ezer henyél. Így nem árt ha az az ezer is termel valamit. S mint tudjuk, azok alap vetően nem szükségesek, így meg kell győzni az embereket, hogy vegyék meg azokat a felesleges javakat, hogy az ezernek legyen pénze megvenni az egy által termelt szükséges javakat. vagy éppen más felesleges javakat.

Pl baromság évente új ájfont venni, meg jóval drágább, mint amennyit ér, de ugyanakkor annak a rengeteg almás dolgozónak is élnie kell valamiből. Ehhez viszont el kell hitetni az emberekkel, hogy az kell nekik.

Az egész csupán gazdaság ahol sok mindennel sok minden összefügg.

A média meg akar győzni a baromságaival, viszont a te jogod, hogy hiszel neki, vagy sem.

Ezért mondom, hogy felesleges szapulni, mert csak szélmalom harc.

Egészséges táplálkozásról meg annyit, hogy már azt akarják elhitetni, veled, hogy a zöldség-gyümölcs zabálásával nem jutsz vitaminokhoz, mert izé hozé és vedd meg a vitamin pirulákat.

Szóval hagyd rá a médiára hiszen a gazdaság része, aminek részese vagy te is, meg minden.

ui. Egyet értek, de jobban jön ki, ha én is ilyen sokat írok és elhitetem veled, hogy nem.
ui2. Valaki árulja el, hogy miről hadováltam.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 197 198 [199] 200 201 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins