Amúgy: van itt olyan lány, akit beoltottak méhnyakrák ellen? Én jövő héten fogom megkapni az oltást. Kicsit félek. Nem bírom a szurikat, ebből meg ráadásul 3-at is fogok kapni.
Nah nagynehezen ráakadtam egy számomra érdekesnek és idevalónak tartott témára.
Szóval méhnyakrák elleni oltás: nemsok értelmét látom. Pont multkor folytattunk egy beszélgetést erről néhány barátnőmmel és határozottan az oltás szükségletének elvetésére jutottunk, ráadásul a nőgyógászok jó része sem javasolja illetve látja szükségszerűek, kifejezetten hasznosnak az oltást.
De, hogy most nemondjak hülyeségeket (és számadatokkal is tudjak dobállódzni) inkább utánna olvastam pár adatnak:
Ugyanis a méhnyakrákot a HPV vírus 15 féle típusa okozhatja (magának a vírusnak több mint 100 válfaja van), a tudomány jelenlegi állása szerint, viszont az oltás mindössze pár ellen véd (számszerint 4 típus ellen, melyek közül eddig csak kettőt hoztak összefüggésbe a méhnyakrákkal), ráadásul ha a lány szervezetében épp jelen van az egyik vírus az oltás az adott válfaj ellen hatástalan. Míg csökkenti a méhnyakrák veszélyét növeli a méhrák veszélyét, vagy más rákos megbetegedésekét.
Egy érdekes adat továbbá az is, hogy:
"Azt már tudjuk, hogy az oltás egyik összetevője, a poliszorbát 80 egereknél terméketlenséget okoz. Az oltásban van még bórax, amivel hangyákat szoktak irtani, alumínium hidroxifoszfát, egy idegméreg, ami érzékennyé teszi az immunrendszert. Ha mindezeket és bármilyen vírusanyagot, amiről nem bizonyított, hogy ártalmatlan, befecskendezünk a szervezetbe, megkerülve az immunrendszer természetes védőgátjait, akkor vajon védelem lesz a vége vagy baj?"
- Bronwyn Hancock
Tény, hogy az oltás megkapása után sok nőnél egészségügyi zavarok léptek fel.
Egy dolog, hogy nem teljessen biztos hogy a vírus valójában okoz-e méhnyakrákot, a másiik az, hogy ha okoz is a rákos megbeteghedésekért főként az egészségtelen életmód a felelős, stressz, valamint genetikai hiba, mely kiküszöbölésére semmiféle biztos mószer nem ismert.
Befejezésül:
"Mivel nőknél sem lehet tudni, mennyi ideig véd a Gardasil, kétséges, hogy használ-e 9-13 éveseknek. A biztos hatáshoz az oltást nem sokkal az adott HPV típusokkal való fertőződés előtt kellene beadni, de és azok ideje nem ismert. Így viszont az oltás védőhatása megszünhet a fertőzésig. Az is előfordulhat, hogy egy gyerek már az oltás idején fertőzött, mivel a HPV nemcsak nemi úton, hanem bőrről bőrre is terjedhet."
- Vaccination Risk Awareness Network
http://www.tenyek-tevhitek.hu/fiatalkori-human-papiloma-virus-elleni-oltas-kritikaja.htmÉn nem akarok senki sem megilyeszteni, mindenki a saját életéért, egészségéért felelős csak érdemes ismerni az esetleghes rizikót is, hogyha egy adott gyógyszert szedünk, beadatunk magunknak valamilyen oltást. Persze vannak összeesküvés elméletek ez tény, álltalában nemhiszek bennük, de a bioszt igencsak szeretem és a biosztudásom aztmondja nem elég jó ez az oltás ahoz, hogy én beadassam magamnak... egyenlőre. Persze a tudomány, így az orvostudomány, a gyógyszerészet is napról naprafejlődik és az oltást is ugygondolom egyre inkább tkéletesítik még a jövőben.
üdv Noé =)
Ui. Köszi, hogy volt erőd és türelmed végigolvasni.