Az én kis topicom.
Rég írtam már ide. Egyszer elkezdtem, majd abba hagytam, mert...csak, lényegtelen, most folytatom a kis listámat.
Nem nagyon voltam magyar zene párti. Voltak számok amiket mégis hallgattam és szerettem, de még sem kutattam magyar számokat, együtteseket. Mostanában egy ismerősöm mindig betesz a háttérbe zenét miközben dolgozunk, vagy beszélgetünk, emiatt még többet ismertem meg. Egy-kettő bejött, elsőnek azokat teszem be. Biztos valaki ismeri ezeket, de számomra eléggé "új" mégis.
Először is a
2Arc-tól tennék be pár számot. Aki - hiába mondja az ismerősöm -, hogy EGY ember, nekem akkor is kettő... -.- Ő tipikusan inkább versel/rappel. Van egy alap zene ami nonstop megy, ugyan az a kis dallam, ami mégis kell, de elenyésző, sokszor, aztán versel.
Mikor elsőnek hallgattam fura volt, a szövege mégis jó és érdemes rá oda figyelni. Bevallom, csodálom, hogy tetszik.
2Arc - Kevés dolog2Arc - Mielőtt a kegyelem végleg eltűn2Arc - Egyedül a világomban2Arc - Ne szarjál... csak ami érték vész el2Arc feat Tasnádi Ferencz - A szenvedő mosolyaMásodszor a
The Orange Sofa-tól linkelnék kik alternatív pop/rock stílusban nyomják.
Amit elsőnek megismertem tőlük a Szia Kata c. számuk. Egy barátomnál voltam és kicsit illuminált állapotban, állandóan berakta, lehet fogékony állapotomban voltam, de egész hamar befogadtam a számaikat.
The Orange Sofa - Szia KataThe Orange Sofa - OxigénHamár Lew linkelt egy kis
Brainst akkor itt van pár szám tőlük.
Brains - Blazing - Ez még mindig a legjobb számuk.
Brains - Ladies ObsessionBrains - Turn off the MicBrains - Take it easyBrains Ft. Mc Zeek - AdrenalineEz még mindig magyar együttes, a
Cloud 9+. Őket se ismertem egyetemem előtt, az egyik énekes oda jár ahova én, így gyakorlatilag az összes bulinkon fellépnek és mindenki sztárolja őket.
Cloud 9+ - LightsCloud 9+ - SupernovaCloud 9+ - Breathe InCloud 9+ - I.N.Y.T. (I Need Your Time)Cloud 9+ feat. MC SirReal - Jump HigherCloud 9+ feat. X Nobody Moves - LoseS szerintem a mai napon, az
Our Youth lesz az utolsó magyar banda akit linkelni fogok.
Our Youth - Waken Up By WolvesOur Youth - Oak TreeNa most már nem hazai együttestől fogok linkelni és máris jönnék egy olyan csajjal akit nem rég ismertem meg igazán.
Becses neve, pedig nem más, mint
Grimes (Claire Elise Boucher). Baromira bejön a stílusa. Nem csak zeneileg, de az is tetszik hogy magának írja és szerzi a számait (vagyis a háttérzenét is ő csinálja). A klipjeit is magának rendezi és saját maga producere is egyben.
Ezenfelül egy kurva nagy
Metal Geares Solid Snake figura díszeleg a blogján. Kicsit emlékeztet a
Tokyo Getto Pussyra, közben add egy ilyen '80-as évek feelinget, kicsit úgy, mint az
Annie - Anthonio szám amit korábban már linkeltem.
Ezt a blogposztját be is linkelemGrimes - Genesis A klippje egyben giccses, beteg mégis fantasztikus.
Grimes - OblivionGrimes - REALiTiGrimes - VanessaGrimes - SkinGrimes - RosaGrimes - Be a BodyGrimes ft. Blood Diamonds - GoEgy kis egyveleg a végére. *-*
Peter and Kerry - One ThingNEO - Everybody Come On - Ez a szám a Kontrollban van benne, mikor egyszer várnak a metróra, hogy jegyeket tudjanak ellenőrizni. Uh de rég láttam azt a filmet is.
Sigur Ros - Svefn-g-englar