sztem a manga jobb, mint az anime. de ezt már elég soxor leírtam :-X
a manga az alap, az anime pedig csak egy animált verzió, nem is "továbbfejlesztett" inkább értékvesztett, de ez főleg a shippuudenre vonatkozik. a mangának megvan a maga feelingje, amit igaz, az animében megadhat a zene, viszont a sok unalmas jelenet és túlságosan is elhúzott rész ugyanúgy el is vesz. legalábbis én nem érzem az anime nézése közben ugyanazt, mint amikor a mangát olvasom, inkább türelmetlenül várom, hogy mikor fejezik már be ezt az elnyújtást.
viszont az anime javára írom az openingeket és endingeket. na most jön a "de!".
DE! az openingek és endingek se mindig jók ám. ;D pl most is ez a distance című, a fogyatékos csávó ott kiabál h you are my friend és naruto meg sasuke ott bamba képpel haladnak egymás felé, miközben mindenfelé lengedezik a hajuk. <- ebben az openingben igazából a zene nem tetszik, egyébként nagyon jó kis op lenne.
most hogy így ócsároltam az animét, illene vmi pozitívumot is írnom.
pl a zene. nagyon jó a shippuuden ost, már-már gyűrűk ura hatást kelt.
+ mivel ugye az anime színes és mozog, a jeleneteket jobban ki lehet venni (a mangában pl volt 1-2 jelenet, aminél nem tudtam kivenni, mi hogy van ;D)
amiket most leírtam, igazából főleg a shippuudenre vonatkoznak, a sima narutot, mint animét, sokkal jobban szeretem.