Érdekesek az emberek...
Ahogy megfigyeltem, nem csak itt, hanem ahol írnak a heti fejezetről véleményeket, mind angolok mind magyarok egyaránt, azok akiknek tetszett eddig a fejezetig most ezt a fejezetet fikázzák, akiknek viszont nem tetszett eddig a 493. fejezetig a történések, azoknak meg tetszik ez a fejezet, a nagy átlagba, de persze vannak kivételek.
Ez most csak így megjegyeztem hogy milyen érdekes az a közönség akik a Bleach mangát olvassák... Na de szerintem jó fejezett volt, az meg hogy hogy néz ki most ez a celluloid szökevény Quincy nem érdekel, mert igen is jó az ábrázolása (!), vagyis Kubo most tényleg "gonosz-rossz-csúnya" ellenségnek akarja mutatni az ellenséget, és nem egy cool menőcsávónak mint ahogy az eddigi ellenségek voltak megcsinálva, mert azért az Espadak egy része igen csak ütésen nézet ki (4, 6, 3, 2, 1), de ott látszott hogy ezeknek van valami mögöttes tartalom (
csak is kizárólag szerintem volt így!), pl Haribelt visszahozta a történetbe és persze az első 3 espada között volt akikre alapból nagyobb hangsúlyt fektetett mint egy kis átlag levágandó hollowra, Grimmjow-nál szintén ugyan ez a helyzet hogy jól kinéző karaktert akart mert vissza hozza őt is a történetbe elvileg, Ulquiorra fontos volt mert ugye ő volt Ichigo nagy ellensége az espadak közt, szóval nem kell azért háborogni hogy hogy néz ki Kirge, tény randa, de hát egy ellenség legyen ilyen ha nincs nagyobb szerepe, és csak minimális erődemonstrálásra van benne a történetbe (és emlékezünk vissza az első Arrancarok akiket láttunk a történetbe, azok se voltak nagy eresztések karakter dizájnilag:
http://images.wikia.com/bleach/en/images/e/eb/FiveArrancarAnimeEp116.jpg), mert az biztos hogy Kirge azért van itt hogy valami fogalmunk legyen ezekről a Quincy-kről hogy mi erejük van ésatöbbi-ésatöbbi!
Szerintem majd a nagyobb ellenségek pl tippem szerint a Steinritter-ek már jobban ki lesznek dolgozva kinézetileg!
Am. meg egy elcseszett kinézettű karakter miatt leszarozni egy fejezetet... hát...
Mert azért igen csak volt benne történés, alap az hogy láttuk ennek a képességét, aztán harc is volt, igaz csak egyoldalú aprítás, meg hát a Quincy sereg megmutatkozott a shinigamiknak, legalábbis az uralkodó.
Mindegy, ez igenis jó fejezet volt, nem világ megváltó, egynek elment, lehetett volna jobb is, de történtek benne dolgok, és ezért volt jó, meg amúgy is, ez Shounen-fight, ami nem fogja megváltani a világot sose, aki nem szereti ezt a műfajt minden hibájával együtt az inkább ne olvassa mert csak csalódni fog, és ez nem a Bleach-re vonatkozik, hanem maga a Shounen-fight műfajra, és az azon belül található összes műre, ennyi.