Saphira
|
|
« Válasz #7980 Dátum: 15 nov 23, 18:21:21 » |
|
Láthattad, Földtenger varázslója a címe. Egy nagyon jó regény feldolgozása, a rajzfilm közelébe sem ér a regénynek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #7981 Dátum: 15 nov 23, 18:24:18 » |
|
Jó, mert az istenért nem találtam és még mindig keresném, akkor jól emlékeztem. Nem olvastam a könyvet nincs összehasonlítási alapom. Bár azért 99% elmondható mindenről, hogy jobb az eredeti mű.
|
|
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #7982 Dátum: 15 nov 23, 18:28:06 » |
|
Nemrég néztük a Totorot. Aranyos mese, de van egy elmélet, hogy Totoro a halál és játékosan kíséri át a kislányokat a másvilágra. Szerintem hülyeség.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7983 Dátum: 15 nov 23, 18:29:14 » |
|
Én is megnéztem, miután beírtad ezt az elméletet, és szerintem is hülyeség. Főleg, hogy happy end a vége. Azt még be lehetne magyarázni, hogy az anyjuk meghal a kórházban, de az apjuk (mert a végén együtt lesznek)?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #7984 Dátum: 15 nov 23, 18:33:05 » |
|
Azt viszont maga a rendező mondta, hogy Chihiro egy prosti (pontosabban fűrdősk*rva). Azt sem értettem, hiába néztem újra.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 nov 23, 18:35:07 írta gman »
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7985 Dátum: 15 nov 23, 18:34:59 » |
|
Elvileg a fürdőházban rajta is van japánul a bordélyház jele egy táblán. Ez még meg is érthető, hogy a családjától elveszett, ismeretlen és félelmetes közegbe került kislányokról szól, a japán kultúrában az ilyen fürdőházak meg egyben bordélyok is voltak, ahol szinte rabszolgaként dolgoztak a lányok.
De a halálisten Totoro elég meredek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 nov 23, 18:35:49 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabaku
Shinobi no Megami
Nem elérhető
U.S.S. Kobayashi Maru
|
|
« Válasz #7986 Dátum: 15 nov 23, 18:37:39 » |
|
Bennem Chihiro első nézésénél is már felmerült a dolog, hogy 'hmm, ez amúgy simán bordály is lehetne', és kb. 8 évesen láttam először Istenem, már ekkor ki voltam égve.
|
|
|
Naplózva
|
"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king." Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7987 Dátum: 15 nov 23, 18:54:13 » |
|
Mondjuk akkor Haku mi volt? Eszkort a banyának? És a sztori lényege igazából az, hogy lányok és fiúk is kerülhetnek ilyen helyzetbe, de a fiúkat leszarja mindenki, senki se segít nekik, és sokkal nehezebb kikerülniük a bajból?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #7988 Dátum: 15 nov 23, 18:59:15 » |
|
Nekem Hiei azóta nem szimpi, hogy egyszer azt írta, utálja a bokszot A bokszról jut eszembe, Stance írta régebben a férfi topicba, hogy otthon zsákolt pusztakézzel és lesérült: a mai edzésen végigtoltunk kesztyű és bandázs nélkül 3-4 menetet a zsákon és semmi bajom (csak lezúztam az öklöm és remegnek az ujjaim ).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #7989 Dátum: 15 nov 23, 19:00:59 » |
|
Hakuról nem kiderült, hogy valójában egy folyó? Elég mindfuck.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7990 Dátum: 15 nov 23, 19:01:16 » |
|
Ja, csak én idegből vertem teljes erőből.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #7991 Dátum: 15 nov 23, 19:02:02 » |
|
Én is csépeltem rendesen, gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal és kiadom az esetlegesen bennem lappangó elfojtott feszültséget
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7992 Dátum: 15 nov 23, 19:02:39 » |
|
Meg nem tom milyen boxzsákot használtok. Nekem egy 50 kg-s van és imádom rúgni. Rendesen meg kell küldeni, hogy kilengjen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #7993 Dátum: 15 nov 23, 19:10:57 » |
|
Az amatőr bokszot utálom. A profit megnézem, de nem szeretném csinálni. Nincs hozzá alkatom és én mindig is imádtam térdelni.
|
|
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #7994 Dátum: 15 nov 23, 19:11:18 » |
|
Ha jól emlékszem, az arra ment ki, hogy a szajhatartó Yubaba az eleurópaisodást és a kapitalizmust testesítette meg, Haku meg a tiszta természetet (?), mivel ő volt a Kohaku folyó védelmező szelleme, és azért vált Yubaba foglyává, mert a folyót teleszemetelték ipari hulladékkal a fürdőházból, de Chihironak eszébe jut, hogy egyszer belejtette a folyóba a cipőjét, és Haku megmentette, és úgy, hogy felidézi Haku igazi nevét, fel tudja szabadítani Yubaba mágiája alól.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 nov 23, 19:12:16 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
|