24 nov 12, 19:52:29 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 162
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Könyvek, képregények  (Megtekintve 404142 alkalommal)
0 Felhasználó és 7 vendég van a témában
rondár
VIP
Nem elérhető Nem elérhető

"There can be only One."

« Válasz #2010 Dátum: 14 aug 14, 00:34:31 »

Az Eragonnal megpróbálkoztam angolul, de minden oldalon volt egy-két szó amit nem értettem és nagyon idegesített. Mindig rá akartam guglizni  >.<#

Először én is így voltam vele, aztán rájöttem, hogy vannak erre jobb módszerek is.

1.) Kis írásokkal, pl. novellákkal vagy kisregényekkel kell kezdeni.

2.) Ha vannak szavak, melyeket nem értesz, akkor a szövegkörnyezetből kell kikövetkeztetned, mit jelent. Sokkal jobban serkenti a nyelvtudásodat. Csak akkor guglizz rá, ha már túl sokszor előfordul a kifejezés, és nem fogod fel továbbra sem, mit jelent.

3.) Ha első könyvet olvasol, akkor nem árt, ha egy olyat lapozgatsz angolul, melyet magyarul már olvastál, és rajongani tudsz érte. Nálam ez az első élmény a Watership Down volt, melynek korábban olvastam a magyar verzióját (Gesztenye, a honalapító). Utána következett a Sötét Torony ciklus első része, Robert A. Heinlein magyarul hozzáférhetetlen munkái közül kettő, a Carrie, és még messze van a lista vége.

Ha nem akarsz újraolvasni könyvet, akkor olvass olyan szerzőtől, akinek még nem jelent meg minden munkája magyarul, de ami igen, azt te már elolvastad. Így ugyanis hozzá vagy már szokva az író stílusához, és tudod, mire számíthatsz tőle. =)  
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 14, 00:35:13 írta rondár » Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #2011 Dátum: 14 aug 16, 00:00:35 »

Ez most kicsit nem ide illik, mert szerintem nem sokan dolgoznak a megfelelő szakmában a kérdéshez, de szerintetek miért annyira drágák MO-n a könyvek?

Nem azt állítom, hogy kifizethetetlenül drágák, de azért be kell ismerni, néha megérzi az zsebed mikor bevásárolsz egy full tűz és jég dalát, vagy hosszabb terjedelmű művet. Amúgy ez csak azért vetődött fel bennem, mert kerestem valamit, ami még nincs lefordítva, de az előző könyvekből ítélve úgy 3500 Ft körüli lenne az ára, míg (valamilyen sötét erő hívására, az internet egy sötét bugyrában) 1-2 nemrég felfedezett külföldi (romániai) könyvesboltban ilyen potom 1000-1500-ért árulják.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #2012 Dátum: 14 aug 16, 00:08:02 »

Valószínűleg azért, mert itt nem olyan nagy biznisz a könyveladás, és ezért az árakat feljebb kell tolni. Be kell látni, hogy egyre kevesebb az olyan ember itt MO-n, aki könyvet vásárol.
Azt beszélik, a Fantasy haldoklik ilyen téren a legjobban. Szomorú
Naplózva
Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #2013 Dátum: 14 aug 16, 06:49:52 »

Amúgy semmi értelme az árak feltolásának. Ez az ami még jobban taszítja az embereket. Ha olcsóbb lenne, többen vennének, csak akkor lehet, hogy deficites lenne. Itthon már csak azt lehet eladni, amihez film, játék vagy hype társul.
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #2014 Dátum: 14 aug 16, 11:37:45 »

Én antikváriumokban szoktam vadászni vagy rendelni, ott néha olcsóbb, de megértem, tényleg néha kissé irreális egy könyv ára. Főleg most akadtam ki ezen. Megvettünk a múltkor egy könyvet a címe Tokyo Underground. Elsőnek a nővérem olvassa majd utána én jövök, de mondja, hogy rengeteg elírás, betűhiány van.
Ha már kiadnak egy könyvet, ne legyenek ilyen hibák. Egyszer kétszer még oké, de sok milliószor már gáz.
Naplózva

viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2015 Dátum: 14 aug 16, 14:19:58 »

Az antikvárium szemét egy bagázs, jóval többért árulnak mindent, mint amennyit ér. Amit megvesznek emberektől használtan x áron 2,5-3x áron adják tovább.
Naplózva

norby-kun
Kezdő Jounin
*

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #2016 Dátum: 14 aug 16, 14:24:45 »

Igaz, hogy drágábban adják tovább, de még úgy is olcsóbb mint újat venni.
A hátrányuk viszont az, hogy kiszemelsz egy könyvet, s mire odaérsz, hogy megvedd, már lehet, hogy elfogyott. Múltkor kiszemeltem egy eléggé vaskos árú szép gyűjteményt, de mivel egyetemista csóró vagyok, kicsit gyűjtenem kellett rá, mikor meg elballagtam, hogy megvegyem, már nem volt meg  Szomorú Azt hittem ott kapok agyvérzést.

Jövő héten kell érkezzen egy bazi nagy doboz könyv, s most azon filózom, hogy George Orwell-től melyiket olvassam hamarabb az 1984 vagy az állatfarmot. Szerintetek melyikkel érdemesebb kezdeni?
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2017 Dátum: 14 aug 16, 14:28:22 »

Az 1984-et én olvastam, nagyon jó könyv, de ahogy halad a történet, egyre brutálisabb lesz. A másik is hasonló témájú és előbb írta, de azt nem tudom mennyire jó.
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 16, 14:29:20 írta viktor6665 » Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #2018 Dátum: 14 aug 16, 15:56:07 »

Szerintem mindkét könyv jó, de az 1984 számomra effektívebb volt. Mindkét könyv nagyon jól látja a kommunizmus felépítését és mechanikáját. Az 1984 pedig megalkotja a tökéletes totális diktatúrát ami kikezdhetetlen és megdönthetetlen.
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #2019 Dátum: 14 aug 16, 16:49:11 »

Az antikvárium szemét egy bagázs, jóval többért árulnak mindent, mint amennyit ér.
Eddig én nem ezt tapasztaltam ilyen téren, valamikor tényleg jó drágán adják, vagy kevésbé olcsóbban, lehet nem olyna könyveket vettem.Nevet Viszont olcsóbban vettem meg könyveket, mintha könyve voltban vettem meg volna őket.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2020 Dátum: 14 aug 16, 17:31:58 »

Hát jah pofám leszakad, hogy 200ft-ért vesznek be egy könyvet amit aztán elpasszolnak 800-1000 forintért.

Viszont így is jobban megéri régi kiadások, főleg ha akció van, mondjuk ott meg mostanában az a bajom a szocializmusban kiadott szépirodalommal, hogy fene se tudja mennyi cenzúra került a fordításba. Szomorú
Naplózva
Kao
Újonc
*

Nem mindenkinek jut banánkarika.

« Válasz #2021 Dátum: 14 aug 16, 18:32:50 »

Valaki tudna írni egy kis kritikát a Vaják című könyvsorozatról?
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2022 Dátum: 14 aug 17, 00:12:04 »

Az 1984 sokkal jobb. Több kreatív energia van benne. AZ állatfarm csak egy sztori felfűzve egy analógiára, de az 1984 egy új világ. (A mai. Nevet )
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #2023 Dátum: 14 aug 17, 13:36:41 »

Pár mondatos jellemzést írna valaki az Aliens könyvsorozatról?

nagyon jó árba van most és gondolkodtam hogy beszerzek 1 pár könyvet.

A kérdésem az lenne, jó sorozat-e, kb a sztori ( spoiler nélkül ) és melyik könyvvel érdemes kezdeni? kronólogia sorrendben hogy jönnek.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2024 Dátum: 14 aug 17, 13:55:58 »

Én nagyon régen olvastam közülük párat, úgy emlékszem, egyik sem volt annyira rossz. Nincs mindegyik időrendben, itt egy lista a könyvekről: http://www.aliensonline.hu/konyvek/

Az Idegenek a Földön-trilógia pl. tetszett, de a Labirintus és Az őrjöngő halál is nagyon izgalmas, főleg az utóbbi, ahol egy óriási robottal aprítják a xenomorfokat. Nevet

Antikváriumokban vagy netes könyvoldalakon szerintem mindegyik fenn van pár száz Ft-ért.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 133 134 [135] 136 137 ... 162
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins