24 nov 20, 18:38:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 760 761 [762] 763 764 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1235645 alkalommal)
0 Felhasználó és 35 vendég van a témában
heo
Shinobi no Kami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Fényhozó

« Válasz #11415 Dátum: 13 dec 31, 01:53:54 »

Miért nem írod le egyszerűen papírra? Kicsit személyes ugyan, de csak ide nem írod le, vagy senkivel sem osztod meg? (Tisza most kivételesen nem számít.)
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #11416 Dátum: 13 dec 31, 01:57:58 »

Hiszed-e vagy sem Saphi, kíváncsiak vagyunk arra az oldaladra is, amikor nem vagy valamiben 100%-ig biztos. Amúgy meg mindannyian lelki szemetesládának használjuk a fórumot, csak mindenki más szinten űzi. Noemi meg a vizsgái, Micsudi és... önmaga, gman meg a családja, én és mindennapi pitiáner problénáim, stb...
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11417 Dátum: 13 dec 31, 07:15:13 »

Miről beszélsz? Ti csak panaszkodtok, én meg az életem apó örömeit osztom meg. Nevet
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #11418 Dátum: 13 dec 31, 07:43:10 »

Én nem írom le ide a problémáimat, mert egyszerűen tudom, hogy senkit se érdekel. De amikor bunkó, rosszkedvű, ilyesmi vagyok, abból úgyis tudjátok, hogy valami bajom van, nem mintha ez bárkinek is fontos infó lenne.

Morita, szerepeltél az álmomban. ikszdé Ez csak azért vicces, mert konkrétan nem tudom, hogyan nézel ki, sejtelmem sincs róla.  És Morita néven futottál benne. Meg amúgy sok mindenre nem is emlékszem az egészből.

Lép témához: azt még én is tudtam, hogy lép nélkül is el lehet éldegélni, sőt egy időben még azt is, hogy miért, csak már elfeledtem. Ezek az információk egyébként egy rasszista, anti-fehér gyűlöletkeltő film (Tamás bátyja kunyhója) révén kerültek hozzám, ott verték le a sátáni fehérek szegény néger African-American lépét, és ez felkeltette az érdeklődésemet a téma iránt. ikszdé

Meg még fél vesével, fél tüdővel is el lehet éldegélni, bár annak gondolom már vannak érezhető hátrányai. Vakbél se hiányzik. Ami viszont meglep, hogy úgy néz ki, agy nélkül is el lehet lenni, legalábbis egyes embertársaimat megfigyelve erre jutottam.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11419 Dátum: 13 dec 31, 08:07:11 »

Morita eléggé jól néz ki és még vásárolni sem szeret, szóval szép álom lehetett. Nevet

Az Erdő kapitánya megy a m1-en. *-*
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 31, 08:10:32 írta gman » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #11420 Dátum: 13 dec 31, 08:17:44 »

Most nézem csak gman, hogy ugyan fingom sincs, hogy mi ez a rejtett vérköd falu, miért van ilyen hülye neve, meg, hogy egyáltalán ez mikor volt a mangában, de tisztára olyan, mintha SS rúna lenne a neved alatt.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11421 Dátum: 13 dec 31, 08:37:20 »

Mi!? Ez nem egy SS rúna?

Amúgy vérköd falu a 3. Mizukage idején volt, amikor a shinobik a társaik megölésével léphettek magasabb rangba.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #11422 Dátum: 13 dec 31, 09:00:36 »

Ha belegondolunk, 5 év egyetem egy helyben nem egyszerű, persze legtöbbször a 3,5 év is 5-é változik, de abban azért sok minden benne van, itt meg csúszás nélkül beszélünk 5 vagy 6 évről.  A lendület az első 2 évben tartott ki, a harmadiknál törött  el a mécses, egy szóval: kiégés. Amikor már ott vagy 3 éve, de de facto semmit nem tudsz gyakorlatban kamatoztatni, már túl sok minden van a hátad mögött, ráadásul még a vége nagyon messze van, meglátszott, hogy akkor volt a legrosszabb átlagom, mert mentálisan a padlón voltam. Van rá megoldás? Nincs. Csak tompítani lehet a körülötted lévő emberekkel, élményekkel, könyvekkel, filmekkel. Nincs olyan hogy majd jó lesz, meg elmúlik, mert nem. Most jobb? Abszolút nem. Annyi történt, hogy már látom a végét, hamarosan vége az 5 évnek. Visszanézve azt látom, hogy rengeteg belefektetett munka nem realizálódott, nincs visszacsatolás róla, ha nagyon depressziósan fogalmaznék, akkor elvesztett éveket is mondhatnék, mert látom hogy körülöttem mások mit csináltak, miben vettek részt, and i was just sitting here....,persze ennyire nem rossz a helyzet, de mennyi idő és energia ment el, aminek effektíve nem volt értelme, csak annyi hogy eljussak a záróvizsgákig, főleg meg ez egy olyan szak, ahol papír nélkül legfeljebb protekcióval tudsz érdemben elhelyezkedni. Azt feltételezhetem, hogy a jövőben lesz ennek valamilyen látszatja, amiért megérte végigcsinálni ezt, mert egyébként szerettem, és szeretem, de sok volt ugyanazt csinálni ennyi ideig, még ha elég tagolt is a rendszere, ráadásul nincs is vége, hiszen 3 év múlva szakvizsgázni kell.

Az olyan érveléseket, hogy de te választottad, meg hogy örülj, hogy egyetemre jársz, másnak ez nem adatott meg, és
társaikat kéretik mellőzni, mert semmit nem tesz hozzá érdemileg, főleg hogy szeretem csinálni, de kiégés.

Amúgy velem mi van? Semmi. Most például kurva éhes vagyok,  úgyhogy mindjárt beugrok a mekibe kajálni. Nyomok egy kergemarhás burgert sült krumplival, lehet hogy megeszi az agyamat, de legalább nincs benne csalamádé.
Naplózva
Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #11423 Dátum: 13 dec 31, 10:55:04 »

Boldog újévet kívánok, nagy szerencsétekre ebben az évben már nem fogok senkit se fárasztani, se piszkálni a hozzászólásaimmal! Mindenkinek kívánom a sok sallangot, a sárga csekkeket és minél kevesebb találkozást az orvosokkal!(Ez Saphit nem érinti. xD) Jövőre is ugyanilyen sokatmondó hszvadász évet kívánok gmannak; Lewnak kívánom, hogy sokszor kössön belém ! Boldog és helyesírási hibákban gazdag újévet kívánok mindenkinek!
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #11424 Dátum: 13 dec 31, 11:14:41 »

Ha belegondolunk, 5 év egyetem egy helyben nem egyszerű, persze legtöbbször a 3,5 év is 5-é változik,

ikszdé <- ide csak ennyit kívántam hozzáfűzni, Syzy tudja szerintem miért, mert már átrágtuk a témát Nevet

A másik, hogy én csak azt látom, hogy ezelőtt 18-20 évvel, hogy tudtak elhelyezkedni a jogászok és az is egy másik ország. Keresztatyám sok panaszát hallottam arról, hogy tőlük azok jártak a legjobban akik nem fejezték be a sulit és ügyvédbojtárként helyezkedtek el valahol. Neki nincs meg az ügyvédi szakvizsgája, kerületi ügyészségen dolgozik, kidolgozza a belét, ma is szolgálatban van és véleményem szerint ez főleg a mai napon nem csak azt fogja jelenteni, hogy ül a telefon mellett és nem hívják fel egyszer sem a rendőrségről. A fizetés viszont nem rossz, de nem hiszem, hogy arányos, bár az is igaz, hogy nehéz olyan országot mondani közép-kelet (inkább kelet) Európában ahol a munkának megfelelő lenne a bérrendszer, de tény hogy nem keres rosszul, futja az évi egyszeri (esetenként kétszeri) tengerparti nyaralásra, az akupunktúrás kezelésekre (persze ez leginkább annak köszönhető, hogy 40 évesen sincs gyerek, és van egy szintén jól keresettel rendelkező közgazdász élettársa).

Az, hogy te azért égtél ki a 3. évben, mert nem láttad a végét teljesen érthető. Viszont én is teljesen kiégve érzem magam jelenleg, pedig a Bsc. vége karnyújtásnyira van lassacskán, de érzem, hogy most fogok elrontani mindent, eddig sokat rimánkodtam a vizsgák miatt, de azt inkább babonából. Most viszont az a helyzet, hogy életképtelennek érzem magam, nem tudom mi lesz egyetem után, nem érzem a súlyát annak, hogy lassan, ha jól végzem a munkám egy diplomát fognak a kezembe nyomni, úgy érzem magam mint más az OKJ-n. Persze lehet vele piszkálni, hogy nyilván hiszen Corvinus, de azért nem árt figyelembe venni, hogy Magyarország legjobb agrár tudományi képzése az egyetemünkön található, az élelmiszertudományi kar teljesítménye pedig kiemelkedő az egyetemen belül is.
Mondjuk nem kéne panaszkodnom, nem is annak szánom, életem során rengetegszer estem már pofára és mindig talpra által. Egyszer biztos talpra esett leszek az életben, csak előbb meg kell tanulnom visszaküldeni egy ételt az étteremben, ha disznó helyett csirkét hoznak.

Saphi az orvosi pályáról azért írtam azt amit mert az egyik osztálytársnőm, barátnőm még mindig a SOTE-n tanul, látom, hogy alig van ideje ránk, látom a csalódottságát egy egy vizsga után amire heteket tanult és úgy érezte tökéletesen tudja az anyagot (hisz ő magyarázta el másoknak), mégis megbuktatják, a következő vizsgán pedig közlik vele, hogy ez csak hármas lehet elvégre előző vizsgán megbukott. Látom, hogy, bár osztály első volt, itt csak a túlélésre törekszik (na jó hármunknak ugyanaz az átlaga volt az utsó 2 évben, de a 8 éves átlagot tekintve  ő volt a legjobb, mondjuk a túlélés jól megy neki, kap ösztöndíjat jelenleg és a transzplantációs klinikán volt gyakorlaton). Szerintem jobb neki, ha kibeszéli nekünk ami bántja, és kibeszéljük az osztályomból a 2. legjobb átlaggal rendelkező lányt, aki1 év után kibukott onnan, ráadásul hazudott is nekünk a vizsgái sikerességéről. Mondjuk annak nagyon örülök, hogy rengeteg pozitív élménybeszámolót is kapok, amik miatt rettentő irigy vagyok (és amikről nem feltétlen szabad beszélni).

Amúgy én a való életben nem tudok panaszkodni, és az igazi problémáimról nem tudok beszélni, azonban a gondok megosztását mindig jó dolognak tartottam, és az én legkisebb gondom a vizsgák meg a munka, pontosabban az, hogy rossz ötlet volt suli mellett dolgozni.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11425 Dátum: 13 dec 31, 11:17:51 »

Túlértékelt ez a "szerezz diplomát, majd utána jó állást" dogma, és szomorú látni, mennyien beleesnek ebbe a hazugságba.  Szomorú
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #11426 Dátum: 13 dec 31, 11:26:39 »

Ishida azt hittem a kapcsolatunk van már olyan szinten, hogy rólam is megemlékezz.  Szomorú

MrSaiyan erre csak annyit, hogy nem szociológusnak kell tanulni, és mindjárt lesz értelme a végén.

Másrészt amikor elkezdtem milyen naiv voltam, mondtam 5 év az viszonylag sok, na majd átmegyek közben más jogi egyetemre is tanulni, hát nem, mert olyan a rendszer, hogy alig fogadtatnak el tárgyakat egyik karról a másikra, az + félév, év kiesés, másrészt van ahova már csak fizetősre vennének fel ha máshol akarnám folytatni. Első pofon volt.  Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 31, 11:30:01 írta Syzygy » Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #11427 Dátum: 13 dec 31, 11:30:52 »

Bármennyire is szeretem a harcosok klubját. Azért mégsem lenne jó, ha mindenki olyan közösségekben élne. Egy két diplomás kell, akiknek bemehet a tisztességes ember az irodájába, megveri saját magát és megfenyegeti a főnökét, hogy ráfogja, ha nem ad ingyen fizetést.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11428 Dátum: 13 dec 31, 11:31:29 »

A többinek sincs sokkal több értelme. Alkalmazottként legjobb esetben is csak egy jól megfizetett, de agyonhajszolt és bármikor lecserélhető fogaskerék leszel (kivéve, ha olyan spéci és naprakész a tudásod, hogy benne tudsz maradni a szakmád elitjében).
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #11429 Dátum: 13 dec 31, 11:33:27 »

Elég komolytalan válaszok érkeztek, úgyhogy Syzyt kérdezném.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__4673980-lefegyverezett-betorot-megszegyenites-celjabol-arcon-hanyni-bun-a-torveny-szerin
Naplózva
Oldalak: 1 ... 760 761 [762] 763 764 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins