24 nov 20, 06:26:27 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 749 750 [751] 752 753 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1234794 alkalommal)
0 Felhasználó és 36 vendég van a témában
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #11250 Dátum: 13 dec 29, 15:01:18 »

Miért nem volt az? Rómához képest mi volt jobb?
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11251 Dátum: 13 dec 29, 15:04:25 »

Pl. nem buzultak egymással?  ikszdé ikszdé

De amúgy például rengeteget fejlődött a tudomány (amit az egyház is támogatott egyetemek alapításával, szóval nem igaz, hogy a vallás nélkül már mindenki űrhajóval mászkálna a sarki közértbe). Hahner Péter történész könyvében olvastam ezekről, ha jól emlékszem.
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #11252 Dátum: 13 dec 29, 15:08:17 »

Van igazság abban amit mondassz Saiyan, csak sok mindentől függ hogy ki az erősebb. 1v1-ben azt mondom lehet esélye a szamurájnak, de inkább a lovagra fogadnék.

Azonban egy csatamezőn mondjuk 3000 vs 3000 esetén a lovagok végigsöpörnének a 0 páncélzattal rendelkező szamurájok között és lekaszabolnák mindet.

A lovagokat szerintem legkönnyebben, egy képzett számszeríjász teríthette le.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 29, 15:09:11 írta Lew » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #11253 Dátum: 13 dec 29, 15:13:46 »

Legkönnyebben inkább egy pár tank. Nevet
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11254 Dátum: 13 dec 29, 15:15:17 »

Persze, meg birodalmi lépegetők.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11255 Dátum: 13 dec 29, 15:19:47 »

Idézet
A spártai katonák voltak a kor legjobb harcosai. Soha nem hátráltak és a végsőkig küzdöttek. Lásd Leonidász és 300 harcosa. Akik feláldozták magukat hogy az athéni p*ncik vissza tudjanak vonulni =D

Azért ne a 300-ból indulj ki, mert ez a csata nem teljesen így volt. Ezeket a legendákat ugyanazok írták, akik szerint Bükephalosz Pegasus leszármazottja. Nevet A spártaiak nem 300-an voltak, a perzsák meg nem 5 millióan. Az athéniak meg nem is harcoltak, mert a spártaiak sem segítettek Athénnak Marathonban, mert a babonáik szerint holdtöltekor nem harcolhattak. Az Athéniak meg nyertek nélkülük is, és legközelebb ők sem segítettek Spártának Thermopülánál (persze ez a csata csak arra volt jó, hogy legyen idejük felkészíteni az athéni flottát, mert egyedül az athéni flottával volt esélyük a győzelemre, és nem a spártai gyalogsággal).
Az athéniak egyszer sem futamodtak meg a perzsák elől, sőt a spártaiak bukása miatt is ők szoptak, mert nekik kellett kiüríteni a városukat. És végül nem a hősies spártaiak nyerték meg az összes csatát, hanem megint csak a "punci athéniak".  kacsint

A spártaiak menők egyébként, de sok róluk szóló történet nem igaz. A gyerekeket sem dobálták le a Taigetoszról, hanem létrehoztak egy Apothetait, azaz "kitevés helyét", ahová a nem kívánt gyereket kivitték. És mivel mindenki ismerte ezt a helyet, a kitett gyereket hazavihette az, akinek szüksége volt rá valami miatt. Gyakorlatilag az örökbefogadás ókori intézménye volt ez, és sokkal emberségesebb, mint athéni mása, ahol összevissza kitették a gyerekeket, és mivel nem volt intézményesített, mindenki által ismert hely erre a célra, így azok a gyerekek sokkal kisebb valószínűséggel találtak olyat, aki örökbe fogadta őket.

A kor legmenőbb harcosai meg egyértelműen nem a spártaiak voltak, akik később eléggé megrekedtek az ósdi harcmodorban. Az athéniak nem hiába kerekedtek később felül a flottájuk miatt, katonailag meg egyértelműen a perzsák voltak a leghatalmasabbak, szerintem még G.R.R Martin is a Halhatatlanokról mintázta a Makulátlanokat. Nevet És egy plusz adalék, hogy a szkítákkal meg egyik sem mert kikezdeni, mert úgy tartották, hogy a szkítáknak még az asszonyai is legyőznek minden sereget. :DD Az amazonok története is innen ered, ők ugyanis szkíták/szarmaták voltak, mert e népeknél a nők is részt vettek a csatában.

Idézet
A katana szerintem simán elbírna bármilyen páncéllal, nehogy már ne...

Ilyet csak az mond, aki semmit nem tud a fegyverekről. A katana hiába éles, akkor is csak egy könnyű kard. Ha teljes erőből összecsap egy katana és egy európai kard, a katana jobb esetben kicsorbul, rosszabb esetben eltörik. Hiába ütögetsz éles késsel egy vascsövet, vas vasat nem vág el, és a gyengébb fog először engedni.

Idézet
De most komolyan. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy ezt bármilyen kard átütné =D

De, átüti. Az európai böhömnagy kardok átütötték, ha elég nagy erővel sújtottak le. De azok inkább már buzogánynak számítanak. Nevet

Idézet
Micsoda sztereotípiák a középkorról. Nevet Nemrég olvastam erről, hogy mennyi tévhit él az emberek fejében a "sötét középkorról", ami nem is volt annyira sötét.

Ezt már én is említettem valamikor.

Idézet
A lovagokat szerintem legkönnyebben, egy képzett számszeríjász teríthette le.

Nemcsak a számszeríjak, az angol hosszú íjat is kifejezetten erre fejlesztették ki. Erős tiszafa, 150-160 fontos erő, a lovagok nem igazán szerettek egy ilyennel összefutni. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 29, 15:20:28 írta Saphira » Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11256 Dátum: 13 dec 29, 15:21:51 »

Már vártam Saphira felbukkanását ebben a témakörben. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 29, 15:22:35 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11257 Dátum: 13 dec 29, 15:22:58 »

Vártad a felbukkanásomat, de a hozzászólásomat nem olvastad el, pf. Mosolyog
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11258 Dátum: 13 dec 29, 15:24:56 »

Tudtam, hogy úgyse találnék benne hibát. Nevet Na, nem gman-ezek itt.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #11259 Dátum: 13 dec 29, 15:34:10 »

Ezeket a legendákat ugyanazok írták, akik szerint Bükephalosz Pegasus leszármazottja.

Ezzel azt akarod mondani, hogy a profilképem egy közönséges ló?  Szomorú
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11260 Dátum: 13 dec 29, 15:49:44 »

Nem =D És a Mikulás is létezik.

Amúgy nem is gondoltam volna hogy ennyi habit összehordanak az emberek , sőt még a tanárok is Spártáról =D
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11261 Dátum: 13 dec 29, 16:14:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=tTgWx4EVZNA
A kalózok erősebbek a lovagoknál.
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11262 Dátum: 13 dec 29, 16:27:18 »

Még egyszer légyszi ne tedd ezt velem. Ez a műsor akkora baromság és ez a harc jelenet, akkora gyökérség volt hogy majdnem kitéptem minden szál hajam a végére.

Szörnyű. És van aki ezt el is hiszi.

most komolyan nyilván egy jól képzett lovag 3 méterről elhibázza a kalózt és csak lábon lövi. És miután lábon lőtte a kalózt, egy számszeríjjal, az úgy fog ugrálni, mint egy majom.

Szörnyű.
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 29, 16:30:52 írta Lew » Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #11263 Dátum: 13 dec 29, 16:44:27 »

a kardfogúakkal senki sem b@szakodhat
Mégis kihaltak...
De most komolyan. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy ezt bármilyen kard átütné =D
Akkor olvass Berserket, az teljesen hiteles minden szempontból. Amúgy nem.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #11264 Dátum: 13 dec 29, 17:49:13 »

Oh mi történt, hogy véget ért a vita arról, hogy kik is a menőbbek a harcok során?

Amúgy azok a legmenőbbek akik a háttérből irányítanak, befolyásolnak másokat és nem folynak bele a harcba. Boleyn Anna volt pl. menő akinek hála egy ország fordult el a katolicizmustól. Durci

(jé beállítottam a szakdogát úgy, hogy a formai követelményeknek megfeleljen és nyertem 2 oldalt Nevet)
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 29, 17:53:18 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Oldalak: 1 ... 749 750 [751] 752 753 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins