Egy kultúrát, egy népet nem csak a felfedezések határoznak meg, hanem maga a mentalitás is. Az arab törzseknél/népeknél mindenképpen megfigyelhető az a tartás, kitartás, elhivatottság ami nálunk kiveszőben van. Hittel élik a napjaikat, akarattal,erővel, nem pedig siránkozással. (Ezzel nem az erőszakot pártolom, csak hogy munkálkodnak a céjaik felé.)
Az ottani nők pedig nem érzékelik elnyomásnak amiben élnek. Vagyis nagy részük. Akik még a Korán tanításai alapján nőttek fel, és nem csapott meg a nyugati kultúra szele, teljesen rendben vannak a rendszerrel. Nem érzékelik a különbséget, sőt, valahol jó érzés nekik, hogy vezetik és védik őket a "felettük álló" férfiak, eleve az engedelmességre lettek nevelve.
Minden országban/földrészen vannak "normális" családok akik viszonylagos boldogságban élnek és szeretik egymást, és mindenhol vannak elnyomó zsarnok férjek (általában ők).
Csak annyi a különbség hogy a nyugati civilizációban többet tehetsz az erőszak ellen mint Arábiában. (pl nem néznek le a elválsz stb.) -és ez a nagy különbség.
Az a baj, hogy legtöbbször még odáig sem jutok. Járok pszichológushoz (ofő miatt) és már picit segített nyitni mások felé, de még mindig valahogy le kéne döntenem magamban azt a falat.
Én őszinte szoktam lenni legtöbbször, de azért nem mindig, hogy ne bántsam meg mások érzéseit.
Az (talán) segíthet rajtad ha megpróbálod kielemezni a személyiséged.
Olvasgass a neten pszichológiai anyagokat, személyiségekről, személyiség zavarokról, és hasonló témákról.
Te valamitől félsz, de hogy mitől azt már te tudod, túlságosan is görcsölsz azon amin nem biztos hogy kéne.
Hát rólam az évnyitó napján derült ki, hogy alacsony a vérnyomásom.
Nekem is alacsony de már jó régóta, mindig az átlagos alatt van.
Jövőhéten délelőttös hét a munkahelyen.
=hajnal 4kor kelés+ 5-6 kávé/nap.