24 nov 16, 23:30:38 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 675 676 [677] 678 679 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1227605 alkalommal)
0 Felhasználó és 19 vendég van a témában
Morita
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #10140 Dátum: 13 dec 08, 21:14:26 »

Syzygy nevénél páran előnyben vagyunk, mert Baninak ismerjük, ami egy fokkal könnyebb. Illetve én apunak hívom itt, ami még könnyebb.

Mostmár azt hiszem én se fogok tudni elvonatkoztatni és Gelckhooz Glükóz lesz a fejemben.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10141 Dátum: 13 dec 08, 21:14:33 »

...csak szociológia szakon szeretik az ilyesmit, de az számmisztika, nagyon nem tudományos, csak nagyon az akar lenni.

Azért pl. a varianciaanalízist, lineáris regressziót nem nevezném "számmisztikának". Nevet
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #10142 Dátum: 13 dec 08, 21:15:58 »

Mivel idén nyáron piacra került az első termék így nem nagyon tudok min kísérletezni... nálunk a legtöbb kísérlet termékfejlesztés... technológia fejlesztés... tehát nekem már a kész technológiát és terméket kell minősíteni xD ha sok pénzem és időm lenne csinálhatnék mondjuk felmérést ami alapján felmérem, vajon mennyire lesz képes 5 évig piacon maradni a termék... de ez már felesleges is...
A bioetanolos valahol érdekesebb lenne, de mivel élelmiszer biztonsággal akarok a jövőben foglalkozni, ahhoz meg ez passzol. (mondjuk második lehetőség a biotechnológia ami még érdekel)
Mondjuk tavasszal megyek a biokontroll kft-hez és lehet megnézem azt is ahogy főzik a sört.

Megjegyzem egy 0,33l-s üveg sör 420 ft.

Szerintem a Syzygy (sütikirályfi) nagyon egyszerű név... nem bonyolultabb mint bárki másé....

Am kinek ment a bók? :O
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 08, 21:17:10 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10143 Dátum: 13 dec 08, 21:16:12 »

Szociológus VS Filozófus!!! Az évszázad párbaja a bölcsészkar és a számok kapcsolatáról. Jegyek nálam kaphatók, jutányos áron.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10144 Dátum: 13 dec 08, 21:19:21 »

A szociológia nem kifejezetten bölcsész szak, csak sok helyen a bölcsészkarral vonják össze.  Lesütöttszemek
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10145 Dátum: 13 dec 08, 21:21:39 »

Úgy éreztem, hogy elmondod. Nevet:D:D Kicsit emiatt is írtam le. Nevet

De tudod egy olyan begyepesedett műszakis idiótának, mint én... érted.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10146 Dátum: 13 dec 08, 21:22:04 »

Mivel idén nyáron piacra került az első termék így nem nagyon tudok min kísérletezni... nálunk a legtöbb kísérlet termékfejlesztés... technológia fejlesztés... tehát nekem már a kész technológiát és terméket kell minősíteni xD ha sok pénzem és időm lenne csinálhatnék mondjuk felmérést ami alapján felmérem, vajon mennyire lesz képes 5 évig piacon maradni a termék... de ez már felesleges is...
A bioetanolos valahol érdekesebb lenne, de mivel élelmiszer biztonsággal akarok a jövőben foglalkozni, ahhoz meg ez passzol. (mondjuk második lehetőség a biotechnológia ami még érdekel)
Mondjuk tavasszal megyek a biokontroll kft-hez és lehet megnézem azt is ahogy főzik a sört.

Megjegyzem egy 0,33l-s üveg sör 420 ft.

Most akkor egy meglehetősen tudománytalan kérdés következik: az ilyen biosör iható? ikszdé Mmint, hogy ugyanolyan íze van, mint a sima sörnek? Szal elképzelhető pl egy olyan szituáció, hogy a B-középen ezt iszod káromkodás és szotyolázás közben vagy hasonló? ikszdé  Bár 420 forintért egy kicsit drága prolibuli lenne azt hiszem. Nevet

Szociológus VS Filozófus!!! Az évszázad párbaja a bölcsészkar és a számok kapcsolatáról. Jegyek nálam kaphatók, jutányos áron.

There will be no war, my lady. Én egy évig jártam szociológiára második szakként, annyi elég volt belőle. Egyedül a társadalomtörténet tetszett, az azért érdekes volt, bár iszonyúan áthatotta a kriptomarxista szemlélet az egészet, még ha ezt soha el sem ismerték volna. (De az, hogy náluk a társadalomtörténet még mindig fejlődéstörténet, azért nekem már sok volt.) A többi meg, amikor számokkal akarták leírni a társadalom folyamatait, hát én ebben nem hiszek, Asimov regényeiben tetszett az ilyen koncepció, de az egy sci-fi. Nevet
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10147 Dátum: 13 dec 08, 21:26:30 »

Hát a műszakisok azok tényleg begyöpösödöttek és még beképzeltek is Durci xD

Aes:
Igen iható, rég ittam (már több mint 1 hete), de kellemes búzasör ízű emlékeim szerint.... őszintén szólva, nem jósolok neki piaci sikert, itt Magyarországon, pedig ha jól értesültem nemrég Csehországban díjat nyert.

Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10148 Dátum: 13 dec 08, 21:29:36 »

Idézet
élelmiszer biztonsággal akarok a jövőben foglalkozni

Jah, amúgy ha te ilyesmihez fogsz érteni, akkor ezennel ünnepélyesen meghívlak a most szerveződő posztapokaliptikus túlélőcsapatomba. Legalább valaki tudja, hogy mi ehető abból, amit a lakótelepi kukákból kiturkálunk. A gyilkolós részt én vállalom.

Morita, te mihez is fogsz érteni? Nevet
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10149 Dátum: 13 dec 08, 21:30:12 »

Kár Aes, pedig meggazdagodhattam volna rajtatok.

Ha minden jól megy én fogom előidézni az apokalipszised.

Nem is olyan vacak ez a minőségmenedzsment, ha elérsz a számolós részhez.
Néha egy kicsit földönkívülinek érzem magam, mikor az internet bugyraiban sétálva mindenhol azt olvasom, hogy math, not even once. Engem baromira megnyugtat a számolás. A geometriás dolgokhoz is azért értettem jobban, mint mások körülöttem, mert sokszor azon agyalok, hogy egy adott alakzatnál az oldalak, a szögek és minden egyéb más hogyan viszonyul egymáshoz. Rengeteg buszutam elment már ezzel.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10150 Dátum: 13 dec 08, 21:33:26 »

Én valahogy sose ismertem ezt az érzést, de azért meg értem annyiból, hogy voltak ilyen ismerőseim. Pl nővérem legjobb barátnőjének az egész családja ilyen. Nevet Csupa zseni, és imádnak matekozni.

Az az apokalipszis meg jöhet is akár, bring it on!
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #10151 Dátum: 13 dec 08, 21:35:26 »

A számolós cuccokat mindig elszámolom (pedig a családban akinek nincs benne a keze a törvényben és a jogban, annak a matekban van... kivéve unokatesóm aki valóra váltotta gyerekkori álmunkat és régész lett), viszont van térlátásom... a szerves vegyület képleteket meg mindig a nagy fantáziának hála tanultam meg... (hasonlóan a telefonszámokat, dátumokat is fantáziával jegyzek meg, mindig valami érthetetlen Noémi logika alapján)
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 08, 21:36:44 írta noemimi-chan » Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #10152 Dátum: 13 dec 08, 21:36:37 »

Ha már összehasonlítgatjuk a beállítottságainkat, a filozófusok/szociológusok filmnézés közben nem akadnak fent a dolgokon "szakmai szemmel"?
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10153 Dátum: 13 dec 08, 21:39:21 »

Ha már így oldalakt írtatok, akkor valaki mondja már meg mégis mit csinál egy szociológus gyakorlatilag ?
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #10154 Dátum: 13 dec 08, 21:40:53 »

De igen. Inkább könyveknél jellemző ez. Bár én elég jó vagyok ebben, mert ha marhaságot tapasztalok, akkor is tudom azért élvezni a történetet.

Egy alap példámmal: a Dűne vallási világképe, amire amúgy már nem nagyon emlékszem, de valami iszlám - buddhizmus mix volt, hát eléggé agyeldobós volt. Én meg lerendeztem végül azzal, hogy jó oké, ez szórakoztató irodalom, többet tesz hozzá a regény hangulatához, mint amennyit a mondanivalójához, de az előbbi miatt bocsánatos bűn.

Syzygy: már mondtam: belobbizza magát alapítványokhoz szakértőnek, és egy csomó közpénzt ellop. Nyelvesít
Naplózva
Oldalak: 1 ... 675 676 [677] 678 679 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins