noemimi-chan
|
|
« Válasz #10125 Dátum: 13 dec 08, 20:24:11 » |
|
én 3 napja sírok, hogy nem fogom túlélni a vizsgaidőszakot, de még nem kezdtem el tanulni
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #10126 Dátum: 13 dec 08, 20:25:23 » |
|
Az ilyesmi nem szokott használni. Meg kell várnod, amíg bepánikolsz a következő vizsga miatt, na majd akkor úgy elkezdesz tanulni, mint a kisangyal.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #10127 Dátum: 13 dec 08, 20:28:07 » |
|
Szerdán lesz a következő és államvizsgatárgy... péntek este már rám tört egy pánikroham xD
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #10128 Dátum: 13 dec 08, 20:28:25 » |
|
Áhh, még nem vizsga csak egy nyamvadt minőségmenedzsemnt ZH. Borzasztó. De nem érdemes belőle megbukni, mert nincs keresztféléven és a következő félévben meg végezni szeretnék már.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #10129 Dátum: 13 dec 08, 20:32:34 » |
|
Szerdán lesz a következő és államvizsgatárgy... péntek este már rám tört egy pánikroham xD
Akkor a pánikoló skilljeid nem elég fejlettek. Így nehéz lesz last minute technikával átmenni. (Vö.: én egy hét alatt megírt szakdolgozatom. Na az ennek a technikának a mesterfoka volt ) Áhh, még nem vizsga csak egy nyamvadt minőségmenedzsemnt ZH. Borzasztó. De nem érdemes belőle megbukni, mert nincs keresztféléven és a következő félévben meg végezni szeretnék már.
Ez is csak ilyen töltelék tantárgy? Ami van, de minek? Ilyesmi szinte minden szakon van, az egyetlen előnyük, hogy szerencsés esetben nem kell rájuk bejárni, hátrányuk, hogy jegyet ezekből is kell szerezni valahogy.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #10130 Dátum: 13 dec 08, 20:39:15 » |
|
Jó de te bölcsész vagy.
Az én szakdogámból 2 hónappal ezelőtt elkészült egy fél oldal, azóta valamiért nem akarja megírni önmagát, pedig január elejére le kéne adni a szakirodalmi részt. Vagyis nekem annak is csak egy részét, mert nincs kísérlet a szakdogámban, viszont 1 hónapja közölte a néni, hogy olyan 100-150oldalt kéne nyár elejére összefirkantanom, amit majd leredukálunk 50-re. Minden bioélelmiszeres jogszabályt kívülről kell fújnom (Syzy ez utóbbi biztos a te hibád.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #10131 Dátum: 13 dec 08, 20:42:51 » |
|
Jó de te bölcsész vagy. Cöhh. xD Minek az a 100-150 oldal, ha egyszer 50 kell? Szerintem annyit pont elég összehozni, és tiszta marhaság lenen még 100 oldal redundáns marhaságot is írni mellé, ami utána úgyis ki kerül belőle. A szakirodalmi rész nálatok miből áll?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #10132 Dátum: 13 dec 08, 20:50:15 » |
|
Vizsgázók nyugalom! Csak semmi pánik! Ha nm sikerül a vizsga, utcaseprőnek még felvesznek titeket!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #10133 Dátum: 13 dec 08, 20:57:30 » |
|
Aes: Írsz arról hogy kik alkottak még a témában és milyen eredményekre jutottak, de az én "Mitől lett biotermék az Alakor sör" témám csak szakirodalmat ölel fel, ám ebbe bele kell foglalnom a jogszabályi hátteret, írok az összetevőkről (szép hosszú részt szentelek az alakor búzának), írok a biosörökről külföldön, felmérem a biotermék fogyasztást, milyen a biosör fogyasztás nagyobb sörtermelő és sörfogyasztó nemzeteknél. Azért kell 2-3x annyit írni mint kéne, mert a kísérlet nélküli témákba nagyon belekötnek. Tanárnő nem akarja, hogy fogást találhassanak rajtam a védés során. Ha ezt előre tudom inkább bioetanolt gyártok rögzített sejtes bázison... Nem akarja elismerni létező szóként a hibajavító az alakort :O de a Triticum monococcum-ot sem Lehet nem is létezik a dolog amiről írni akarok :O pedig van róla youtube videó http://www.youtube.com/watch?v=8XwGpt_T-c8
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 dec 08, 21:01:02 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #10134 Dátum: 13 dec 08, 20:59:17 » |
|
Ja.. Külsős dolgozó.. Másodrendű dolgozóként kezelik az embert a cégnél, kevesebb a fizu, és még többet is dolgozol... Én is külsős vagyok, de nálunk a karácsonyi ajándékoknál szokott meglátszani... A cégesek kapnak ajándékot dögivel, a külsősöknek meg valami aprósággal szokták kiszúrni a szemét... Mondjuk nállunk a bulikban nincs ilyen megkülömböztetés hálistennek...
Ajándékot se kapunk. De nem baj hogy nincs bál csak a Nestlének a szabadnap az van miatta mindenkinek, szerencsére. Az lenne az igazi kibaszás ha beindulna a gyártás csak a külsősökkel, mondjuk az nem működne mert vannak munkafolyamatok amiket csak Nestlés csinálhat (még az a szerencse mert még képesek lennének dolgoztatni minket).
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
Gelchkooz
Újonc
Nem elérhető
Szökött Shinobi
“Ill show you a Sweet dream”
|
|
« Válasz #10135 Dátum: 13 dec 08, 20:59:48 » |
|
Jó látni egy olyan csinos lányt, aki nem szarja le a vizsgákat, mert úgyis talál egy gazdag pasit, hanem inkább saját kezébe veszi az életét.
Well done.
|
|
|
Naplózva
|
“by the time you open your eyes, the world might have already changed.
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #10136 Dátum: 13 dec 08, 21:06:17 » |
|
Aes:
Írsz arról hogy kik alkottak még a témában és milyen eredményekre jutottak, de az én "Mitől lett biotermék az Alakor sör" témám csak szakirodalmat ölel fel, ám ebbe bele kell foglalnom a jogszabályi hátteret, írok az összetevőkről (szép hosszú részt szentelek az alakor búzának), írok a biosörökről külföldön, felmérem a biotermék fogyasztást, milyen a biosör fogyasztás nagyobb sörtermelő és sörfogyasztó nemzeteknél.
Azért kell 2-3x annyit írni mint kéne, mert a kísérlet nélküli témákba nagyon belekötnek. Tanárnő nem akarja, hogy fogást találhassanak rajtam a védés során. Ha ezt előre tudom inkább bioetanolt gyártok rögzített sejtes bázison...
Köszi a részletes választ, ez érdekes volt. Jah, hát bölcsészen másként megy ez, az teljesen más világ. Ott a szakirodalmi rész csak ennek az elejéből áll, kik foglalkoztak még ezzel a témával, és mire jutottak. Inkább csak ott ugorhat a dolog, ha kihagysz egy fontosabb szerzőt, akár véletlenül, akár direkt. (Az utóbbi abban a sportszerűtlen helyzetben állhat elő, amikor az illető szerző sehogy se akar beleférni a koncepciódba. Csak a védésen az ilyesmibe nagyon beleköthetnek.) Viszont ez a része, a jogszabályi háttér, meg ez a felmérős dolog nem nagyon jellemző bölcsészkaron, csak szociológia szakon szeretik az ilyesmit, de az számmisztika, nagyon nem tudományos, csak nagyon az akar lenni. Kísérletet miért nem teszel bele? Ez érdekesen hangzik amit írsz, de nem értek hozzá, szal megítélni se tudom, hogy nehéz e egy ilyen dolog.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #10137 Dátum: 13 dec 08, 21:08:44 » |
|
Nocsak, rájöttél, hogy jobb ha bókolsz, mintha vérig sértesz minket Gelchkooz. Jó ezt látni. Bonyi egy név, ha ideszoksz, nekünk is idő lesz belejönni ezt leírni.
Nekem is el kéne már kezdeni szakdoga témát keresni. Nagyon elhatároztam magam, hogy odamegyek a kémiai és bioszenzoros tanáromhoz és megkérdezem, hogy a polimerfejlesztős téma él-e még. Holnap kiderül, lesz-e hozzá elég bátorságom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #10139 Dátum: 13 dec 08, 21:10:53 » |
|
Bonyi egy név
Én mindig glükóznak mondom.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
|