Az utolsó szavaiddal tökéletesen egyet értek, annyira idegesítő volt hogy állandóan nyitva a szája. xD Amúgy tényleg mindig ilyen unott flegma képet vág, ez a karakterén is sokat rontott, bár nem tudom a könyvbeli Bella milyen, de a filmben egy p*csa, a szó legrosszabb értelmében, egészen a 5. részig, utána jobb lesz már vámpírként.
Kettészedni meg tiszta hülyeség volt a végét, a Part1-nek az első órájában konkréten nem történt semmi. Na jó, volt az esküvő, az még elment, romantikus filmben meg tényleg kötelező is ez, hosszasan, szépruhásan, boldogan mosolygósan stb. De utána az a sok marhaság abban a nyaralóban, hát atyaég, erre egy órát rászánni, ez már bűn.
Amúgy a második rész a legszarabb, mert abban van a legtöbb Jákob, és ő már tényleg elviselhetetlenül nyálas. Az 5. meg a legjobb, mert abban van a legtöbb Jane (Dakota Fanning), ő meg tényleg nagyon jó, meg menő is ebben a szerepben, meg ugye még színészkedni is tud, ami azért sose hiba egy filmben. (A másik még szerethető karakter amúgy Alice volt szerintem, a színésznő is egész ügyes volt, meg a karakter is szimpatikus).
De az, hogy a csata fake volt, az illúziórombolás magasiskolája. (Bár tény, hogy a célközönség számára inkább az lett volna illúziórombolás, ha valódi.)
Tudom, hogy ezt a filmet kötelező utálni, de ez akkor is egy kurva jó jelenet volt. xD Kár, hogy csak iylen szar minőségben találtam meg.