Megnéztem a
Hetedik című filmet. Mikor kiskorunkban ment valahol, a szüleink nem engedték, hogy megnézzük, inkább az anyukám, mert szerinte nem volt jó film, később meg nem jött szóba soha, de most nem kis nyaggatás után megnéztem.
Kezdjük azzal, hogy
David Fincher rendezte és
Howard Shore a zeneszerző. Mind a kettő munkásságát nagyon szeretem szóval az alapok egész jónak tűnik. Majd jöttek a színészek:
Brad Pitt,
Morgan Freeman,
Kevin Spacey,
Gwyneth Paltrow és még pár ismert, vagy csak félig ismert, mint az egyik kedvencem:
Richard Schiff (Az elnök emberei c. sorozatban játszott, ő volt Tobi) vagy
John C. McGinley (többek között Dokik c. sorozatból Dr. Perry Cox). Azért a színészi gárda sem rossz, valljuk be. Viszont pár filmnél tapasztalhattuk, hogy hiába vannak ismert és egyben jó színészek a filmben, nem jelenti azt, hogy a film is jó.
A filmről nem fogok úgy írni, biztos szinte mindenki látta, csak leírom a saját véleményemet.
Nagyon jól meg volt rendezve. Még, ha nem is nézzük a történetet, akkor is egy igazán jó film látványra. A jelenetek, a párbeszédek betudták szippantani az embert szerintem.
Nagyon örülök, hogy megnéztem, mert sokak számára ez egy kult film és megértem, hogy miért, viszont számomra nem az. A témája jó nagyon, a színészek is,
de számomra David Fincher esetleg a Játsz/ma c. filmje sokkal jobban tetszik. Mind a kettő komolyabb film és, mind a kettőben leginkább az életről van szó, ki hogy éli, esetleg milyen bűnben. Milyen mocskos és szomorú már ez a világ. Nekem ezt jobban átadja a Játsz/ma. Első nézésre zseniális és az is maradt, második nézésre még mindig az, századik nézésre meg nem tudod megunni és ugyan úgy meghatódik az ember a végén, vagyis én igen. Oda vagyok azért a filmért.
Ez a film nekem nem volt ÚJ. Itt a csavarra gondolok, elég nyilvánvaló volt. Durvának rohadt durva és tetszik az a fajta vívódás Brad Pittben a végén, de ő hamar elvesztette a csatát.
Kevin Spacey rohadt jó volt. Eleve egyik kedvenc színészem, szóval eddig nem igazán csalódtam benne, de basszus, itt is bekajálja az ember ahogy játszik.
Syzy ne utálj mert nem lett a kedvenc filmem. Nagyon jó film érdemes megnézni, mert eltud gondolkozni rajta az ember (én az ilyet meg szeretem). Viszont én ezt nem tudnám 100x megnézni és nem a téma miatt, hanem simán nem nyújtott annyi élvezetet, mint talán elvártam volna Syzygy nyaggatása miatt.