Megnéztem a
Hetedik című filmet. Mikor kiskorunkban ment valahol, a szüleink nem engedték, hogy megnézzük, inkább az anyukám, mert szerinte nem volt jó film, később meg nem jött szóba soha, de most nem kis nyaggatás után megnéztem.
![Nevet](https://naruto-kun.hu/forum_archivum/Smileys/default/grin.gif)
Kezdjük azzal, hogy
David Fincher rendezte és
Howard Shore a zeneszerző. Mind a kettő munkásságát nagyon szeretem szóval az alapok egész jónak tűnik. Majd jöttek a színészek:
Brad Pitt,
Morgan Freeman,
Kevin Spacey,
Gwyneth Paltrow és még pár ismert, vagy csak félig ismert, mint az egyik kedvencem:
Richard Schiff (Az elnök emberei c. sorozatban játszott, ő volt Tobi) vagy
John C. McGinley (többek között Dokik c. sorozatból Dr. Perry Cox). Azért a színészi gárda sem rossz, valljuk be. Viszont pár filmnél tapasztalhattuk, hogy hiába vannak ismert és egyben jó színészek a filmben, nem jelenti azt, hogy a film is jó.
A filmről nem fogok úgy írni, biztos szinte mindenki látta, csak leírom a saját véleményemet.
Nagyon jól meg volt rendezve. Még, ha nem is nézzük a történetet, akkor is egy igazán jó film látványra. A jelenetek, a párbeszédek betudták szippantani az embert szerintem.
Nagyon örülök, hogy megnéztem, mert sokak számára ez egy kult film és megértem, hogy miért, viszont számomra nem az. A témája jó nagyon, a színészek is,
de számomra David Fincher esetleg a Játsz/ma c. filmje sokkal jobban tetszik. Mind a kettő komolyabb film és, mind a kettőben leginkább az életről van szó, ki hogy éli, esetleg milyen bűnben. Milyen mocskos és szomorú már ez a világ. Nekem ezt jobban átadja a Játsz/ma. Első nézésre zseniális és az is maradt, második nézésre még mindig az, századik nézésre meg nem tudod megunni és ugyan úgy meghatódik az ember a végén, vagyis én igen. Oda vagyok azért a filmért.
Ez a film nekem nem volt ÚJ. Itt a csavarra gondolok, elég nyilvánvaló volt. Durvának rohadt durva és tetszik az a fajta vívódás Brad Pittben a végén, de ő hamar elvesztette a csatát.
Kevin Spacey rohadt jó volt. Eleve egyik kedvenc színészem, szóval eddig nem igazán csalódtam benne, de basszus, itt is bekajálja az ember ahogy játszik.
Syzy ne utálj mert nem lett a kedvenc filmem. Nagyon jó film érdemes megnézni, mert eltud gondolkozni rajta az ember (én az ilyet meg szeretem). Viszont én ezt nem tudnám 100x megnézni és nem a téma miatt, hanem simán nem nyújtott annyi élvezetet, mint talán elvártam volna Syzygy nyaggatása miatt.
![Izé José...](https://naruto-kun.hu/forum_archivum/Smileys/default/whistle.gif)