Úgymond nagyon filmhiányom volt, de ahogy észrevettem, mostanában már nem igen akadnak jó filmek. Alap véleményem szerint ami filmkatalóguson 4 felett van értékelve, az esélyesen jó film, ami ez alatt, az rossz. Esetleg a 3,5-4 között van egy zsákbamacska kategória ami az egyik embernek nagyon tetszik, a másiknak meg nagyon nem.
Hát 4 alá léptem aminek köszönhetően megnéztem az Álomháborút.
A film első 10 perce elég jól indult, aztán kb 10 perc dögunalom, aztán aztán jött az első fantasy csatajelenet amiben a lánynak 3 óriás szamurájjal kellet megküzdenie, egy pisztoly és egy katana segítségével. Egész szép kis csata bontakozott ki. Ezzel egyött összesen 4 csatajelent volt még. 2. ként gőzzel hajtott nácizombikkal kellett megküzdeniük (itt már partyban tolta) ráadásul voll hozzá egy mechájuk is. xD 3. csatában egy sárkány és néhány ork került a terítékre. Az utolsó pedig az hatástalanítsátok a bombát a város felé száguldó vonaton, de persze küzdjetek meg a robotokkal is.
A négy csatajelenetet egész jó volt, de filmbeli értékük nem nagy. Mondjuk egy egy játékba, mint CGI videók nagyon jók lennének, de így...
Ráadásul nagyon ojan érzésem volt, hogy mindezt már láttam valamelyik játékban.
Az a második csatában a Mecha robot (és a nácik) egyértelműen a Blood Raynből lettek kiszedve, A negyedik esetben pedig a bombán lévő jelzést abszolúte de láttam már a Quake 3-ban a vonatos szituáció , meg valamelyik Unreal Engines játékból volt ismerős. A 3. csatajelenetben kb mintha a Gyűrők Ura egyik várostromába hirtelen bedobunk egy sárkány (ami még illene is oda) meg egy második világháborús vadászgépet. Az orkok meg a páncélos lovagok kb pont úgy néztek ki mint a LotR-ban.
Az egész végeredményben olyan mintha 5-6 filmet rosszul összevágva csinálnának egy újat, aminek semmi értelme.