Tegnap megnéztem a 2012-t, ma az Alkonyatot.
A véleményem a következő:
2012: Teli van klisékkel, már megint amerikaiak jönnek rá hogy jön a világvége, szokás szerint szakadék nyílik a Szent András törésvonal mentén, és a Yellostonban kitör a szupervulkán... A tibeti kolostort elöntő víz elég nagy baki, mert túlságosan is látszik hogy makettet árasztottak el... Túlságosan nem természetes...
Pozitív dolognak tartom hogy most kivételesen Kínaiak mentik meg a világot, és azt hogy rohadtul látványos... a kisrepülős, az antonov-os, és a lakóbuszos jelenet különösen tetszett...
Alkonyat... Nekem tetszett... Úgygis ritka a csöpögős vámpíros sztori... Ne csak vámpírhorroros filmeket nézzünk..
Az újítások meg kifejezezten tetszettek..Legalább nem volt annyi klisé, és volt újítás ebben a filmben...
Negatívum, hogy egy elég érzékeny szaglással rendelkező egyén nem bolondul meg a paprikasprétől... Sajna tapasztalatból tudom, hogy ilyen szituban még annak is egybe van könnye taknya, aki használja a paprikaspét..
Erőltetik ebben a filmben is a középsulis vonalat... Ami még-még nem is lenne gáz, de legalább ne 27 éves színészek játszák már a 17 évesek szerepét...
A végén a csaj lejön gipszelt lábbal, és a gyógyuló törés ellenére valamiért nem sántít...
Fára mászós, erőfitogtató ugrálós jeleneteknél semmi izommunka...
De ha a negatívumokat nem nézzük elég jó film ez, hogy megnézzük a baráttal, barátnővel a moziban...