24 nov 27, 00:15:26 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 282 283 [284] 285 286 ... 858
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Filmek & sorozatok és rajzfilmek  (Megtekintve 1559122 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Atomkoponya
Chuunin
*
Nem elérhető Nem elérhető

msn: n.adam97@hotmail.com

« Válasz #4245 Dátum: 10 ápr 02, 20:56:16 »

hmm, nekem a krimi sorozatrol jutott eszembe a conan a detektív bírjátok?Mosolyog
énnagyon:D csak kiicsit soha nemadják az animax-en:S
Naplózva

[/url]
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #4246 Dátum: 10 ápr 03, 01:23:18 »

Este 6ig megnézhető az indavideón a Czukor show. Nem tudom mennyire jó vagy nem jó. Én most kezdtem el nézni.
http://film.indavideo.hu/video/Czukor_Show_2

szerk: megnézve. hát hümm. felszínesen nem sok mindent mond. de kicsit utánagondolva azért elég jó lett.
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 03, 03:03:06 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #4247 Dátum: 10 ápr 04, 15:57:58 »

Egy nagy kedvenc sorozatom kezdtem el újra nézni a címe: Over There (magyar: Irak).
Még 2005-ben adta a HBO.
Egy nagyon jó 13 részes sorozat, (sajnos nem lesz több, hiába volt nagy a nézettsége, de aki látta/látni fogja, megtudja miért is nem lesz több) ami iraki katonákról szól. 7katona (+1) életét mutatja be akik Irakban szolgálnak és küzdenek.
Nagyon jó megint megnézni, plusz nagyon szeretem a zenét ami mindig a rész végén van: http://www.youtube.com/watch?v=3JctojVi52I  Pirul
Naplózva

Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #4248 Dátum: 10 ápr 04, 19:22:00 »

Ezt a minisorozatot én is szeretem nagyon... És igen... Túlságosan is a kegyetlen valóságot mutatja be...
Az amerikai közvélemény nem kíváncsi az ilyen háborús sorozatokra... Nem abban a színben tünteti fel a háborút, mint ahogyan sokan látni szeretnék...
Persze én annál inkább kíváncsi lennék a folytatásra...
Naplózva
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #4249 Dátum: 10 ápr 04, 19:54:04 »

Ez a gond. Kit érdekel az amerikai közvélemény, jöjjenek hozzánk vagy más országokba, ahol az ilyen sorozatoknak nagy a sikere. Én nagyon megdöbbentem mikor megtudtam hogy nem folytatják, azt hittem tetszik az embereknek hogy tényleg azt mutatják ami Irakban folyik... túl naiv voltam/vagyok (néha)...  smirksweat Pirul Úgy sajnálom, hogy nem tudják folytatni.
Szegény kis Firefly is megszívta amerikában de máshol nagyon nagy sikere volt.
Naplózva

Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #4250 Dátum: 10 ápr 04, 22:29:52 »

Kölkök, tudtok valamit erről a 'Hurt Locker' című valamiről? Van, aki azt mondja zseniális, más rá se legyint. Vélemények? (már persze aki látta)
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Miroku
VIP

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

It's like you. Here I am. It's been since 1988.

« Válasz #4251 Dátum: 10 ápr 12, 14:52:53 »

most szombaton volt a 300 magyar szinkronnal, gondoltam írok róla pár sort.

magát a filmet már elég sokszor megnéztem, meg is untam .. ezért aludtam a filmen is. ×DD
viszont a "This is Spartaa~" mondatot láttam, és mint mindig, a magyarok ezt is elbatták ..  >.<# legalább ezt csinálták meg volna jól, könyörgöm T__T de nem ..

vasárnap pedig Garfieldot néztem, ami valami haláli volt.  Pojén Pojén imádom azt a macskát. <3
Naplózva

Let's do our rock, scissors, and paper
make your hands, don't blink your eyes...
アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム

今日 も 君 信じる こと
忘れず に 見覚められて いますか。
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #4252 Dátum: 10 ápr 12, 15:00:25 »

Szerintem a "...csak spártai!" teljesen rendben van, ne várj már tükörfordítást.  smirksweat
Persze azon lehet problémázni, a szavak romantikájának árnyalatnyi rezdüléseit mennyire befolyásolja a különbség... Pojén
..azt azért belátom, ha nekem kellett volna döntenem, én is maradtam volna az " EZ ITT SPÁRTÁ"-nál, viszont semmiképpen nem mondanám, hogy el van {äđ@ä  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 12, 15:01:39 írta STM » Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #4253 Dátum: 10 ápr 12, 17:34:38 »

Ne mááár már 1 éve se volt vicces fikázni a szinkront xD

Nézzetek
Kutyaszorítóban ( Reservoit Dogs )-1992-Tarantino és
El Mariachi-1992-Rodriguez

jah és akkor tess itt például sokkal jobb a szinkron, mint az eredetiben és vicces is xD :
http://www.youtube.com/watch?v=qxjwy3gzYgI

Te...te, én pofán lőttem Marvint b+!
Há minek lőtted pofán b+?! xD

Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #4254 Dátum: 10 ápr 12, 17:41:47 »

Őszintén megmondva ez a Spártás film szerintem a nyelvtől meg egyébtől függetlenül is egy nézhetetlen sz*r. De ez itt már off megint. xD
Ami meg a szinkront illeti: nálam elég változó. Voltak elcseszett szinkronok (pl. Mátrix) és voltak kiemelkedően jók is (pl. Gyűrűk Ura) Arról meg ha rossz a szinkron nem a nyelv tehet, hanem az, hogy spórolnak a pénzel. (mert ugye mindenen spórolnak, ami hasznos lehet)

Igen is, meg nem is. Sok dolgot nem lehet visszaadni a szinkronnal (nem csak a magyar szinkronra gondolok itt). De itt a jó példa a This is Sparta. Most úgy őszintén ezt ki, hogyan fordította volna le? Mindenféleképpen gányul hangzik, mert ez kifejezetten szerintem csak angol nyelven az igazi.
Aztán van egy csomó más ami csak magyar nyelven poén és hangzik jól, amiből az amerikaiak maradnak ki. Lehet játszani még a tájszólásokkal, akcentusokkal is, tökéletes poénforrások lehetnek egy filmben, amik átültetve szinkronba nem igazán jönnének át.
Ilyenre is egy példa a Flight of the Conchords-ban a két új-zélandi és egy amerikai beszélgetése:
- He maybe dead.
- Did what?
Egyébként meg régi szinkronok rulz.  Nevet
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #4255 Dátum: 10 ápr 12, 17:44:45 »

Jah ott van pl a Flinstones, aminek zseniális lett a szinkronja. Nevet

A régi szinkronok meg általában jobbak voltak. Akkor valahogy több volt a pénz, és az elszántság is. Egy csomó régi film van nagyon jó szinkronnal, pl a Star Wars is.
Naplózva
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #4256 Dátum: 10 ápr 12, 17:48:08 »

Ha magyar szinkron, akkor Kleopátra Küldetés. Az úgy ahogy van egy remek darab lett.
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #4257 Dátum: 10 ápr 12, 17:49:49 »

Szerintem örüljünk, hogy nem rábeszélős szinkron van.  Nemtom amikor Lengyelországba néztem ugy TV-t akkor eléggé idegesített az eféle megoldás...
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 12, 17:51:40 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #4258 Dátum: 10 ápr 12, 17:50:53 »

Jah az a rábeszélős megoldás azért tényleg nagyon gáz. :S Mondjuk olcsóbb az tény, de nekem nagyon nem tetszik az ilyen. xD
Naplózva
Kaihaku R. Kumori
Osztag Vezető
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Asmodeus - King of the Nine Hells, Lord of Lust

« Válasz #4259 Dátum: 10 ápr 12, 18:02:45 »

A régi filmek valóban jobbak, azokban tényleg több az elszántság, ott jobb a minőség, valószínűleg mert akkor egy sokkal megbecsültebb dolog volt szinkronizálni, és beleadtak mindent.

Persze azért ez is jórészt ember függő, hiszen pl. itt van pont a 300, amit sokan szidnak, sokan azt mondják, nincs vele baj. Szerintem az egy tény, hogy nincs vele baj, jó, nem tökéletes, ahogy semmi sem, vannak benne hibák, de pl. nekem élvezhető volt a szinkron, szóval ezt valószínűleg embere válogatja.

Nyilván vannak filmek, amiknek tényleg elvan szúrva a szinkronja, nem törődnek vele, nem olyan szinkronszínészeket alkalmaznak, akik valamit már letettek az asztalra, és minőséget produkálnak, de ez igazából nem azért van, mert a magyar nem tud jót csinálni, az amerikai hang se mindig tökéletes, igazából nagy általánosságban csak azért jobb, mert ottani film. Viszont ha megnézzük a Magyar filmeket, ami ugye alapból a miénk, hát szerintem a legtöbbnél nem lehet panasza az embernek.

Engem az az egy dolog lep meg kicsit, hogy míg rengeteg mozi szinkronja elnagyolt, és nem kapott kelő figyelmet, addig pl. a Comedy Central-on található legtöbb sorozat szinkronja szinte hibátlanra sikerült az én véleményem szerint. Persze ebben nyilván az is közre játszik, hogy az ilyen sorozatokban kap a szinkronszínész időt, hogy megszokja a szerepét, és egyre jobban bele élje magát, de azért jórészt az a lényege, hogy jól párosítják a filmbéli szereplőkhöz a hangokat.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 282 283 [284] 285 286 ... 858
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins