Képtelen voltam ma újra nézni a részt, pedig terveztem, sör bekészítve, minden, de inkább mégse. (Mondjuk helyette GoT s04e08, az is elég drámai). De a héten valamikor biztos megnézem újra.
Azért sokat filóztam a dolgon. A vicces az, hogy én valahol tényleg sajnálom Dawn-t is. Persze az, hogy megölte a szőkét, azt sose bocsátom meg (a körülmények ebből a szempontból lényegtelenek), de igazából tényleg nem lehetett neki se könnyű az élete. Meg a kórház valóban jó célt szolgált. Egyszerűen vele is az történt, hogy egy kicsit mindig engedett az emberségéből, és a végén átcsúszott a határ túlsó oldalára. Elég sokan járnak így ebben a történetben, és jól láthatóan Rick is ezen az úton jár, és lehet most Daryl is csatlakozik hozzá. (Meg ugye, ha Rick sima "kill'em all" tervét követik, lehet Beth is megúszta volna a dolgot. És azért Daryl is ellenezte ezt a tervet.)
Viszont Beth tényleg nagyon hülyén halt meg. Szóval ez egyszerűen tré. Beth jó szereplő volt, és még rengeteg lehetőség lett volna a karakterében szerintem, pont azért, mert korábban nagyon hanyagolták.
Ami viszont idegesít, hugomnak is ezt mondtam tegnap. A TWD most már másodjára követi el ugyanazt a hibát rövid időn belül: azt, hogy valamit nagy alapossággal több rész alatt felépítenek, utána pedig kapkodva gyorsan le is zárják, és ugranak tovább. Ez már a Terminus-nál is feltűnt, de akkor elintéztem annyival, hogy mindegy, a lezárás így is epic volt, ez a lényeg. De azért ha jobban megnézzük, a Terminus arc-ot 8-9 (!) rész alatt építették fel (kb. s04 második fele végig erre mutatott, kivéve egy pár részt), és lezavarták kb. 2 rész alatt. (s05e01 + még a 3. rész meg a 2.-ból egy jelenet) Ez azért nagyon aránytalan így, főleg ha azt vesszük, hogy a Prison arc meg másfél teljes évadot ölelt fel, annyira elhúzták. (Ez meg persze a ló másik oldala volt, néhány igencsak gyenge filleres résszel főleg a harmadik évad második felében). A Beth és Grady kórház részeknél is egy alapos előkészítés (kezdve Beth elrablásától, saját részétől az 5. évadban, plusz Daryl és Carol szabadító akciója) után egy összecsapott epizódban le is zárták az egészet, ráadásul Beth halála utólag teljesen értelmetlenné is tette az egészet.
Ez összességében egy nagyon rossz tendencia. Alapvetően nagyon jó most a sorozat, én elégedett vagyok vele (ezen önmagában nyilván nem változtat szereplőhalál sem, lásd Trónok Harcát is olvasok még), de azért erre ügyelni kéne, egyszerűen bőven van idejük, főleg a már berendelt hatodik évaddal együtt, hogy alaposan dolgozzanak ki történetszálakat, nem jó ez a félbevágós módszer.
Lew, innentől ne olvass tovább. xDDD
Elgondolkodtam azon, hogy Emily Kinney milyen jó kísérője lehetne a Doctornak.
Komolyan tökre el tudnám képzelni, nagyon jó csapat lennének.