Edge Of Tomorrow - Holnap Határa - All You Need Is Kill
A film:
Amcsi blockbuster nem az agyatlan fajtából. Az egyik leglátványosabb és legjobb mozi amit mostanában láthattunk. Tom Cruise-al és Emily Blunt-tal. Mindkét színész nagyon jó. Tom Cruise kiváltképp. Csavaros történet, istentelenül jó látványvilág, remek jellemfejlődés és jó poénok. A végén a happy end egy kicsit zavaró , de összességében, nagyon jó film.
És most térjünk rá a könyvre és a mangára amiből készült.
A könyv:
Kicsit komolyabbra lett véve és jóval depressziósabb is, de sokkal jobban átadja azt érzést, amikor újra és újra látod a barátaid meghalni a harctéren és hiába halsz meg, nem tudsz véget vetni a szenvedésnek.
Már Tom Cruise is badass volt a filmben, de a könyvben Keiji egy igazi gyilkológép. Érzéketlen hidegvérű fegyver. A karaktere sokkal mélyebb, mint a filmben. A mellékszereplőkről több mindent megtudunk és magyarázatot is kapunk, hogy a Mimic-ek Gaitai-ok miért támadnak.
A dráma is sokkal nagyobb és a karakterek múltját is megismerjük.
Rita Vrataski karaktere, bár a film-ben is szerethető volt, itt a könyvben imádnivaló. Megértjük miért olyan rideg és hogy lett az az elit harcos aki.
A könyv vége pedig talán az egyik legszomorúbb amit mostanában láttam. Eléggé sokkoló a Holywood-i happy end után.
A manga:
Egy az egyben ugyanaz mint a könyv. Mellé még kapunk egy nagyon szép ( fairy Tail szintű ) rajzolást és 1-2 mellékszál, hol kevésbé, hol jobban ki van dolgozva.
Rita karakterét nem így képzeltem, de tetszett ahogy megoldották.
Amúgy az avatarom is innen van
1 szó mint 100 örülök, hogy megnéztem a filmet, mert a manga és a könyv a legjobb amit az utóbbi időben olvastam =)