Szerintem inkább ezek a nagy területet lefedő katon jutsuk inkább a csatatérre lettek kifejlesztve, mintsem párviadalra.
De ha azt nézzük, ez illik szinte íz összes nagyobb méretű jutsura is.
Sőt még az sem kell, hogy egy jutsu nagy területre hasson, ahoz, hogy inkább nagy számú ellenséges entitás ellen legyen érdemes bevetni.
Sajna erre a utóbbira Katon esetén nem tudok éldát mondani, de szerintem a kuni/shuriken is megteszi.
Amikór ninják 1 vs 1, vagy két kisebb csapat (max 3-5 fő egy csapatban) egy más ellen harcólt jócskán használnak shurikeneket/kinaikat, amiknek a támadását mondhatni 90%-ban kivédenek, még a geninek is.
Viszont amikór megtámadták Konohát, akkor szinte mind két oldalon a Shinobiknak legalább a fele abba halt bele, hogy eltalálta őket néhány shuriken/kunai, és ezek közt nem kevés jounin is vólt.
De hogy az is meg legyen, hogy miért van az, hogy a katon 1 vs 1 esetén inkább csak figyelem elterelésre jó.
Ez maga a jutsu elemi tulajdonsága miatt van. Hiszen akár milyen gyenge egy tűz, akkor is megéget, éppen ezért szerntem jócskán benne van a ninják képzásáben, hogy hogyan is lehet védekezni a katon jutsuk ellen.
ui: megint sikerült összehoznom egy olyan zagyvaságot, aminek csak azt a részét értetteem, amelyik betüt éppen leütöttem, de mire végére értem, már zavaros ólt az egész, de legalább azt elmondhatom, hogy minden jelenlévő entitásban sikerült megmozgatnom az elme fogaskerekeit, vagy teljes zűrzavart okoznom.