24 dec 02, 22:20:34 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311262 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
Renningan
Elit Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #1245 Dátum: 10 júl 08, 18:19:31 »

A fény sebessége 300.000 km/s. Ha gondolkodsz egy kicsit, akkor rájössz  a kérdésed válaszára.

260km/h ás sebességnél, ha eltalálnál egy 1 zsinórra kifüggesztett 1 kilós rugót, az  olyan erjü, mintha meglőnének közvetlen közelről egy pisztoly golyóval. Elvileg ilyen sebességnél ez 1 tonnás terhelés. (viszint az érdekelne, h mely elv szerint jönne ez ki. Nekem elsőre az impulzus jutott eszembe, de az nem jó, vagy nem egésszen. egy kis fizikus segitséget kérek Mosolyog)

300km/h sebességnél egy szalma szál félig átfur egy pálma fát, egy drótszál meg a fát +40cm betont.

Most akkor szerinted h ha valami 300 ezer kilóméteres másodpercenkénti sebességel megy, akkor szerinted milyen erő hatások fognak téged érni.

Másik alapvető dolog, h a fény sebességnél nincs gyorsabb, és nem is lehet elérni. 299.999 km/s a meaximális sebesség amit el lehet érni. Ez egy határ, mint az abszolut 0, -273 fok. Ezt is meg lehet közeliteni -272,999 re, de elérni esélytelen.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 18:23:46 írta Renningan » Naplózva

Shoken
Újonc
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1246 Dátum: 10 júl 08, 19:08:12 »

Nos, ha belegondoltok, 4 alap elem van és a többi ezeknek az elágazásai/kombinációi. Pl.: a földnek a fém, hiszen a földben megtalálható. Vagy akár a víz és a föld keveréke a fa, illetve a víz és a levegő jeget hoz létre. Az 5. elem talán a 4 alap elem használatához szükséges, szóval esetleg a szellemi energia lehet. És talán az emberek ezért sem tudják irányítani az elemeket, mert nincsennek azon a szellemi szinten, hogy megtehessék.
Naplózva

,,Az egész világ hozzám tartozik! Pénzt akarok és nőket, pozíciót és hírnevet...Az egész világot akarom!´´
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1247 Dátum: 10 júl 08, 19:44:59 »

Szerintem leszögezhetjük, hogy a +1 elem az valami spirituális energia. A név az lényegtelen(chi, ki, chakra stb...). Inkább azt kéne megtudni, hogy mi is ez, és ha továbbmegyünk, hogy lehet előállítani.
Szerintem a felvilágosodásban kéne keresni ezt az energiát. Sztem akkor tudjuk előálítani, ha egyunk 100%-át használjuk(merthogy egy átlag felnőtt ember mindöszze 4%-át használja, mint tudni illik)
Nem mert felemelkedsz és magasabb létsíkra kerülsz x'DDD
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1248 Dátum: 10 júl 08, 20:25:40 »

Adaz, válaszoljak az összes kérdésedre?

Űr alapszíne:
Tudod, máshol neonzöld az űr és néha szivárvány vág át rajta. Ám vannak hupilila és libafoszöld színű űrrészek is. Ha pedig valaki befingik a szobájában, a világmindenség teljesen másik szegletében rózsaszín színpamacsok bukkannak fel.

Dimenziók kérdése:
Mint már mondtam, a 85. dimenzió köbének négyzetgyökén élünk, de néha átkonvertálódunk a négyzetgyök Pí dimenzióba, ha napsugárzás ér minket. A nap fényének ugyanis érdekes hatásai vannak. Nem csak bőrrákot okoznak, de teleportálásra is képesek. Ez általában délben jelentkezik. Pont ezért van melegebb délben. Mert a négyzetgyök Pí dimenzióban melegebbnek érezzük a napsugárzást.

Hiperaktívság:
Ez természetesen egy autoimmun betegség, melyet a teknősharapás okoz. Nagyon gyakori teknőstartók körében. Azonban nem az egyszerű teknős a terjesztője: A neve fotoszentrikusz megmérgezusz teknőkusz. Ez a nagyon jól rejtőzködő, emberevő, ragadozó teknősfaj valójában a trópusokon él, ami nem igaz, mert gyakran találkozhatsz vele máshol is. Az ő képessége a kaméleonizáció, amellyel képes más állatok alakját felvenni. Imád bögöly, szúnyog, darázs illetve méh szerepében tetszelegni. Mikor valakit megtámad egy darázsraj, valójában csak azért kapálózik és ugrál fel-alá, mert testfolyadékaival reakcióba lép a teknős méregváladéka, amely ionizációhoz, majd koleptizodálódáshoz vezet, amely folyamat serkentő hormonokat termel a bőr alatt, ami hiperaktivitásra készteti a betegség elszenvedőjét. A fent említett álruhás teknős rovarok csípése után keletkező dudor valójában a koleptizálódás kezdeti folyamata.

Mi lenne, ha fénysebességgel utazhatnánk?

Nos, ezt igazából te magad is kipróbálhatod. Menj el a legközelebbi vidámparkba és szállj fel egy forgókerékre. Ha annak a felületén az óramutató járásával ellentétes irányba kerékpározol, akkor a létrejött erőmezők ereje összeadódik. Szigorúan csak az óramutató járásával ellentétes irányba! Ha nem így teszel, akkor a másik irányban az éles megszilárdult levegővasak felhasítják a bőrödet és beszennyezik a véredet, amitől plutóniummérgezést kaphatsz!
Ha viszont betartod a szabályt, súrlódás keletkezik, mivel a Világmindenség az óramutatóval megegyező irányban forog. A súrlódás olyan nagy erejű lesz, hogy felhasítja a világot és megnyílik egy Nagykapu, amely a múltba, vagy egy másik dimenzióba vezet. Egy kötéllel simán át is ugorhatsz.
Voltak, akik már ki is próbálták. Például Szennyvíztározói Kloáka nevű magyar tudósnő volt az első és egyben feltalálója az egész módszernek. Ő is megnyitotta a Nagykaput, azaz az Átjárót, azonban pont akkor tört ki kerékpárjának kereke, amikor át akart lendülni a másik világba. Így sajnos átmenni nem tudott, de betekintést nyert a lyukon át a több millió évvel ezelőtti Földre. A dinoszauruszok korába. Egy olyan eszméletlenül hihetetlen pillanatot láthatott, hogy egy T-Rex megtámadott egy fácánauruszt, amely hősiesen védte fiókáit, miközben térdig merültek egy rég meghalt, cseppfolyóssá és bűzössé vált kutyaszarusz tetemében. Azóta ismeri a tudomány, milyen színű volt a T-Rex.

Naplózva

Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1249 Dátum: 10 júl 08, 20:51:05 »

Ez nagyon szép volt,felvidított Nevet
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1250 Dátum: 10 júl 08, 21:07:36 »

Saphira, csak annyit mondok, köszönöm  Pirul
Naplózva
adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1251 Dátum: 10 júl 09, 11:56:58 »

Miért ne lehetne elérni a 300.000 km/h-t? A világon szinte bármi lehetséges megfelelő eszközökkel...
Ez az én parasztfelfogásom, ne vegyétek komolyan >.<#
Másrészt pedig ezt ki bizonyította? Hmm?
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1252 Dátum: 10 júl 09, 12:14:56 »

300.000 Km/s nem óra. ÉS nem lehet elérni, ez egy végső határ. Fogd fel! Ez nem paraszt ész, hanem tudatlanság. Semmi logika nincs bennem és ez alapvető dolog.

Kicsi kvantum fizika. ezen a ponton a részecskék mozgása megáll, az energia szintjük 0 lesz, vagyis megszünnek létezni! Az energia nem vész el, csak át alakul. Az energia át alakulhat tömeggé, és vissza. ergo ha 0 az energia, akkor 0 a tömeg.

Saphira még egy kis adalék. A fotoszentrikusz megmérgezusz teknőkusz egyes hibrid változatai, amik a nagy kapun jöttek a hupikék dimenzióból fénysebsségnél 10 ezerszer gyorsabban, jól telibe b***ak pár embert, amelyek ettől -273 fokra hültek le. -.-

Ezt kihagytad xD
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1253 Dátum: 10 júl 09, 15:39:24 »

A fénysebesség úgy átörhetetlen ahogy párszáz évvel ezelött a föld lapos volt. Mindenre van megoldás de még nem tartunk ott. Miért ne létezhetne olyan részecske ami gyorsabb mint egy foton. Nem jelenthetjük ki hogy ez a leggyorsabb. Maximum azt hogy ez az általunk ismert leggyorsabb.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1254 Dátum: 10 júl 09, 16:32:16 »

Hát szerintem ez nagyon necces, már itram h ez kb olyan mint az abszolut 0. Aminek ennél nagyobb a sebessége az már teret hajlit. Az a példa, amit az iker paradoxonhoz irtam, jól bizonyitja ezt.Szerintem né véletlenül irtak közel fénysebességü sebességet, nem pedig olyat, vagy annál nagyobbat. A jelenlegi állás szerint - tehát elméletek, mérések, kisérletek - szerint ez egy végső határ (legalábbis a NetGeo és Discovery, na meg pár netes oldal szerint:D)
Naplózva

Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1255 Dátum: 10 júl 09, 17:14:28 »

Adaz, válaszoljak az összes kérdésedre?

[copy paste]

Cöhh. Beírkálja azokat a dolgokat amiket nagyjából én találtam ki aztán oda se böfögi, hogy by Slane.  >.<#
Mindegy ez a büntetésem amiért egy időre hanyagoltam ezt a szutykot. Most meg újra itt vagyok. Jajj.

300.000 Km/s nem óra. ÉS nem lehet elérni, ez egy végső határ. Fogd fel! Ez nem paraszt ész, hanem tudatlanság. Semmi logika nincs bennem és ez alapvető dolog.

http://index.hu/tudomany/urkutatas/2010/04/16/a_fenynel_gyorsabb_objektumot_figyeltek_meg/ Dum du dum du dum du dum... How about this: Te fogd fel azt, hogy semmi sem biztos. Ez nem tudatlanság hanem gyökérkedés.  Kúl
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1256 Dátum: 10 júl 09, 17:38:16 »

Cö. Nevet
Hazudsz. Nevet
Csak egy részét találtad ki.
Egyébként meg oda akartam büfögni, hogy Slane, csak gondolkodtam, hogy mit szólnál hozzá. Elvileg te nem akartál fórumot látogatni, azt hittem azt sem akartad, hogy felhívjam a figyelmüket, hogy nem tudsz elszakadni a fórumtól. xD
Ja, a hányingeres dolgot meg inkább kihagytam... Nem kell kitiltás. Nevet

Különben is, minek jöttél ide másokat oltani?  Lesütöttszemek Most én akartam...

(Igen, ez filozófiai kérdés volt.)

A fénynél meg van gyorsabb. xD
Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1257 Dátum: 10 júl 09, 17:49:30 »

Hát mindenki be ...

Ide jövök ebbe a topikba, és 2 nap alatt, két teljesen biztosnak gondolt dologra cáfoltok rá. Ha jön vki, és beugassa h van kisebb -273 nál, akkor ámmen.

Ez abszolut felfoghatatlan (már nekem). A tudósok már próbáltak fekete lyukakat létrehozni atomok maximális sebességgel való ütköztetésekor, de nem sikerült elérniük, csak milliomod részig megközeliteniük a fény sebességét. Ekkor jött az a megállapitás, h ami a fény sebességénél nagyobb, az fekete lyukakat hoz létre. Erre meg kitalálnak egy olyat h szuper nehéz fekete lyuk.

Ha gyorsabb nem is, de nagyobb van, és az az emberi hülyeség xDDDDD és büszke vagyok arra h tulszárnyaltam a fényt:D Cöh, szomoru h mennyire megváltoztak a dolgok xD Viszont speciel ez az esemény nem örvend nagy publicitásnak, viszont evidens h akkor nekem meg nem kéne biztosra kijelenteni dolgokat.
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 09, 18:21:12 írta Renningan » Naplózva

balon
Chuunin
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #1258 Dátum: 10 júl 09, 19:34:46 »

hát a fénynél gyorsabb a gondolat Nevet nah itt van mindenkinél azt itt jöttük az óráitokkal meg mindennel azt itt a válasz : gondolat.
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1259 Dátum: 10 júl 09, 19:39:33 »

Nem gyorsabb. A gondolatok sebességét korlátozzák agyunk fizikai korlátai... márpedig, bárhogy nézzzük, az elektoromosság, mint oylan, lassabb a fénynél.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins