24 dec 03, 00:27:17 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 311288 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
jujguy
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

Captain Teemo on Duty!

« Válasz #1215 Dátum: 10 júl 07, 21:17:15 »

én arra lennék kíváncsi az időelőreutazást hogy lehetne megvalósítani?(hibernáción kívűl Mosolyog) valaki? vmi ötlet?
Naplózva

Lehet néha szemtelen vagyok de annyi baj legyen kacsint
asthi
Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

十三

« Válasz #1216 Dátum: 10 júl 07, 21:35:01 »

ha feltalálod a halhatatlanságot Nevet végülis erre van esély h. egyzser feltalálják...de nem hinném h. mi megérjük...
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 07, 21:35:36 írta asthi » Naplózva

Vallom hogy: "Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe, amit megszerzünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk, ez az egyenértékűség elve."
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1217 Dátum: 10 júl 07, 21:36:35 »

Ez meg van oldva. Ajánlom tisztelettel az ikerparadoxon kérdését, ami nem mellesleg gyakorlatilag is bizonyítva van...
Naplózva
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #1218 Dátum: 10 júl 07, 22:00:58 »

1-2 érdekes infó, hátha érdekel valakit:
A cherynobili atomreaktor elcsöndesítése, magyarán a szarkofág megépítése több, mint 18 milliárd(!) dollárba került. Most, egy teljesen új, megbízhatóbb másik szarkofág építése 2 milliárd dollár sem lenne, és azt mondják, hogy nincs pénzük erre... Pedig az elsőt csak 30 évre építették, szóval nemsokára fenn áll a veszélye, hogy egyszerűen tönkre megy, összeomlik. Az újnak az építése több évvel el van csúszva, és még mindig sz*rnak rá. Az atomreaktor még mindig működik, így a szarkofágon belül több mint 100 kiló plutonium van. (1 mikrogramm már halálos rád nézve x))
Mikor már biztonságosnak volt mondható a helyzet, a munkások akik ott dolgoztak kaptak 100 dollárt és viszlát. Pedig ott, óránkénti 10000-12000 röngten sugárzás volt. (évente 2 röngtent bír ki a szervezeted károsodások nélkül)
Akik még élnek nem tudnak dolgozni, nagyon soknak otthona sincs már, a szocális segélyüket pedig elvették. Hivatalosan ~4000 halottat "bíráltak" el, közben a feltételezhető halottak száma, több mint 40000-re ítélendő. A megbetegedettek számára nem emlékszem, pedig az is eszméletlen sok...
Naplózva

adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1219 Dátum: 10 júl 08, 13:23:45 »

Mi a 4. dimenzióban élünk ( így tudom ) tehát ha a 4. dimenzió magát az időt jelenti, akkor más dimenziókban nincs idő, vagy esetleg máshogy telik az idő? Hmm? Nevet
Naplózva

Az aláírások minden egyes hozzászólás vagy privát üzenet alján megjelennek.
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1220 Dátum: 10 júl 08, 13:25:59 »

Mi a harmadik dimenzióban élünk...
Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #1221 Dátum: 10 júl 08, 13:27:50 »

Szerintem ez nem helyes.

Dimenziója a térnek van. 1 dimenzió egy egyenes, 2 dimenzió egy sik, 3 dimenzió meg szélesség, hosszuság, magasság. 4 dimenzió vagy n dimezió meg elképzelhetetlen.

Az idő egy tértől független jelenség. Az idő az csak egy irányba folyik, és tértől függetlenül mindenhol. Példának okáért az  idő nem relativ, tehát Einstein tévedett:D
Naplózva

adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1222 Dátum: 10 júl 08, 13:29:05 »

Ez nekem már sok Ohh My God Ennyit nem tudok >.<#
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1223 Dátum: 10 júl 08, 13:32:03 »

Olvassatok vissza ebben a topicban a 33-34 oldalra. Ott volt szó már a dimenziókról. Mosolyog Talán találtok benne valami érdekeset.
Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1224 Dátum: 10 júl 08, 13:33:44 »

Ez fals:D regalábbis ha a csernobili atom erőmüre gondolsz, és nem tudok másra gondolni xD

Most kaptunk az USA tól egy csomó pénzt a szarkofág felujitására, és el is kezdték:D

A halhatatlanság meg egyáltalán nem lehetetlen. Amikor a szervezet leépól, akkor elhalnak a sejtek és nem képződik elég uj a helyükre, ezért fokozatosan kimerülnek, leépülnek és elgyengülnek. Ha egy egészséges 80 éves embernél ha szivátültetést hajtanak végre, és ha azt a szivet elfogadja a szervezet, akkor a pali még lazán élhet 10-15 vagy 20 évet is. Ez az őssejt kutatás lehet a megoldás:D
Naplózva

adaz
Chuunin
*

Chípős leves^^

« Válasz #1225 Dátum: 10 júl 08, 13:34:27 »

Egy kérdés: Mitől számít valaki hiperaktívnak? Gondolkozik
 Nevet
Avagy ez mitől alakulhat ki? Hmm?
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1226 Dátum: 10 júl 08, 13:39:20 »

Na, ebben nagyon nem értek egyet, Rennin.
Egy írányba folyik, de nem mindegy, miylen sebességgel.. ha a teret például egyetlen kendőként képzeljük el, akkor az idő egy erre ráterített, hasonló kendő, ha  a tér "összesűrüsödik", tehát összehúzzuk/összegyűrjük valahol a két kendőt, akkor ugye ott "be3sűrüsödik" az idő is. Kissé banális kép, de legalább egyértelmű ikszdé
Tehát a tér különböző hatásoknak kitett területein más ütemben lelik az idő.
Mondjuk a mozgó test sebességét, most figyelmen kíbvül hagytam, csak a gravitációs tényezőről beszéltem.

Az a bizonyos ikerparadoxon pedig már gyakorlatban is nagyjából igazolva van, egy bizonyos kísérlettel, amit be is linkelek. Itt.

A több térdimenzió kérdése... szeritnem nagyobban nem zárható ki, hogy létezzen ilyesmi gyakorlatban. Elképzelehtetlen, ahoyg a végtelen és a semmi is az... de ezek is léteznek, nem?

Amúgy reméltem már, hogy beírsz Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1227 Dátum: 10 júl 08, 13:42:27 »

Hiperaktív vagy, ha az utcán mutogatod minden járókelőknek és zebrán átkelni vágyó öreg néniknek, illetve osztálytársaknak az ezt alátámasztó orvosi papírodat...

Emberek, ti a 85 dimenzió köbének négyzetgyökén éltek, én meg leragadtam a nulladikban... Így jó?
« Utoljára szerkesztve: 10 júl 08, 13:44:26 írta Saphira » Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #1228 Dátum: 10 júl 08, 13:46:43 »

Hát mondjuk ez szerintem nem ide való kérdés, ugyanis egy szimpla google megoldja a problémádat és erről nem egyéni véleményt alkotni, legalábbis részemről.

Adj egy gyereknek 1 kiló cukrot, vagy kávét:D gyorsan beszél, szinte hadar, nem bir leülni, nem bir egy helyen lenni, legalábbis van ilyen xD

az h 2 napig nem alszol mert gépezel, az nem ez, hanem kockaság xD

Kösz:D

Ezt nem teljesen vágom, szerintem az idő nem tud össze sürüsödni más térhatások miatt. Az idő mindenütt ugyanugy és ugyanolyan sebességgel folyik. Ami ennek az ellenkezője, az szimplán mi a téves érzékelésünk.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1229 Dátum: 10 júl 08, 13:49:55 »

Renningan, ha felmész egy felhőkarcoló tetejére, akkor tapasztalhatod, hogy az idő máris máshogy telik, mint a Földön. Tudod a bolygók, csillagok is meggörbítik a tér-időt... Az idő nem ugyanolyan mindenhol...
Naplózva

Oldalak: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins