24 nov 30, 13:25:14 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 310640 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1050 Dátum: 10 feb 25, 16:53:51 »

Ezzel nekem csak az a bajom, hogy hogyan állapítod meg egy újszülött gyerekről, hogy később nem lesz-e mentálisan sérült, közveszélyes, stb. Persze vannak, úgymond, könnyű esetek, amikor az ilyesmit lehet tudni, de sokszor nem ez a helyzet. Bár a Taigetosz-program valóban vonzónak tűnik, és a maga korában meg is volt az értelme (Spárta hosszú fennállását részben ennek köszönheti), azonban mai viszonyok között ez már nehezen lehetne megvalósítható. Mert hiába fejlettebb ma az tudomány, és ezáltal hiába jobbak a szűrési lehetőségek, viszont sokkal nagyobb a társadalom szerepe is. A mai világban sokszor inkább a jellemzően elkorcsosult társadalom tesz veszélyessé, torzzá embereket. Mert Taigetosz jellegű szűrést csak ezekben az esetekben lenne érdemes használni. (pl. elmeroggyant sorozatgyilkosok). Testi fogyatékosságért ilyesmit tenni sötét dolog lenne. Hiszen attól, hogy valaki pl. mozgássérültként születik, még bőven lehet hasznos tagja a társadalomnak.
Persze a másik oldala ennek a genetikai hibák túlélése és továbböröklődése. Ez valóban káros az emberiség számára. Ilyen esetekben azonban azért mérlegelni kell, mielőtt valakit kiszelektálunk, már ha egyáltalán valakinek van gyomra az ilyen tevékenységhez.

És a legfontosabb: ma (1945 óta) béke van, itt Európában (legalábbis a nagy részén az elmúlt időszakban az volt). A fentebb említett genetikai elkorcsosulás probléma tulajdonképpen emiatt jelent meg.  A háború ugyanis nem más, mint az emberiség természetes szelekciója. Az elmúlt évezredekben elsősorban a háborúk miatt nem romlott annyira az európai népesség génállománya. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy legyen háború, véletlenül sem, azonban ezt a megállapítást is figyelembe kell venni.

Ja és még valami: a fenti fejtegetés, valamint az előző "Taigetosz-párti" hsz-ek is csak szigorúan evolucionista szempontból értelmezhetőek. Aki tagadja az evolúciót, pl. a Teremtésben hisz, vagy más hasonló alternatív lehetőségben, ott a fentiek nem állhatnak fent. Taigetoszról beszélni csakis evolucionista szempontból lehet, valamint a lélek létének következetes tagadásával. Illetve, beszélni így is lehet róla, azonban a lélek test felett állását és a Taigetosz szükségességét egyszerre állítani önellentmondás.

Hollywoodi világvége meg "amcsi világmegmentők" filmeket pedig ne hozzunk már fel példának, ha lehetne. Kb. annyi közük van a valósághoz, mint a WoW-nak. xD
Naplózva
kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Vízesés Falu Rejtett Vízesés Falu

Troll barlangász

« Válasz #1051 Dátum: 10 feb 25, 17:32:07 »

STM igazad van megoldás lenne ha betartanák de ez is annyira lehetetlen mint a földön az összefogás.

"A háború ugyanis nem más, mint az emberiség természetes szelekciója" így van. Egy mesterséges helyzet amit az emberek idéznek elő, hogy az életre való fent maradjon. Az egész élet erről szól.

A filmes példák csak példák Nevet
Naplózva

A tűz árnyéka világítja meg a falut.
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #1052 Dátum: 10 feb 25, 17:42:20 »

Nem az. Miért ne lehetne törvényekbe iktatni mindezt, ha valaki gyereket akar, akkor a pár aláveti magát a megfelelő vizsgálatnak, és ha alkalmasak megkapják az engedélyt. Az engedély nélküli gyermekvállalást durván büntetik, a gyereket elkobozzák, és örökbe adják annak, aki kaphatna gyereket, de meddő, vagy valami Mosolyog
De késöbb, a jövőben akár egy megfelelő fogamzásgátlási módszert is bevezethetnének, ha találnak megfelelő kezelést, és mondjuk ezt az ivóvízhez adják (természetesen csak olyasmi jöhet szóba, aminek nincsenek káros hormonális hatásai és nem károsítja a természetet... egyenlőre ilyen nincs). Arra, hoyg a hatását hogy lehetne kiiktatni biztos lenne megoldás.

Aes Sedai, ha nekem szólt az első észrevételed, én úgy gondoltam, hogy természetesen nem a gyerekkorban döntik el az ilyesmit, hanem késöbb.. bár ez egyértelmű volt, biztos nem nekem szólt. Viszont, az ilyen mentálisan sérült emberek, önmagukban, kezeléssel, család és gyermek nélkül nem hiszem, hogy károsak lennének.. többnyire Hannibál

A háboruval kapcsolatban tévedtek, ez legfeljebb a fizikailag rátermedt, és szerencsés emebreket szelektálja.. többnyire inkábba  férfiakat. Az, hogy ma kezdett "elkorcsosulni" a fajunk, az a fejlett orvostudomány miatt van, azért mert nincsenek hatalmas, a népességet tizedelő járványok, és mert a gyenge, beteg, sérült "egyedek", a fejlett orvostudomány mellett életben maradnak, és szaporodnak. Nem mondom, hogy jobb lenne, ha még mindig rengeteg csecsemő és kisgyerek halna meg mondjuk a gyenge tüdeje miatt.. persze hogy nem. De azt mondom, hogy vannak káros hatások, amik visszafordíthatóak lennének, ha az vállalhatna gyereket, akinek jó eséllyel teljesen egészséges gyermeke lesz (és alkalmas pszichésen és pénzügyileg/társadalmian a felnevelésére)
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 25, 17:53:38 írta STM » Naplózva
Marci1996
ANBU Kapitány
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1053 Dátum: 10 feb 25, 18:40:45 »

STM,ez tényleg így van....Mindenki tömi magát a gyógyszerekkel,meg bogyókkal,aminek ki tudja milyen hatásai vannak...Bár ha így nézzük,sztem már a fél fórum régen meghalt volna,vagy nyomorék lenne pl.: Egy eltört kar miatt ami nem forrt össze rendesen,tüdőgyuszi, stb.
Naplózva

Sensei:Miroku

Lányom:boci555

Csapattárs:Riel---chan és pintermate

Tanítvány:ATON14

Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)

NHFK tag
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1054 Dátum: 10 feb 26, 18:39:27 »

Saphira, ebbe az agy kihasználtságával kapcsolatos dologba nem akarok beleszólni, de azt azért megjegyzem, hogy az átlagos férfi agy több mint 10%-al nagyobb méretű a nőinél, tehát, ha ennek a kis különbségnek a két ember faj közt tulajdonítasz bármi jelentőséget, azzal beismered, hogy alacsonyabb rendű vagy. Pojén

Hehe. Nevet
Amúgy úgy értettem az agy százalékban kihasznált része fontos. Mosolyog

A spártaiiak rendszere még a  kor szemével, és az okaikat ismerve, akár belátva is felháborító és undorítóan embertelen.. a vadállatoknál figyelhetünk meg hasonlót.
Ha ugyanezeket a gyerekeket helóta családokhoz adják, és helótákká válnak, ugyanilyen jól működő megoldás lett volna.

Nem lett volna jól működő megoldás. Spárta pont emiatt lett katona állam. Meghódították a helótákat, azonban a helóták tízszer - vagy talán többször - többen voltak, mint a spártaiak. Mivel emiatt folyamatosan tartani kellett lázadástól, meg kellett fegyelmezni a meghódítottakat, és elrettentő erővel kellett rájuk hatni - ami az erős, legyőzhetetlen sereget jelentette. Ha a beteg csecsemőket odaadják a helótáknak, csak annyi érnek el, hogy azok még többen lesznek - tehát pont azt, ami miatt az egész dolgot létre hozták, és ami miatt rettegni kellett egy felkeléstől.
Amúgy egyáltalán nem volt az olyan embertelen dolog, sőt, szerintem kegyes is volt. Az élet felfogás koronként változik, gondoljunk csak a középkorra, ahol simán lemetszették valaki ajkát, levágták az orrát, a főtéren felakasztották, fejét szegték és mindeközben a tömeg még ki is röhögte, vagy csúfolta - mert bűnös. Ma ez elképzelhetetlen lenne, még akkor is pampognak az emberjogi szervezetek, ha valakit többszörös gyilkosság elkövetése miatt életfogytig ítélnek.
Az ókorban is más volt az életfelfogás. Az emberek sehol - nem csak Spártában - nem nevelték fel a sérült gyermekeket. Egyszerűen nem volt rá lehetőség; túl sok gonddal járt volna; nem tudtak vele foglalkozni; meg ugye mi lett volna, ha meghal a szülő? Jöttek volna a gyermek védelmisek, hogy szegény fogyatékos, magáról gondoskodni gyereket megsegítsék, vagy mi?
Más városokban kegyetlenebb módszerrel jártak el. Athénban - ás a többiben is - legtöbbször kirakták az újszülöttet az utcára és sorsára hagyták. Hagyták, hadd haljanak éhen, szomjan, vagy fagyjanak meg. Ez természetes volt, mert nem volt lehetőség a felnevelésükre. Ehhez képest szerintem a spártai azonnal halál még kegyes is volt.
Meg ezt nem úgy kell elképzelni, hogy sorban dobálták le a gyerekeket. Csak a nagyon sérült, beteg gyereket ölték meg, az-az azokat, akik koraszülöttek voltak, fejletlenek, vagy látható testi hibával rendelkeztek. (Nem fejlődik ki egy kéz stb.) És még ma is elég kevés ilyen gyerekkel találkozunk. Persze a gyerekek további kiképzése nagyon-nagyon kemény volt, de szerintem legtöbben átjutottak ezen a szűrésen, és csak kis részükre várt a halál.

Amúgy meg miért nem lehet ezt összeegyeztetni a lélek létezésével? Pont összelehet szerintem. Ha egy lélek - a szabad és leláncolhatatlan - egy sérült testbe születik, ahol végül is szenvedés várna rá - akkor megszüntetik annak fájdalmát, visszaadják szabadságát és a lélek visszatér otthonába, ahol aztán egyszer újjászülethet, egészségesen. Szerintem ezzel simán össze lehet egyeztetni.

Inkább a ma nagyon divatos vallással, az ateizmussal nem lehet. Mert ugye, ha csak egyetlenegy élet van, akkor senkinek sincs joga elvenni valakitől azt az egy életét, amit soha többé nem élhet le.
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1055 Dátum: 10 feb 26, 19:00:07 »

Hmm.. végül értem a nézeteid, csak azt nem tudhatjuk pontosan milyen beteg gyermekekkel jártak el így.. egyesek szerint nagyon durva volt ez a szűrés, és például már a kevesebb, vagy több ujjal, vagy a spártai átlagnak kisebb mérettel születő gyerekekre is Taigetosz várt.
Ha igazad van, és tényleg viszonylag kevés ilyen gyerek volt, akkor nem lett volna gond, ha helótákhoz adják őket, úgysem befolyásolta volna nagyban a számukat. Mosolyog

Amúgy, a sorban ledobálják őket azért sem stimmel, mert igazából a spártaik sem dobták le őket sehonnan, csak kitették.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 26, 19:01:10 írta STM » Naplózva
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1056 Dátum: 10 feb 26, 19:13:15 »

Ehhez képest szerintem a spártai azonnal halál még kegyes is volt.

Szerintem meg a gyilkosság ugyanúgy bűn akkor is ha "kegyes" vagy nem "kegyes". Ahogy írtad ez a korban elfogadott volt, ugyanúgy ahogy az aztékoknál az áldozat az isteneknek, ugyanúgy ahogy később a középkorban a nyilvános kivégzések. Azt azonban fel nem foghatom, hogy egy mai korban élő ember, aki többek közt ennyire odavan az állatokért ( "Taigetosz... imádom. *.*" ), vagy egy másik ("Szerintem zseniális megoldás."), hogy rajonghat olyan embertelen tettekért mint ez.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 26, 19:16:52 írta Slane » Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1057 Dátum: 10 feb 26, 19:19:36 »

Idézet
Amúgy meg miért nem lehet ezt összeegyeztetni a lélek létezésével? Pont összelehet szerintem. Ha egy lélek - a szabad és leláncolhatatlan - egy sérült testbe születik, ahol végül is szenvedés várna rá - akkor megszüntetik annak fájdalmát, visszaadják szabadságát és a lélek visszatér otthonába, ahol aztán egyszer újjászülethet, egészségesen. Szerintem ezzel simán össze lehet egyeztetni.

Erről sokat lehetne beszélni, de most csak röviden: a különböző "embernemesítő" programok, és az ilyen jellegű szokások alapvetően materialista szemléletre utalnak, amennyiben emberek megölése is szerepel benne. (az emberölés nélküliek nem ide tartoznak). Ez azért van így mivel ezek a tevékenységek láthatóan a testet, az anyagi valót tekintik mérvadónak. Hiszen csak azért ölnek meg egy embert, mert a testével van valami. Ha elhinnék azt, hogy a lélek felette áll a testnek, akkor nem vennék el az életét egy másodlagos szempont miatt. Ebből kifolyólag a testi hibás megölésével hitet tesznek a test magasabb rendűsége és a lélek alacsonyabb rendűsége (vagy nemléte) mellett.
Naplózva
Hiei
Vendég
« Válasz #1058 Dátum: 10 feb 26, 19:35:50 »

Én is Szaffival értenék egyet... abban a világban egy rendellenességgel születni maga volt a halál. Ők ennek elejét vették és megölték, hogy ne kelljen szenvednie. Ám mivel Spártáról van szó ők pusztán az erő miatt megölték nincs energia és idő egy gyengére. A legkisebb megingás bukáshoz vezet. Nem hiszem, hogy lélekben ők egy másodpercig is hittek volna, ha igen akkor is csak potenciális kínzás ként.

Nekünk volt egy Sztálinunk... nekik is volt:D aki ezt a törvényt hozta tuti rokona volt.

u.i. Én nem vetem meg ezért őket. A halál büntetést is lehet jobb lenne vissza hozni. Meg lehe, ha levágnánk a tolvajok kezét akkor most sok embernek nem lenne új mobilja;).
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 26, 19:36:54 írta Hiei » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1059 Dátum: 10 feb 26, 19:48:00 »

Slane, én nem magát a Taigetoszt, mint rendszert imádom, hanem mint tananyagot. xD Imádtam Spártát. Mosolyog Athéni és spártai életet imádtam legjobban az egész görög anyagból. Mosolyog

Aes: (Nem veszem holnapig komolyan, de azért válaszolok Mosolyog )
A lélek igaz, hogy magasabb rendű lehet, mint a test, de a földi, anyagi világban a testtől függ. Magyarán ha sérült testben születik, akkor ezzel megsérül a lélek is. (Akkori felfogás szerint) A lélek nem teljesedhet ki sérült, nem egészséges testben, mert az csak szenved és kín lesz neki az élete. Múltkor láttam a tv-ben egy testi fogyatékos gyereket. Vagyis 21 éves volt, de körülbelül 11-nek nézet ki. Ráaszott a bőr, sovány volt, milliónyi gép tartotta életben, csövek lógtak ki belőle, nem volt haja, arca beesett, szemei sötétek, kezét mozgatni nem tudta, mert csökevényesek voltak. Ő mondta, hogy nagyon szeret élni, de életében összesen kétszer volt kint a szabadban. Ez szerintem rettenetes lehet... nagyon, nagyon, nagyon rossz. A folytonos szenvedés amit átél, a megkülönböztetés és a megbélyegzés, a tudata annak, hogy ő nem kap meg valamit, amit mások igen, szörnyű fájdalmakat okozhattak neki lelkileg. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen ember gyötrődik és ez megrontja a lelkét, sebet üt azon.
Akkor képzeljük el ugyanezt az ókorban. Amikor az emberek iránti előítéletek sokkal erősebbek voltak. Amikor egy ráadás ujj miatt már boszorkánynak hitték az embert (bár ez inkább középkor). Amikor egy csúnya arc miatt már torzszülöttnek, gonosznak bélyegezték meg az embert és kiközösíthették, akkor lelkileg mekkora károkat szenvedtek az ilyenek? Amúgy sem élhettek volna normálisan, mert nem fogadták be őket az emberek.
És ugye ahogy az akkori görögök mondták: "Ép testben ép lélek."

Amúgy Slane én nem értek egyet a gyilkolással, csak nem ítélek el egy teljesen más életfelfogást, nézetet, csak mert más volt, mint a miénk. Lehet 1000 év múlva meg minket fognak hülyének nézni - lenne is miért.

Úristen, úristen, úristen, Hiei egyet ért velem!  Ohh My God

Szerk. -------------------------------

Ja, azt azért neked címeztem, mert te kérdezted, hogy valaki, aki ennyire szereti az állatokat, hogyan képes elfogadni a gyilkolást. És én egyáltalán nem rajongtam ezért és nem is tartottam zseniálisnak, sehol sem írtam ilyet.
Az én lelkivilágom meg rendben van...
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 26, 20:42:03 írta Saphira » Naplózva

Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #1060 Dátum: 10 feb 26, 20:13:20 »

a, Slane, én nem magát a Taigetoszt, mint rendszert imádom, hanem mint tananyagot. xD

b, Amúgy Slane én nem értek egyet a gyilkolással, csak nem ítélek el egy teljesen más életfelfogást, nézetet, csak mert más volt, mint a miénk. Lehet 1000 év múlva meg minket fognak hülyének nézni - lenne is miért.

a, Akkor félreértettem. Sry Mosolyog

b, Nem ítéltem el az életfelfogást, ha elolvasod, mint írtam ez az adott kornak a sajátossága volt. (Ha viszont megértetted, hogy ezt írtam, akkor meg nem értem, hogy miért nekem címzed a hozzászólásodat). Egyszerűen csak falnak futok, hogy valaki képes a mai kor szemléletével nem: Szükségesnek, Nélkülözhetetlennek, hanem Zseniálisnak titulálni egy ilyen cselekményt. Ez így magamban további kérdéseket vet fel a lelkivilágról és a többiről, de megint én lennék a szar szemét szar alak a modik szemében, és másokéban is, ha leírnám.  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 26, 20:13:51 írta Slane » Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #1061 Dátum: 10 feb 27, 09:37:02 »

Szépen felépített logikus világfelfogás. Nem értem miért is ne lehetne szeretni, amikor sokkal kevesebb probléma van vele, mint a maival. Így a mostani kontextusban egyfajta utópia. Lehet szeretni vagy nem, de nem kell arra gondolni, hogy a másik egy vérengző lelkű valaki.
Suttyomban lsd-zős hippiként mivel jobb?
Részemről kapja be a Föld a rajta szaladgáló embereket, mert úgy mégis szebb lenne minden. Ez meg megvalósíthatatlan elképzelés, de mégsem vagyok őrült. Egészen sok ember eltűr:)
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Hubsika-kun
Chuunin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

The Art is a BANG!!!

« Válasz #1062 Dátum: 10 feb 28, 20:42:06 »

Előzmények:
Ez nagyon durva! Azt a sötétséget... Irán Ausztráliua helyén?! És ezek felnőtt emberek...
Jó' beégtek.
Mondjuk becsapós volt, mert Iránt irtak oda, de akkor is.

itt van még a germánokkal
http://www.youtube.com/watch?v=ONCrE4IoSsY&feature=channel

és az inglészekkel:
http://www.youtube.com/watch?v=w_mkwB9ayK4&NR=1&feature=fvwp

Esküszüm valami nemzezközileg jól ismert oldalra ki fogom tennji azt hogy THE TRIANGLE HAVE TRI SIDES

De tényleg érdekes, hogy minél fejlettebb egy ország annál hülyébbek a tagjai.
pl Egyik gólyatáboros csoportvezető mesélte, hogy külföldi országokban és bepillanthatott a helyi oktatásba, és monda hogy pl amerikában valami szánalmas volt, viszont valamelyik aszem balkáni országban amelynek fejlettsge elmarad a miénktől, magasabbak az iskolai követelmények mint itt, vagy a gyerekek sokkal jobban állnak nyelvtanulás szempontjából.
de lehet ez már más témában kéne folytatni...
Gondoltam már nagyon elkanyarodtunk a vicc témától, így itt válaszolok.
A magyarázat egyszerű. Az ország fejlett gazdag, tanulás nélkül is lazán megélsz. Komolyabb szellemi képességet nem igénylő munkáért kétszer anyit kapnak ott az emberek, mint itt, egy felső beosztésú bárki...
Naplózva

http://kephost.hu/image-A430_4C091AD9.jpgA
Pulista-rend nem tom még mije           Urahara fan
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #1063 Dátum: 10 feb 28, 20:56:49 »

Igen, kiváló példa erre amerika, ahol, hogy más példát ne mondjak, körübellül fele akkora az iskolai követelmény mint itthon, és egy régebbi, de nem sokkal régebbi statisztika szerint (hivatkozni nem tudok rá, csak olvastam róla, de ott nem volt összehasonlítás tárgya) az átlag IQ száz körül van.. tudom hogy csak az IQ-val nem lehet megfogni az intellektust, elég ostobaságnak is tartom ezt a nézetet, mivel ez inkább a kombinatorikai készséget, a gyorsaságot vizsgálja, de az azért csak elárul valamit, hogy Europa nagyobbik részén egy tíz-tizenöt ponttal, vagy még többel feljebb van...
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 28, 20:58:21 írta STM » Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1064 Dátum: 10 márc 01, 22:28:46 »

IQ tesztekkel nem az intelligenciát mérik, hanem azt a képességet. hogy valaki milyen eredményesen tud megoldani IQ teszteket... és ez a  kettő közel sem ugyanaz!

Úristen Szaffi ittvolt *.*
Naplózva
Oldalak: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins