25 máj 21, 19:02:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 352830 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
Handy
ANBU Kapitány
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #60 Dátum: 08 júl 21, 23:27:06 »

Az emberek többsége nem veszi észre, hogy a Föld tartalékai nem végtelenségig vannak, és minden elfogy egyszer, ha ennyire pazaroljuk  Neeem

Jah, mindenki követi a másikat, egyre romlika  társadalom és már az lesz a menő, h ki mennyi gyereket vert el a suliba meg kinek vannak a leggazdagabb szülei...

Az ien primitív törzseket meg alapból hülyének tartják, h nem tudják követni ezt a fejlődést... De amúgy szörnyű nézni, hogy az emberiség saját magát teszi ilyen elgyötörté, pl. Afrikában a sok éhező...  :/

Amerika a McDonaldsos kontinens ahol azért dagadt minden 2. ember mert vegyszerezik a csirkéket, marhákat is, amikből hamburgert csinálnak... Persze miután jól megkínozták őket... de az a legrosszabb az egészben h finom...  Neeem
Naplózva
Shinichi
Jounin
*

His royal highness

« Válasz #61 Dátum: 08 júl 21, 23:30:16 »

igen Andi... ráadásul olyan szörnyűségeket is képesek vagyunk csinálni,mint az állatok élve megnyúzása...
és sajnos hozzájuk kell hasonlítanom magam...mert énis közéjük tartozom... ugyanúgy ember vagyok mint ők...ugyanúgy bűnös..
szörnyű ez a tudat... :/
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #62 Dátum: 08 júl 21, 23:30:41 »

Amúgy az Amerikaiak épp hogy kezdenek leállni ezzel...

Amúgy meg Ciklon ne mondd hogy te nem szennyezed a környezetet és hogy te nem akarsz hatalmat felette. Te isáldod mind azt amit a természettől vettünk el...szerinted honnan van az autóba a benzin, honnan van az elektromosság, honnan van mindaz ami nélkül egy hetet se húznál ki?...Nem kell játszani az álszentett. Inkább tegyél apróságokat. pl ne hozzasátok magatokat Conra autoval...gyertek vonattal. Vagy öntözz esővízzel. Kapcsold le a villanyat. Ne járasd a gépet ha nem kell. vegyél újrahasznosított papírból készült könyveket és füzeteket...pár ilyen dolog elég...mert te mint gyerek egyenlőre ennyit tudsz tenni...

Afejlődő országokat se lehet hibáztatni...pont ugyan azt csináljákmint a nyugatiak...csak amikor mi kezdtük még nem volt ennyire elbaszva minden...
És ott se kell túl nagy dologra gondolni. Tudtad hogy ha minden indiai háztartásban lenne hűtőgép a világ energiaellátása nem bírná...
Naplózva
Shinichi
Jounin
*

His royal highness

« Válasz #63 Dátum: 08 júl 21, 23:33:22 »

lásd előző hsz-em...
benzin..na igen... az olaj nagy befolyás... annyira hogy az amcsik külön háborút indítottak..namind1 ez off...
az áram még haggyán,mert itt vannak kifogyhatatlan készletek,mint pl. a szél vagy a víz energia...

>megyek,bb,
« Utoljára szerkesztve: 08 júl 21, 23:33:57 írta Ciklon005 » Naplózva
Handy
ANBU Kapitány
*

« Válasz #64 Dátum: 08 júl 21, 23:37:52 »

Túl sok az ember, amit a Föld nem bír el, és ezért kényszerülnek nagyon sokan nyomorba...  :/
Amúgy énis része vagyok, mert mint mondtam lusta vagyok a környezetvédelemre... Az embereknek olyan hülye természetük van és ezt utálom, de már nem tudok ezzel semmit se csinálni... Nem gondolják át a dolgokat... De az elevenen megnyúzás... Nem tudom elhinni, hogy nincs lelkiismeretük!!
Jajj lovastáborba is mindig nyúzzák a kismacskákat. Egy csaja zt csinálta, hogy a farkánál fogva lógatta egy térdig érő falon... És ezt azért, hogy mi nevessünk rajta... Jajj de rosz volt nézni  Neeem Jó, énis állatkínzó voltam kiskoromban, azt beismerem, de már tudom hogy hogy érezhetnek az állatok, és próbálok belegondolni, ezért próbálok semmi olyat tenni, ami rosz lenne nekik!
Naplózva
Gyümi
Jounin
*

« Válasz #65 Dátum: 08 júl 21, 23:38:19 »

Inkább tegyél apróságokat. pl ne hozzasátok magatokat Conra autoval...gyertek vonattal. Vagy öntözz esővízzel. Kapcsold le a villanyat. Ne járasd a gépet ha nem kell. vegyél újrahasznosított papírból készült könyveket és füzeteket...pár ilyen dolog elég...mert te mint gyerek egyenlőre ennyit tudsz tenni...
Vonattal mek, esovizzel ontozunk, villanyt lekapcsolom, es aramtalanitok a szobamban ejszakara, jooo gep az.. megy..,de akkis mostanaban probalok normalisan elni.

Nemreg gondolkoztam azon, hg hg lehetne energiat termelni, ami nem karos. Gondoltam hg villamal, de egybol megcafoltak.. Van valamilyen nap, amikor asszem 10 percre mindenki (Lvileg) lekapcsolja a villanyt, az aramot stb.. de ezt vagy nemismeri valaki, vagy nagyban szarik ra(gomen de igy van)
Sztem nem jatszuk az alszentet csak szeretnenk (igen gyerekfejjel) hg ne legyen glob felmelegedes.. Ozon reteg igyis lyukas.. miert mondjak mindenhol hg naptej.. de mindenki barna akar lenni..
Allatkinzas. 13 evesen tenyleg nem tudok mit tenni ellene..

Nah holnap folytatom. Sziasztok.
« Utoljára szerkesztve: 08 júl 21, 23:43:52 írta Gaara-fangirl » Naplózva
xenon
Uchiha Madara
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csiga_@_/"

« Válasz #66 Dátum: 08 júl 21, 23:42:58 »

Inkább tegyél apróságokat. pl ne hozzasátok magatokat Conra autoval...gyertek vonattal. Vagy öntözz esővízzel. Kapcsold le a villanyat. Ne járasd a gépet ha nem kell. vegyél újrahasznosított papírból készült könyveket és füzeteket...pár ilyen dolog elég...mert te mint gyerek egyenlőre ennyit tudsz tenni...
na ez az amit én sajnos nem teszek meg jó a villanyt lekapcsolom de a többit nem igazán ^^" és ezé ne tessék bántani jah meg autózni utálok akk inkább bringa
Naplózva

I know that we have never really met before
But, tell me, does this rag smell like chloroform?
You know that I'm the reason people lock their doors
But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch
You got nowhere to run too, so, don't try hiding
'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining

Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting
Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #67 Dátum: 08 júl 21, 23:51:40 »

Azt hiszem, h ezt most már muszáj ide betolni...
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Gyümi
Jounin
*

« Válasz #68 Dátum: 08 júl 22, 00:07:53 »

A fogadalmak alatt van egy csomo dolog, amit azert nem olyan nehez megtenni, es azert szamitanak.
Naplózva
Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #69 Dátum: 08 júl 22, 00:57:11 »

És még valami, ami érdekes, bár szerintem... habár talán mégse... nah.. a lényeg,h sietni kell, lehet ikszdé
A nyolc év nem sok xD
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #70 Dátum: 08 júl 22, 02:48:32 »

Nocsak...!  Ohh My God

Ien topic is van és én még nem fedeztem fel?!  Ohh My God

...Szörnyű...  Hümm-hümm

Most jöhetnék azzal az elmélettel, hogy a Földnek akarata van.  Mosolyog (Igen, nem te vagy az egyetlen aki hülyének nézett...  :'X De nem én találtam ki ezt az elméletet... ) Persze erre nincsen pontos bizonyíték, ezért érvelek az sp-vel... (Ha valaki látta a 11-évadből a tevest részt, akkor tudja miről beszélek. xD Hát a tetvek is azt mondták, hogy a világuknak nincs szabad akarata, közben meg az emberke fején laktak!  Pojén )

Szóval szépen magyarul: Az egyik tudós szerint a Földnek akarata van, és bizonyos időközönként, vagy ha egy faj nagyon elszaparodott, vagy tönkre tette felszínét, akkor megújítsa önmagát, az-az élővilágát.  Mosolyog A legelső ien történet az óriásgyíkokhoz fűződik (nem a dínókhoz! Ez két külön faj! ) Akik 50 millió éven át uralták a Földet, viszont annyira elszaporodtak, hogy teljesen elfogyasztották a Föld tartalékait. Kihalásuk úgy történt, hogy valami okból kifolyólag 200 évig nem esett eső. (Nem, mi sem tudunk iható vizet előállítani a semmiből... )

A Másik történet a mindenki által jól ismert dínókhoz fűződik. 250 millió évig uralták a Földet, azonban ők is teljesen felélték a Föld tartalékait... Kőzetekből sikerült bizonyítani, hogy 65 millió évvel ezelőtt, a dínók kihalásának korszakában nagyon felerősödött a Föld mágneses tere... Ez talán magyarázat lehet a dínók korszakának végére, a meteor becsapódására.

És a jelen.  Mosolyog Az emberek 10 ezer évig uralták a Földet... Mondhatni túlságosan elszaporodtak, közelítenek ahhoz, ami az előző két lénynek már sikerült... Ellfogyasztani a Földön lévő tartalékokat... Növényeket, vizet, ásványi szeneket... Vajon minket, hogy nyír ki a Föld?  Ördögi

Bár... ebben csak az a szörnyű, hogy ha tényleg közeledünk egy globális klíma változáshoz, ami fenyegeti az emberiséget, akkor kicsit szívás, hogy a gyíkok 50 millió, a dínók 250 millió, az emberek meg 10-20 ezer évig éltek itt. Azért hasonlítsuk össze a három számot...
De szerintem érdekes feltevés ez a "A Földnek van akarata és kedve szerint irányítja a dolgokat". Sok mindent megmagyarázna...

Nahde, még semmi nincs veszve!  Nevet Azért nagyon sok ember van, aki tesz is a Földért valamit. Csak sajnos többen vannak azok, akiknek csak a szája jár... Az ienek csak azután beszéljenek, ha tettek is valamit. Amúgy igazából az emberiségnek csak egy kis megrémisztés kellett. Amikor Japánban meghozták a környezetvédelmi törvényt meg hasonlókat, csupán Kína és Amerika nem írta alá a szerződést... Aztán kellett egy "kis" hóvihar, meg pár tornádó Amerikában, és szaladt ő is aláírni a szerződést, mint a kis kutya. De szerencsére így már ők is változtatnak a dolgokon.  Mosolyog Kína most nem tudom pontosan, hogyan áll ehhez az egészhez...

Állatkínzásba nem akarok belefolyni... eléggé állatvédő vagyok, szal csak irtóra felidegesíteném magam. xD De valahogy kiskoromban egy legyet sem tudtam megölni... (Szó szerint) És még most sem tudnék bántani egy állatot sem. Sőt, ha tehetném, befogadnám az összes kóbor állatot... De egy ember kevés ehhez, ahogy minden máshoz is... Csak együttes erővel tudnánk bármit is elérni a Földön.

« Utoljára szerkesztve: 08 júl 22, 02:53:58 írta Saphira » Naplózva

Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #71 Dátum: 08 júl 22, 04:41:20 »

Hát igen az ember mindenben rekorder akar lenni. :/

Amit abszolút de nem értek, azok az iskolák. Ha egy teremben óra van, ott ég a villany, minek olyan tök föleseges.

Néztem azt a Change-s oldal eszembe jutott, hogy soliba árulták a bérletet a helyi buszjáratra, olcsó volt, de akkoris szeirintem hülyeség. Kb 1-2 kméterre van a buszmegállótól, azt meg szépen le lehet sétálni.
S ezzel kapcsolatban be is mutatnám, hogy milyen profi vagyok út tervezésben. Pojén

Piros ideális oda út.
Kék általam használt odaút
Lila ideális haza út
Zöld általam használt haza út.

http://kepfeltoltes.hu/view/080722/ut_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha valakin ek kell egy útvonal terv, mert  leugrik a sarki fűszereshez, és inkább sétáéna kocsikázás helyett, ez szoljon. Pojén

Bizonyos afrikai és dél amerikai osrszágokban is ugymond a civilizáci (amihez hozzátartozik a pénz amit szeméyl szerint rühellek) megismerrése teremtette náluk a szegénység fogalmát. Anno felmászott egy fára, és ehette a gyümölcsot, kost meg egy bádog viskó mellet kodúl.

Meg a környezet batrát dolgok, meg az egészséges(ebb) éllmiszerek val drágábbak. Hogy miért, mert a hülye szemétládák ebből csinálnak üzletet. Meg úgy vettem észre, hogy nálluk ez a egészséges, meg környezet barát dolgok inkább divatként vannak jelen. Ezzel nem lenne baj, csakhát öntudatból, és nem birkatudatból kéne hogy jöjjön.

S ha már ennyi  mindent összehordtam, akkor még egy arról, hogy milyen szánal mas is az ember.
Szinte mindegyik sajnaáltatja magát, hogy neki milyen nyomoruságos az élete, meg így levitte a fejét a láncfőrész, meg úy a balta... na de közbe meg saját nyomorát kihasználva szedi a zsét.

Állatkinzókról.. kb egy centis csíkókban lehámozni/vágni róluk a bört, majd nyakig eltemetni őket Kartágó mezein, vagy egy sóbányában. Ördögi aztán megygúgyatani, majd jöhet egy kis perzselés, majd újabb gyógyatás, ezután pedig felszeletelni a végtagjait, majd mondjuk felrobbantani a lelköket :devil:
Hah egy kicsit durva lett. Ördögi Nyelvesít
Naplózva

Haku
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

Niggah-chan

« Válasz #72 Dátum: 08 júl 22, 06:38:04 »

Erre mondják azt, hogy az ember, a legnagyobb állat. Rossz értelemben.....

Szemetek vagyunkl de ez hozzzátartozik a személyünkhöz.

Sajnos ez van.
Szívjátok a cigit, építsetek gyárakat, használjatok, minél kevesebb tömegközlekedési járműt, és dögöljetek meg ^^......

Milyen szép ugye?
Naplózva

Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #73 Dátum: 08 júl 22, 08:04:11 »

Hogy az ember miért gyilkolja a másikat? Egyszerű indok: hatalomért, megbecsülésért, hírnévét. Ha úgy fogjuk fel a dolgot, hogy egy életünk van akkor érthető az egész. Miért vesződne az illettő a Föld megmentésével mikor tudja, hogy az ő idejében még nem következik be katasztrófa? Miért lenne tisztelettel olyan állatok felé amiket még nem is látott, csak kiadja a parancsot, hogy öljék meg és nyúzzák meg? A börből, bundából hatalmas mennyiségű pénz folyik be ami megszilárdíthatja egy vállalat hatalmát. Az ember múlandó élőlény, és túl önző ahhoz, hogy az elkövetkezendő generációkra gondoljon, mert őt egyáltalán nem éri, érdekli, hogy mi lesz velük mikor ő már nem ér. Miért is érdekelné? Nem az ő élete már, őt elfelejtik és a föld alá kerül.

Az emberek többsége nem nem veszi észre, hogy kifogyóban a készlet hanem egyszerűen nem érdekli. Miért változtatná meg a napi táplálékforrást valami egészségesebbre ami nem szennyezi a környezetet. Miért járna bicóval a munkába mikor autóval gyorsabb? És végezetül miért tenne bármit is mikor ő csak egy csepp az emberek tengerében?
Ráadásul a Föld nyersanyagai tökéletes háborúkat is idézhetnek elő, természetesen területért és nyersanyagért. Már csak egy mondvacsinált indok kell és egy nagyhatalom azt az országot rohanja le amelyiket csak akarja.

A globális felmelegedés meg alapból megtörtént volna csak mi erősítjük fel. Jégkorszakhoz vezet ami nem újdonság a Föld történelmében minden párezer évben történt egy. Az ember már kibírt egyet, igaz akkor még hordákban járkált, most is kibírhatjuk akár.

És egy kis statisztika:
Ausztráliában már a nagyobb termetű állatok 95%a kipusztult, a híres dodó meg csupán 70 évig élt miután emberrel először találkozott. A tudósok állítólag azt állapították meg, hogy átlagosan 4 évenként hal ki egy-egy faj a Földön. Az ember ezt 120 000-szeresére növelte... Ez elég durva adat ahhoz képest, hogy az ember történelme eddig a Föld történelmének 0,0001%-át foglalta el. Ha egy napba kéne belefoglalni a Föld történetét akkor mi 24 óra előtt 1-2 perccel jelentünk meg.
« Utoljára szerkesztve: 08 júl 22, 08:06:55 írta Slane » Naplózva
Gabor-sama
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

We are Fighting Dreamers Dattebayo

« Válasz #74 Dátum: 08 júl 22, 09:09:34 »

Kicsit helyesbítenék az utolsó 1-2 másodpercben de egyébként abban igazad vagy, hogy mi "csak" felgyorsítottuk a felmelegedést. Amúgy kis érdekesség itthonról: az egy dolog, hogy sokba kerülnének a szélerőművek meg hasonló, de ha valaki otthon építene magának egyet (vannak olyan kis szélturbinák amik elegendőek egy háztartáshoz) úgysem tehetné meg. Hogy miért? Egyszerű az ok: törvényellenes. Igen jól olvastátok, mert szépen el lett intézve, hogy a magyar energiaszolgáltató egyeduralkodó legyen és így törvénybe foglaltatta, hogy senkinek ne lehessen házi erőműve.

A diesel üzemű gépjárművek pedig vidáman elmennének használt sütőolajjal is, noha az olajpiac ezt is betiltatta mindenhol.

Összegezve: amíg a pénz vezérli az embert (ahogy már többen is elmondtátok) addig nagyon nehéz lesz újítani és tenni a környezetért.
Naplózva

Aláírás
Old Család - New Család Kimi o ai shiteru Aemy feleségem Ámor Blogom
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins