25 máj 21, 21:26:45 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 352888 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #495 Dátum: 09 jan 31, 22:04:28 »

Mi lehet rosszabb a hazugságnál? Az igazság...
Ám nekem a hszedből ez tetszik nagyon:a hazugság az ember egyetlen kiváltsága a többi élőlény felett. ez milyen igaz O_O
AZ ember azért hazudik mert fél az igazságtól, mert nem akarja az igazságot mivel az igazság nehéz és fáj és könnyebb hazugságban élni és nem kimondani az igazat....viszont élni nem lehet hazugságok nélkül...talán ez már társadalmi elvárás berögzültség is...meg amugy önzésből tesszük...ahh érdekes téma sokat tudnék ide írni xD
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #496 Dátum: 09 jan 31, 22:19:44 »

Hmm... számomra a hazugság a megtévesztést is magában foglalja, ahogyan a manipulációt is. Olyan állatfajok pedig igenis léteznek, amelyek megtévesztik az ellenfelet.
Gondoljatok arra a pillangóra vagy békára, amelyik egy mérgező pillangó vagy béka fajtársának a mintázatát hordja magán, hogy az ellenfele ne támadja meg. Pedig ő maga nem állít elő mérget.
Plusz van egy picur állat, ami ha megtámadják azt színleli, hogy halott.

Csilla kiborító xD

Bevallom, nem olvastam Dosztojevszkijt, de a halálom előtt mindenképp meglesz. Nagyon birizgálja a fantáziám a Bűn és bűnhődés egy jó ideje.

A miért hazudik az ember kérdésre lapozz fel egy szociálpszichológiával foglalkozó könyvet. Minden kérdésedre választ ad. (Nincs kedvem idemásolni az én példányom mind a 800 oldalát xD ) Tény, a hazugság téma ma már nem filozófia.

A miért ember az ember kérdésre pedig tudományáganként más választ kaphatunk. (Biológia, pszichológia, filozófia... mind más megközelítéssel dolgozza fel ezt.)

Deee... mivel ez a filozófia topic: az ember... egy fantáziával megáldott(?) lény. szvsz
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 31, 22:20:26 írta Zemori-san » Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #497 Dátum: 09 jan 31, 22:34:07 »

Ez a "miért ember az ember" kérdés szerintem olyan... fura. xD Ennyi erővel megkérdezhetnénk, hogy Miért kutya a kutya, és mi a különbség a papagáj és a macska között. Ez a fantáziával megáldott lény elmélet érdekes... De saját meglátásom szerint állatnak is lehet fantáziája, lelke, gondolata, érzelmei, amit "sok" ember nem hisz, vagy nem fogad el.

De lehetséges, hogy Slane Basset Hundja is arról szokott elmélkedni este, mielőtt elalszik, hogy gazdija miért nem festi be a haját feketére.  smirksweat Tehát ennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy az állatoknak is van fantáziája - mivel egyáltalán nem bizonyított tény, hogy nincs - Mégsem emberek. Szerintem e "miért ember az ember" kérdést felesleges is boncolgatni... Semmivel sem vagyunk különbek, mint a többi faj. Nem vagyunk istenek, sem űrlények, csupán fejlettebb az agyunk. Habár... Láttam olyan filmeket és olvastam is könyveket, ahol találtak erdőkben elveszett gyerekeket, akik csecsemő korukban - féléves koruk előtt - tűntek az erdőkben és sok esetben állatok nevelték fel őket. Ezek az emberek soha nem tudtak megtanulni beszélni, nem voltak képesek normális tanulásra (Állathangokban nagyon prok voltak *.* ) és soha nem tudtak beilleszkedni a társadalomba... Vadállatokként viselkedtek. Szóval ha erre a kérdésre mégis, égető szükségből mondanom kéne valamit, akkor szerintem az embert a társadalom formálja, egy olyan ember, aki erdőben nő fel állatok között... Hiába néz ki embernek, valójában még sem nevezhető annak. Inkább állathoz hasonló...

A hazugságoknál meg egyetértek Rizibizi-channal...  Az ember szerintem is félelemből hazudik... Nahmeg ezt sokkal könnyebb, mint megmondani az igazat és felelősséget vállalni.
Naplózva

Dave90
ANBU Osztag Vezető
*

Vas Országa Vas Országa

Nara jounnin

« Válasz #498 Dátum: 09 jan 31, 22:40:07 »

Ritka a filozófia elég tág dolog szinte bármiről lehet beszélni és bármennyi ideig. Mert a világ változik és így minden más megvilágításba kerülhet.

Hazugság. rossz dolog. De midnenki csinálja mert az ember lényének a része. én személy szeint a lehető legkevesebbet szoktam hazudni.
De persze itt azt ios figyelembe kell venni hogy mi is az a hazugság. az embereknél álltalában ösztönszerűen előjön hogy hazudik azért hogy elérjen valamit. De van aki csak azért hogy megvédje magát vagy valakit a környezetében. Mind2ő hazugság de más a szerepük.

Szerintem hazugságok nélkül az emberiség nem maradt volan fent.

és még én sem olvastam a bűn és bűnhődést. viszont én is szemezem vele. csak mostanában nincs időm olvasni
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #499 Dátum: 09 jan 31, 22:44:06 »

Saphira jót írsz, és ez szerimtem fordítva is igaz addig, amíg a beszédről lenne szó..
Az emberi civilzációban lévő kutyák, ha úgy nevelik őket, és úgy foglalkoznak velük, akkor sokkal inteligensebbé válnak, mint ugyanolyan fajtársaik, akikkel nem törődünk annyit... Csak ezt sokan letudják azzal, hogy jól betanítoták az állatot, és kész... A beszéd ott bukik meg, hogy nem képesek megtanulni az emberi beszédet, ugyanis nem arra van kifejlődve a szájszervük, és nem elég fejlett az agyuk...
De a mién kis hiába fejlett, az emberi gondolkodással nem tudjuk megtanulni a állatok nyelvét...

Igazság hazugságba meg nem mennék, bele mert az már tényleg relatív fogalom...
Mert meddig igzság az igazság? Amedig meg nem cáfolják...
Naplózva
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #500 Dátum: 09 jan 31, 22:47:58 »

De azért azt ki merném jelenteni, hogy a hazugság nem megcáfolt igazság...
És mivel relatív, pont emiatt lennék kíváncsi a véleményetekre, nézőpontjaitokra
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Morimoto-kun
Jounin
*

« Válasz #501 Dátum: 09 jan 31, 22:53:33 »

Szerintme néha a hazugság a kedvesség jele is,vagy esetleg a tolerancia jele,mivle néha hazudunk,hogy jobb legyne egy embertársunknak..... ill. önző is mert ezzle együtt magunknak is jót teszünk.
Naplózva
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #502 Dátum: 09 feb 01, 00:15:00 »

Ezzel a hazugságok két célját/okát soroltátok fel:p Mondtam,h szociálpszichológia. Nincs __csak egy__ válasz.

Énvédő mechanizmus és a közeg énjének védelmében történő hazugság:D Ami igen... nekünk is jót tesz, mert ezáltal minket is elfogad a másik, ergo az énem szeretve van, vagyis visszatértünk az első ponthoz:D

Ami engem arra enged asszociálni, hogy a "Miért ember az ember?" kérdés azért született, mert ő van tudatában saját lényével igazán. Azért ember az ember, mert ilyen kérdést képes önmagának feltenni.

Egyszer valahol hallottam: Az ember az egyetlen lény, amely saját halálának tudatában éli le életét.

------------------
Vajon az állatoknak vannak álmaik? Mármint itt arra gondolok,h életre szóló nagy terveik? Gondolkozik
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Seed
ANBU Kapitány
*

« Válasz #503 Dátum: 09 feb 01, 08:14:23 »

Vajon az állatoknak vannak álmaik? Mármint itt arra gondolok,h életre szóló nagy terveik? Gondolkozik

Omfg. Te kinézed belőlük?
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #504 Dátum: 09 feb 01, 16:06:44 »

Egyszer valahol hallottam: Az ember az egyetlen lény, amely saját halálának tudatában éli le életét.

Ezt is mi bizonyítja?  Hmm? Nem nagyon csípem az ilyen kijelentéseket, meg amikor az emberek ilyenekkel dobálóznak, csupán azért sem, mert mi emberek vagyunk, és mivel nem élünk állatként, nem is jelenthetjük ki biztosan, hogy az az állat mit tud és mit gondol az életéről és haláláról. Ott vannak például az elefántok, akik mindig, ha rátalálnak egy elhunyt fajtársuk csontjaira eluralkodik a máskor vidám csoportjukon a szomorúság... Megvizsgálják ormányukkal a csontokat, sőt, még meg is "siratják". Szerintem nekik is van valami fogalmuk a halálról... Nem mindig biztos, hogy az állatokat csak ösztönök hajtják. Ennyi erővel rámondhatnánk, hogy az embereket is csak az ösztönök irányítják... Részben azok is...
Naplózva

Csillám
Akadémiai tanuló
*

« Válasz #505 Dátum: 09 feb 01, 18:46:02 »

Basszus, esküszöm próbállak megérteni, helyenként ignorálni, de kérlek, őszintén, magyarázd már el, ezt hogy a halálba gondolod? Félelmetes ám ez a logikai menet -.-'

Úgy néztem be ide, hogy ez egy értelmes topic gondolkodó emberekkel

Azt hiszem mi soha a büdös életbe egy normális szót nem fogunk váltani, de úgy látszik teljesen mindegy mit írok te elkezdel kekeckedni... Nézd nyugodtan letitulálhatsz meg mondhatsz amit akarsz mert ált. magasról lesz*rom. Ha nem érted amiről beszélek az már a te egyéni szociális problémád de engem ez nem érdekel, és az sem hogy gondolkodó embernek tartasz e valakit a világon magadon kívül. Ennek a topicnak az a nevel hogy filozófia eszmefejtések, és erről mióta világ a világ azóta beszélnek az emberek UGYAN AZOKRÓL A TÉMÁKRÓL mindig más véleményt alkotnak és mindig is fognak mert kielégítő választ sose fognak kapni. Ha neked ez nem tetszik vagy ez számodra primitivség ne olvasd el. Hidd el ha kiváncsi leszek a véleményedre megfgom kérdezni.
Naplózva

"...ti mentetétek meg a létezésem..."
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #506 Dátum: 09 feb 01, 19:03:30 »

Jajj nem kell bevágni a durcit.
Ritka megkérdezte, hogy mi a francra alapozod azt a véleményedet, hogy: lesz világvége is mert volt ősrobbanás is.
Mik rá az érveid? Miért gondolod ezt. Mert néha csak úgy betévedsz a topicba és:
- Hm hát azt tudjuk, hogy mindennek van ellentéte -- Hprh, ez igaz de nah szóval egy kicsit bővebben is kifejthetnéd
- Volt ősrobbanás szal lesz világvége is - Kifejtés, érvek, bizonyíték akármi mert nagyokat én is tudok ám mondani.

Naplózva
Volfid
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #507 Dátum: 09 feb 01, 21:36:43 »

Üdv filozófusok.
Na az én elmémet épp ez foglalkoztatja: Egy 14 éves csaj, mért tölthet fel magárol olyan képet, amit csak 18évesek, v annál idősebbek nézhetnek meg ?
Naplózva
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #508 Dátum: 09 feb 01, 22:27:12 »

Azt hiszem mi soha a büdös életbe egy normális szót nem fogunk váltani, de úgy látszik teljesen mindegy mit írok te elkezdel kekeckedni... Nézd nyugodtan letitulálhatsz meg mondhatsz amit akarsz mert ált. magasról lesz*rom. Ha nem érted amiről beszélek az már a te egyéni szociális problémád de engem ez nem érdekel, és az sem hogy gondolkodó embernek tartasz e valakit a világon magadon kívül.

Ez volt az első eset, hogy azzal volt bajom, amit írsz és nem azzal, ahogyan. Rendben, nem az első, de az első, amit szóvá teszek...bár...jobban belegondolva mégiscsak az első, hisz minden alkalommal ugyanazt mondod, minden kérdésre ugyanaz a válaszod, már-már kétségbeejtő naivitással és okfejtéssel. Ha van fehér, van fekete, ha van x, van y és még sorolhatnám. Egyszer ki nem fejtetted, hogy miért vallod ezt a nézetet, egyáltalán mire alapozod ezeket a kijelentéseket, csupán jöttél, és ahogy korábban fogalmaztál, egyet értettél az előtted szólóval, majd leírtad, hogy nem egészen úgy van az ám, mert "Mindennek van ellentettje" . Ezzel aztán baromi sokra mentünk...

Ennek a topicnak az a nevel hogy filozófia eszmefejtések, és erről mióta világ a világ azóta beszélnek az emberek UGYAN AZOKRÓL A TÉMÁKRÓL mindig más véleményt alkotnak és mindig is fognak mert kielégítő választ sose fognak kapni.

A te megközelítésedből nézve megint ****tatni foglak, igen, mert megint baromságot írtál. Az én hozzászólásom arra vonatkozott, hogy ugyan azokról a témákról ugyanazt mondják el egyesek, semmivel sem lendítve előre az amúgy már e szinten kivesézett témát, még ha abban lenne is lehetőség.

Ha neked ez nem tetszik vagy ez számodra primitivség ne olvasd el. Hidd el ha kiváncsi leszek a véleményedre megfgom kérdezni.
Számomra nem ez a primitívség...számomra az, amikor valaki nem képes normálisan írni. Ebből látszik, hogy indulatból írsz és nem gondolod át, hogy mit és hogyan. Hidd el, ha jól felépített gondolataid lennének, a normáknak megfelelő módon közölve, egy árva rossz szót sem szóltam volna a személyedre, még ha nem is értettem volna egyet veled. Volt már rá példa, aki megérdemli, annak kultúráltan ki is fejtem a véleményemet. Nyilván Te ebből a mondatból csak a megérdemli szót fogod megjegyezni, és tévesen le fogod vonni azt a következtetést, hogy egy beképzelt **** vagyok...Tedd, túlzottan nem zavar.
mindazonáltal a véleménynyilvánításhoz épp annyi jogom van, mint neked és bocsásd meg udvariatlanságom, de nem csak akkor fogom ezt megtenni, amikor megkérsz rá.

Végezetül komolyan jó lenne elgondolkodni rajta, hogy vajon Slane-el, avagy Saphiraval, vagy úgy nagy általánosságban a többi emberrel itt miért nem beszéltem/beszélek ilyen hangnemben. Ha ezekből tényleg azt szűröd le, hogy egy rohadt köcsög vagyok, aki abban leli örömét, hogy cseszeget, pedig te aztán semmit se csináltál, akkor tévesen teszed azt.

Éshogy nem csomagolom a kritikát mézes-mázos szirupba? tessék feldolgozni, nagy lány vagy már. Azért vicces, hogy ha az ember nem nyalogatja rögtön a másik seggét, akkor már rögtön ki van kiáltva közellenségnek...

Volfid: az enyémet meg az, hogy ezt a kérdést mi a francért itt teszed fel?
« Utoljára szerkesztve: 09 feb 01, 22:40:52 írta Ritka » Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Volfid
ANBU Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #509 Dátum: 09 feb 01, 22:49:52 »

Mert ezen filózok, már egy jó ideje, de ha mondasz ennek egy jobb topikot átmegyek, és megköszönöm.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins