Na, ez egy igen szép példa:) Gratulálok a kitartásodhoz és ehhez a nagy erőhöz. Lenyűgöz, tényleg!
előre is bocs,h ilyen hosszú lett xD átolvastam többször és húztam is belőle tényleg
nincs szándékomban észt osztani, csak egy két dolgot elmondok és választ várok,h mit gondolhatok rosszul^^
Én is dolgozgattam gimisként, de csak apró dolgokat, amiket kisvárosunkban lehetett: babysitterkedtem, céglogót rajzoltam(no, jó, ez egyszeri alkalom volt, de imádtam:D), kereszttesómmal rendezvényen hostesskedtem, telefonkönyvet hordtam szét, levelet borítékoltam vagy vittem ki a kábeltévétől, és bizony a mezőgazdasági munkából is kivettem a részem. Utóbbit 14 éves koromtól. Anyuék mindig azt mondták,h a lényeg,h érezzem a pénz súlyát. Mármint,h ahhoz mennyi "izzadság" kell. És nagyon boldog voltam, amikor megkaptam. Jól meg is fontoltam,h mire megy el. Húgom már kevésbé volt így "megszenvedtetve" ő hamarabb el is veri a pénzét holmi nasira.
Aztán fősuli. Hát nem hinném,h oly nehéz mellette dolgozni, mert igenis vannak részmunkaidős melók, meg időszakosak is. Emellett lehet annyit tanulni, hogy kapj tanulmányi ösztöndíjat és máris ki van egészítve az időszakos munkád pénze. Aztán ha némi nyelvtudásod is van, akkor fordíthatsz is ide-oda. Az is jó pénz. Én ennyit tudtam tenni közben.
Aemy, van egy kérdésem, te úgy látom,h jobban értesz hozzá (you: "Mikor felvételiztettem az embereket, én is kapásból felmértem, ki mit tud gyakorlatban, és ha volt diplomája, de sz*rt se tudott, ment haza, és többet nem hívtuk. Sajna ez van.") : Én olyan infókat is hallottam,h örülnek, ha dolgoztál, és még ha nem is az adott területen, de maga a munka, mint fogalom már megvan a táradban, akkor az plusz pont valahol. Úgy értem, hogy már tapasztaltál egy rendszert, ahol szabályok vannak, időben be kellett érni és nem nyavalyogni, hogy most ez a baj, az a baj. Hogy tudod,h mondvacsinált okokkal nem mondhatsz le egy napot akkor reggel/délután, amikor be kellene menned. Ahol önállóságra volt szükség vagy együttműködésre, esetleg kreativitásra.
Ezek nekem egész logikusnak tűntek. Persze a melóhelyek mindegyikén jobban örülnek - tisztában vagyok vele -, ha valaki már az adott területen eltöltött némi időt. Csak gondolom, ha új cégről van szó, ilyesmi, akkor ők sem várnak el csodás tapasztalatokkal gazdag múltat:P
Hm, meg azért nem szabad túl nagy elvárásokkal élni az elején még. Harcolgatni kell, fejlődni, figyelni, okosnak lenni. Aztán lassan talán jobb lesz. (Ó, milyen idealista vagyok
vagy naiv xD De élvezem és ettől szép az életem:D Ezért nem vok olyan túl pesszimista, mint páran^^)
No meg kötelező a szakmai gyakorlat. Tehát valamilyen gyakorlattal mindenki rendelkezik, mire kilép a suliból.
De ha ez hülyeség, csak tessék mondani:D A családban én leszek az első diplomás - ha sikerül xD - és nem sok ilyen ismerősünk van. Én csak a másik oldalt látom, akiknek nincs felső végzettségük. Azok szenvedését, küzdését. Ha ettől csak egy fél fokkal jobb lesz nekem, megérte.
Hm, van Meló topic?
lehet, már kéne:P (a nyári munka picit specifikus nekem ehhez)
Ja, még egy mondat: én nyáron unatkozom:D Persze vannak programok (nyaralás, haverok, buli, fanta...), de az valahogy nem az igazi. Egy munkahelyen is jól lehet érezni magunkat^^ sztem:p És ott vannak a diákmelós szervezetek. Nagyon hasznosak (telefonkönyves, borítékos, hostesses munkák onnan voltak).
Heh, kösz a türelmet az olvasáshoz:p egy időre csendben leszek:p ( >_< alig mertem lenyomni a Hozzászólás gombot x"D ) Fú, és még mindig jutnak eszembe dolgok... de csss...