Nos, megnéztem a részt. És nem tudom, teljesen más véleményen vagyok én is, mint Kuro. Nyilván, nálam a rajzolás csak a másodlagos szempont, de ha ezt is beleveszem, ez egy nagyon jó rész volt. Hadd részletezzem, de elöljáróba annyit, hogy az anime lényege (legalábbis nálam, de szerintem a többség is így van ezzel) a HANGULAT. Nem zavar, ha rossz az arca valakinek (persze van egy határ), ameddig tudnak úgy operálni, hogy meglegyen a hangulata a résznek, hogy átérezzem a karakterek helyzetét, addig elnézem. Épp ezért volt számomra ocsmány a Gray vs. Rufus, mert ha egy harcot, aminek dinamikusnak kéne lennie, telepakolnak állóképekkel, abból csak szenvedés, nyűg lesz. A Luxus vs. Jura harcot viszont élveztem, de elsősorban a zenék miatt, mert ott is volt olyan jelenet, inkább jelenetsor, ami sokkal jobban átjött mangában, mivel nem volt dinamikus (konkrétan amikor Luxus elugrál Jura támadásai elől).
Na de akkor a tegnapi rész:
-A nyitó jelenetben (bár ez benne volt a múltkori részben is) nagyon jó átjön Natsu haragja. Natsu hangja, és az arcának az ábrázolása, mikor idézik J-Lucy kérését NAGYON talált. Egyedül az az ütés lehetett volna keményebb, mert bár az is nagyon jól indul, maga a technika nagyon szépen van ábrázolva, Rouge éppen csak hátracsúszott, míg a mangában gyakorlatilag felhasította a padlót.
-Az opening után, 2:34-kor Natsu arckifejezése nagyon durva. Ilyenkor tényleg ÁTÉRZEM a haragját. A hangja, ahogy Lucyt utasítja, hogy tűnjön innen, szintén kifejező (megjegyzem, Natsu szinkronja fogalmam sincs, hogy kicsoda, de telitalálat). Utána Lucyék futásával sincs semmi gond. Nemrég elkezdtem az animét előlről, akkoriban is ugyanígy csinálták meg.
-Következik Natsu és Rouge csatája, ami alatt a zene nemcsak jó, epic, de elképesztően jókor is van használva. Akkor halkul el amikor kel, akkor erős amikor kell. Maga a bunyó meg nagyon jól van megcsinálva, Natsu szövege meg félelmetes, alatta a zenével.
-A Mira-Yukino jelenetnél szerintem jól döntöttek, hogy kivitték a kertbe őket (ellentétben azzal, hogy Natsuékat meg felhozták az alagsorból). Már maga a kert jobban megadta az alaphangot (amúgy sem kell mindig a mangához ragaszkodni, ha lehet jobban is csinálni, miért ne tenné?). És az a soundtrack, ami szól akkor amikor Mira beszél (a zongora szóló) egyszerűen szép. Nagyon szép, nem is kell ragozni. Csak kár, hogy rosszul lett megvágva, amikor hirtelen lett váltás a másik jelenetre. Még egy dolog, de ez nem az anime hibája: Mégis mi a jó francért kell már szegény Miranak ilyen nevetsége ruhában (olyan mint egy úszódressz) járnia?
-A következő jelenet a kapunál van. Nem kiemelkedő, egyszerűen átlagos. Lucy arca itt tényleg nem olyan komoly mint a mangában, de ez engem nem zavart, sőt szerintem direkt csinálták. Azzal a komoly arcával nekem rögtön leesett anno, hogy ő itt tényleg befogja csukni a kaput. Az emberek evakuálása az állóképek sorozata, ez igaz. De ez nem harc, ahol minden mozzanatot látni kell. Az emberek értetlensége, és a helyzet komolysága mindenesetre itt is átjött.
-A király beszédénél akkor szól a sejtelmes zene amikor kell, és akkor van csend, amikor kell. A háttér arcok csúnyák, de ez nekem elsőre fel sem tűnt, mivel nem a hátteret figyeltem, hanem a királyt (legalábbis a hátát). Canaék borzasztóak, már-már komikus
De ezen kívül (mondjuk ez nagy rossz pont) nem volt semmi baj a jelenettel. Nem érezni a megdöbbenést, ami nekem tetszik, mert olyan Fairy Tailesen állnak hozzá, lazán. A király beszéde nem volt nagy szám, de a meghajlás, a könyörgés átjött, nem is kicsit. És emberek, milyen szépen vannak megrajzolva az arcok? A lényegesek, legalábbis. Makarov, meg a király is nagyon szép. Hát Canáék nem, az igaz
-A céhek reakciója meg egyszerűen mosolyt csalt az arcomra, ezzel a zenével meg pláne
http://www.youtube.com/watch?v=7IKIpqSeGZc . Ez egy nagyon jó zene
A kutyulik hajlongós jelenete, meg a két csaj beúszása meg csak poén, és szerintem nem is rossz. A király sütőtök megjegyzése is ütött
-Lahar és Doranbalt arca bűn rossz, viszont Gérard megjelenése gyönyörűen van kivitelezve. Ezt sem mondanám rossz jelenetnek. Csak az a két arc, de a HANGULATA ennek is megvolt. Na jó, talán mondjuk ez volt a leggyengébb jelenet.
-Jön fél percnyi Natsu harc. A kivitelezése átlagos, a zene átlagos, de Rouge, meg Natsu arca nagyon jó. Átlagos jelenet.
-A kapu lassítása szerintem jó húzás, közben az arcok is szépek, lehet látni rajtuk a reakciókat. A vörös hold, meg a naptár ahogy leszakad a júl. 6, és látjuk, hogy július 7. van, azok meg nagyon jó jelenetek.
-Újra Natsu-Rougue harc. És minden stimmel. Animáció, zene, Rougue fény-árnyék módja nagyon jó, egyedül Natsu villám módja, ami sokkal jobban átjött mangában. Rougue támadásai meglepően szépek lettek. Most komolyan, hol van ez a harc, a Gray-Rufushoz képest?
-Urtearék hirtelen megjelenése is jó lett. Csak most vettem észre, hogy Urtearnek milyen szép, csengő szinkronhangja van? Eddig is ő tetszett a legjobban, most már duplán
A szemeik rejtély, hogy miért ilyenek, de engem annyira nem zavar. Való igaz, Urtear arca nem fejezi ki a kétségbe esést, amikor Natsu süllyed, de a hangja ezt pótolja. Natsu süllyedése, a szaggatott megoldással teli találat.
-Lucy utolsó jelenetével sincs semmi baj. Teljesen rendben van, az arca, a soundtrack, a kapu, Wendy reakciója. Az ahogy Lucy is lassítva, mint valami álomból ébredt, közeledik a kapuhoz, szintén jó megoldás.
Összességében ez szerintem egy NAGYON jó rész volt. Hangulatra, animációra. Két gyenge jelenet (Canaék és Doranbalték), meg egy-két átlagos KICSIT lehúzza, de a többi nagyon jó volt. Nálam simán van 10/8,5.
Gondolom, nem győztelek meg Kuro, nem is ez volt a célom. Én ezt kifejezetten jó résznek láttam. Mégpedig, és akkor még egyszer leírom, a hangulata miatt.