ö..öö lövésem sincs mekkorára nőnek meg, de mintha anyum valami fél-1 métert mondott volna... de ez attól is függ, hogy melyik fajtájuk, sztem ezek olyan fél méteresek lesznek, az így reális ^^
Az Afrikai óriáscsiga kifejlett egyedei általában 25 cm-esek. Ez tudtommal nem fél méter.

Gabesz, te egy vagy a sok közül. Legtöbb ember - enyhe kifejezéssel - le sem sz*rja, ha elüt egy állatot. Például amikor itt a Bükkben sün invázió volt. xD És annyira édi volt, ahogy átcsoszogott az úton... Apum rögtön meg is állt... Kb. 2 percig vártunk, mire átért. xD Olyan édes volt, ahogy nagy nyugodtan ment először, meglátta a kanyarban az autót, és ilyen számára hipersebességgel elkezdte szedni a kis lábait... xD Aztán utána az egyik cigány mesélte a suliban, hogy milyen jól szórakoztak, amikor összegyűjtötték a kis sünöket és ráhajtottak... Nem nagyon mondanám erre a "parasztokra" (Mondjuk a parasztok dolgozó emberek. Azokról a cigányokról nem mondhatnám) hogy szegények. Sőt, szemét senkik, akik megérdemelnék, ha ugyanazt tennék velük mint amit ők tettek a sünökkel.
Vagy ugye itt van a lovastanya... Ott is mindig van egy csomó kutya. És ugye egy kis 3 hónapos kutya ott szaladozott az apja után, aki a lovakat meg a bivalyokat terelte... Jött egy ember, terepjáróval... Simán látta, hogy ott van előtte a kis kutya, mert elég lassan ment hozzá. De nem, nem állt meg. Ráment a kutyára. A kutya átfért a kerekek alatt... Csak a fejét verte bele a kocsiba elég keményen... Nem is állt fel utána, de élt. Erre a csávó megállt a belejáratnál, a kutya meg ugyanúgy ott feküdt - mivel már nem nagyon tudott csak így szaladozni - az úton. Erre odament, felkapta a kis kutyát és eldobta vagy 3 méterre, hogy ne legyen útban... A szemünk láttára...
Szóval nem mindig kell sajnálni az ilyen "parasztokat".

Kivéve azokat, akik tényleg nem szándékosan teszik. Baleset előfordul. Volt például egy ember, aki elütött egy macskát, és megállt, megkérdezte a járókelőket, hogy kié a macska és ő maga adta oda a halott macskát a gazdájának, mert szerinte: "rendkívül rossz az, ha nem tudja az ember hogy végződött kedvence sorsa". Ez meg nézőpont kérdése.

És tudom, hogy te nagyon véded az ilyeneket, de másnak rosszul esik, ha a macskáját elütik. Valószínűleg nem fog szónokolni a tettesről, ahogy te sem tennéd, ha elütnék valamelyik szerettedet. Így elég rosszul érint - főleg ha az ember közel állt az állathoz - mindenkit, ha utána felhozzák ezt a témát "a parasztot" védve, vagy éppen a gazdát téve felelősnek.

Ezzel csak azt akartam elmondani amúgy, hogy nem mindig kell védeni az autósokat... Ahogy egy, az útra szaladó gyereket sem lehet elütni, úgy az állatot se lehessen. Erdőkön meg főként, ahol az ember betolakodott az állat otthonába...
(Mint mondtam, nem azt mondom, hogy a véletlen baleseteket is muszáj azzal megelőzni, hogy 20-al mész. Azok előfordulnak sajnos. Ott az autóst is lehet sajnálni... Akkor, ha megáll, és megnézi él-e még az állat, nem pedig azt lesi mekkora kár keletkezett a kocsiban... Elütött, de még megmenthető állatot meg az úton hagyni kegyetlenség. Pedig már ilyennel is találkoztam... )