25 máj 23, 17:48:19 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Milyen háziállatod van?
Kutya - 260 (39.3%)
Macska - 173 (26.1%)
Hörcsög - 31 (4.7%)
Papagáj - 27 (4.1%)
Degu - 4 (0.6%)
Gyíkfélék - 8 (1.2%)
Pók - 10 (1.5%)
Rovarfélék - 4 (0.6%)
Más rágcsálók - 32 (4.8%)
Más madárfélék - 7 (1.1%)
Nincs háziállatom - 48 (7.3%)
Halfélék - 41 (6.2%)
Nyúl - 17 (2.6%)
Összes szavazó: 421

Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 121
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Milyen háziállatod van?  (Megtekintve 324246 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
kana-chan
Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

.мคoo.

« Válasz #525 Dátum: 08 márc 18, 17:03:12 »

Ha pszichopata lennék , még skizofréniát is kapnék mellé a macskadorombolástól. 
Szerintem neked macska nélkül is menni fog! Nevet

A tengerimalacokról szólva: szerintem aranyosak, habár nekem még nem
volt, de még lehet (a macskám biztos díjazná  Nevet )<-- nah.. jó ez csak vicc volt.

Hmmm... milyen állatról nem esett még szó?
(most nem jut eszembe semmi :'X )

De van egy másik kérdésem. Ki mit gondol az állatkertekről? (végül is ez is állatos téma,nem? )

Nos, nekem elég ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. (azt hittem sosem fogom használni ezt a szót,
de mégiscsak az  irodalom tanárnak volt igaza :'X )
Szóval sokat hallani arról, hogy néhány kihalófélben lévő állat már csak állatkertekben fordul elő.
(Habár ez is a mi hibánk :/ )
 Ez lenne a + része a dolognak, mert annak a néhány fajnak talán így van esélye a túlélésre.
Viszont az egyáltalán nem jó, hogy a legtöbb helyen túl kicsi ketrecekben tartják őket (sokszor nem túl higiénikus
körülmények között).
Szóval szerintem, ha már mindenképpen akarnak létesíteni az emberek olyan helyet, ahol
bemutathatják az állatokat, akkor a legjobb megoldás a különböző rezervátumok kialakítása lenne.
De legalábbis biztosítani a megfelelő nagyságú és minőségű életteret.
(Sajnos, Mo.-on még egy olyan állatkertet sem láttam, ahol mind a két feltétel teljesült volna. :/ )

« Utoljára szerkesztve: 08 márc 18, 17:06:15 írta kana-chan » Naplózva

Bigi
Akadémiai tanár
*

« Válasz #526 Dátum: 08 márc 18, 21:54:27 »

Kana-chan ma már Magyarországon is próbálják az állatkertekben a kifutókat úgy kialakítani hogy azok minnél jobban hasonlítsanak az állat természetes környezetéhez. Igaz már rég voltam állatkertben, legutoljára is a Veszprémiben, de ott már nem voltak kis ketrecek (max 1-2 állatnál) pl a farkasokat nem is láttam a bokraiktól :'X Szóval szerintem ha az állatkert jó dolog, mert az emberek ott olyan állatokat láthatnak amiket egyépként sosem, és még azért is jó mert esetleg az embereknek megtetszetnek az ott lévő állatok és talán megpróbálnak jobban vigyázni rájuk Nevet (upsz így a végefelé már előjött belőlem a természetvédő)
Naplózva

"A szakír egy olyan fakír aki szatír."
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #527 Dátum: 08 márc 18, 23:38:22 »

Külföldön általában vigyáznak arra, hogy a környezetet úgy alakítsák ki, hogy minnél jobban imitálja az állat természetes lakhelyét. (Legalábbis szerintem. Még soha nem voltam külföldi állatkertben.  Neeem ) Ha nem így lenne, Lexikonunk majd kijavít.   kacsint  Magyarországon viszont kevés pénzből kell gazdálkodni, és ezért örülnek, ha az ételellátmány meg van.
Végül köszönetet szeretnék mondani kedves Saphiranak a "szép" képekért  >.<# , és a még kedvesebb Kananak újboli beszólásáért. (Ne húzd ki a gyufát!  Ördögi )
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #528 Dátum: 08 márc 19, 00:41:02 »

Akkor engedelmetekkel én is leírnám a véleményemet az állatkertekről.
Biztos vagyok benne, hogy kisgyerek korából mindenkinek sok szép emléke van róluk, felnőtt fejjel valahogy nem akkora csoda egy csontsovány oroszlánt látni. Hümm-hümm
Az állatok szempontjából biztos nem ez a legoptimálisabb élőhely, de mindenki tudja, hogy itt nem is az ő jólétük a fő szempont.

Shapira, a képek tényleg szépek. Nevet
Naplózva
kana-chan
Osztag Vezető
*

.мคoo.

« Válasz #529 Dátum: 08 márc 19, 17:09:07 »

Saphira az a farkas a kiscicákkal nagyon szép Mosolyog
Egyébként, csak hogy stílusosak legyünk (mivel itt a húsvét)
beszélhetnénk a nyuszikról.
De ha ez nem jó, akkor jöhetnek a vélemények a teknősökről is.  Mosolyog

Ez utóbbiakat imádom. Szerintem haláli kis élőlények.
Sajna jelenleg nem engedik, hogy tartsak (csak mert a halakkal befuccsolt a dolog,
persze nekem alapból nem kellettek halak és az akváriumot sem én törtem el)<-- de ez már a kutyát sem érdekli  :/
Pedig a teknőcökkel törődnék, de nem hiszik el.  Hümm-hümm
(Mellesleg a halakkal is én bajlódtam a legtöbbet, szóval nem tudom miért mondják. :/ )
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 19, 17:10:34 írta kana-chan » Naplózva

Bigi
Akadémiai tanár
*

« Válasz #530 Dátum: 08 márc 19, 17:51:32 »

A nyuszik aranyosak, régen mindig kaptam húsvétra szüleimtől...de mindegyik a fazékban végezte :/
Teknősöm is volt, méghozzá lágyhéjú teknős Nevet Tekinek hívták (fantáziadús név), de talán még túl fiatal voltam ahhoz hogy felelőségteljesen gondozzam és így szegény meghalt Szomorú

Az állatkert témára visszatérve csak annyit hogy én úgy tudom hogy manapság már sokkal jobban szemelőtt tartják hogy az állatnak is jó legyen. Szóval talán nem egészen igaz az hogy az állatok jóléte nem fő szempont, az meg már máskérdés hogy van-e az állatkertnek pénze arra hogy felújítsa és kibővítse a kifutókat.
Naplózva

"A szakír egy olyan fakír aki szatír."
kana-chan
Osztag Vezető
*

.мคoo.

« Válasz #531 Dátum: 08 márc 19, 18:02:51 »

Nekünk is voltak régen nyuszik Mosolyog
Mondjuk elég halvány emlékképeim vannak róluk,
de arra emlékszem h. az egyik, télen leette a másikról a bundát, és szegény megfagyott.  Sír
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 19, 18:03:36 írta kana-chan » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #532 Dátum: 08 márc 19, 18:12:52 »

Bigi, szerintem ha valamelyik állatkert nem tudja az állatok igényei szerint bővíteni a kifutókat, akkor azt be kell zárni.  :/

Nyuszink nakünk is volt/van.  Nevet Egy lógósfülű tarka.  Nevet nagyon aranyos. És olyan bazi. xD De szerencsére szelíd így megengedi, hogy bárki megfogja.  Nevet Meg van neki csinálva egy kis udvar és tavasztól mindig kinyitom a nyúlketrec ajtaját így bármikor ki mehet, meg bármikor vissza.  Nevet kábé már 3 éves lehet.  Nevet
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #533 Dátum: 08 márc 19, 22:30:36 »

Sajnos a mi nyuszink nem ilyen jól szocializált egyed. Szomorú
Szép nagy, vörös baknyúl, csak éppen megfogni nem nagyon lehet. :'X
Egyszer vállalkoztunk a fürdetésre, el lehet képzelni, végül ki lett igazán vizes. Nevet
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #534 Dátum: 08 márc 19, 22:33:54 »

hát akkor olyasmi mint a milyenk
nekem szinte az összes jelenlegi állatom fekete, de hogy miért nem tom (nyulam, kutyám, macskám)
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #535 Dátum: 08 márc 20, 00:20:32 »

Hát ha minden olyan állatkertet be kéne zárni, amelyik nem tartja (vagy nem tudja) szemelőtt az állatok igényeit, akkor Magyaro. állatkertjeinek 90 % - ra lakat kerülhetne. Bár én már rég nem informálódtam ebbena témában.
Saphira.  Nevet Amilyen kiselőadást a legendák lényei topicban lenyomtál, az **5 -ös. Még egyszer el kell olvasnom, hogy felfogjam.  Nevet Már túl álmos vagyok hozzá. De szerintem az inkább ebbe a topicba illene.
A nyulakról meg már írtam az előző oldalak egyikén. Meg nem enném az biztos.  Ohh My God Hiszen az is rágcsáló. És tud elég agresszív is lenni.
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #536 Dátum: 08 márc 20, 00:33:02 »

Nah, a rágcsálókkal óvatosan! Nevet
Eszembe jutott egy kissé talán furcsa kérdés.
Ki fogott be békát/csigát/egeret/gyíkot/bogarat/lepkét
(vagy akármi, amit az udvaron/utcán talált) "házziállatnak" kiskorában?
Naplózva
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #537 Dátum: 08 márc 20, 00:46:20 »

Én ezek mindegyikét ejtettem már fogságba, csak egeret nem, mert azokkal ... Na de ezt inkább egy másik topicban részletezem majd.  Nevet De legtöbbszőr békát fogtam. A levelibékák voltak a kedvenceim. Még verebet akartam befogni, mivel a madarakat mindig is szerettem. Csak a csapda mindig csődöt mondott.  :/ Nevet
A madarakban az a legszebb különben, hogy olyan fenségesen tudnak végigsuhanni az égen. Igaz nem mindegyik, de a sas az igen. Az egyik legszebb látvány.
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #538 Dátum: 08 márc 20, 01:04:34 »

Akkor megosztom veled...veletek. Szárnyas állatok közül eddig ezeket sikerült befogni: bagolyfióka
(sajnos nem tudtuk felnevelni, túl pici volt  Szomorú ), varjú, veréb,
denevér, ami ugyan nem madár, de tud repülni, no és persze haszonállatok, de azok nem érdekesek. Pirul
Naplózva
kana-chan
Osztag Vezető
*

.мคoo.

« Válasz #539 Dátum: 08 márc 20, 15:04:20 »

Békákat én is mindig fogtam. (csináltam nekik kis szigetet  Hümm-hümm ) <-- egy egész vödröt rájuk áldoztam  Nyelvesít
Meg rengeteg gyíkot cipeltem haza.
Egyszer mikor mamámnál nyaraltam még egy kisverebet is találtam, de nagyon kicsi volt
úgyhogy vissza kellett rakni a fészekbe. Sajnos megint kiesett és meghalt.  Szomorú
Emlékszem 2 v. 3 napig sirattam.
Jah... meg egyszer elvettem a macskától az egeret, de sajnos annak az egérkének már
túl késő volt.

Egyébként nyuszit én sem eszem. (Habár kiskoromban elég sokat ettem, legalábbis ezt mondják,
de már egy ideje megfogadtam, h. aranyos állatokat semmiképp nem eszek )

jaj.. a csigák ki ne maradjanak a fenti listámból.. na meg a kipecázott mindenféle halak  Mosolyog
volt már törpeharcsám is  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 20, 15:08:52 írta kana-chan » Naplózva

Oldalak: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 121
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins