Meg néztem a tutoriálodat nem fogok hazudni nem szokásom... na jó dexDD.
Először is nem értem miért keverted bele a sony vegast és programokat illetve annak bemutatását ha az amv történetét akarod bemutatni.<---- tudom hogy avval csinálja a nép többsége de akkor sem illett bele a videóba. Azt értem hogy be akarod mutatni a lycxgcsdg meg az egyébb effecteket de akkor azt elmagyarázhattad volna kicsit érthetőbben jobban illusztrálva. Nekem ez még mindig nem jött le rendesen.
Ami még engem zavart az néha a hosszú sötétség a szöveg megjelenése előtt néha azt hittem lefagyott a cuccxDD. Talán ennyi volt a negativumom.
Nagyon jó amv-ket választottál csak pár db volt amiket nem láttam és nyugodtan mondhatom amatőr ként is hogy alap amv volt az összes. Ami pozítivum volt a műfajon kénti bemutatás és illusztrálás itt jó volt hogy felsoroltad a lynfdagbasdg esxDD dolgokat... a képi megjelenés és minőség vágás és egyéb korrekt volt.
Talán még annyi hogy nekem kajak olyan volt a hangod (már ha a tied volt...) mint a srácé aki a pc-s játékokat szokta fikáznixDD.
Nos akkor menjünk sorba.
1. A Vegast azért kevertem bele a képi anyagba mert az AMV-s zsargont magyaráztam el vele. A Mondos cikkben is volt egy sűritett AMV-s szlengszótár a syncekről, egyebekről és az olyan technikai szavakat mint timeline, fps, frame, felbontások, képarány jobbnak láttam vágóprogrammal szemléltetni. A 3 sync alá egy arra jellemző AMV-t tettem oda hogy ne a sötét képernyőt bámulja a néző miközben hallgat. - Beatsync -> Benyó AMV-je ahol szinte arra épitett. Lipsync -> tblack Petit Love-ja ahol elég sok pontos szájszinkron vágás van mint jó példa, és végül atis - 8 óra munkája a lyricre mivel poén AMV és zinte a magyar dalszövegre épit a jelenetekkel. Elnézést ha túl kevésnek találtad ezt a magyarázatot.
Plusz Effektelt AMV-re velho Dark Desire videója lett betéve és mikor felvezettem a szöveggel az effektes AMV-ket, mint a purecut "ellentétét" betettem egy időre a Vegas (vágóprogramunk gyári effektjei szövegre és igen önző célzattal a vegasom képlopatát ezennel elnézést kérek minden Adobe Premiere, Ulead és MAgix-ot használótól
) majd az AE képét mivel az már professzionálisabb direkt effektező program. És erre pont jó példa velho műve.
2. Amint láttad törekedtem CSAK magyar AMVART-os emberkék műveiből példát berakni. Tudom vannak sokkal kúlosabb/ jobb / tartalmasabb külföldi AMV-k, de ha már magyar közösség vagyunk és van megfelelően jó minőségű példának való akkor legyen az benne. Amiket beleválogattam szinte kivétel nélkül conon is Top-ba bekerült, levetitett AMV-k, a legtöbbje közismert is (neten). Örülük hogy tudtam neked pár új AMV-t is mutatni ami műfajra jó példa.
3. Hosszú sötétség? Hol? tudnál irni időt(ket)? Voltak átmetnetek, pl. amikor egy-egy altémának a cimét beraktam és igen, nem rögtön tűnt el-fel egy-egy ilyen cim hanem lassan. Nyugi a gépem birta a strapát inkább a végén az MP4 render dolgozta meg kicsit.
4. Igen az én hangom volt. Én vettem fel a szövegemet, vágtam össze az AMV-ke, rendereltem stb.
A rossz PC-s játékok sorozatról hallottam már de soha nem néztem még meg, szóval nincs róla tapasztalatom mennyire "másoltam" a srác hangját. Ez sztem a mikrofon miatt volt vagy hasonló a hangszinem.
5. Minőség. Elvárható alapnak tartom hogy nézhető kép és hangminőségű videót adok ki a kezeim közül csakúgy, mint AMV-t szoktam. Nyáricon óta áttértem az egyre felkapottabb MP4-es tömöritésre. Az MP4 kis méretben jó minőséget tart meg, csak sokáig tart kikódolni de még igy is megéri.
zárszónak most annyit hogy lehet ezt pár ember fogja megnézni össz-vissz itt vagy a többi fórumon, ahova még linkeltem, de ha már kicsi plusz infót adott vagy helyretett valamilyen fogalmi tévedést, már akkor megérte a belefektetett pár napi munkám.