24 nov 23, 09:25:16 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 480987 alkalommal)
0 Felhasználó és 17 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2955 Dátum: 15 feb 08, 20:09:41 »

LOL nem azzal van a baj hogy megtartod, hanem hogy utána financiális követeléseket támasztasz a másik fél felé, holott az nem kívánt szülő lenni.

Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2956 Dátum: 15 feb 08, 20:21:21 »

Tudom, hogy azzal van a baj, de a szülővé válás biológiai folyamat, márpedig a szerző úgy fogalmaz, ez a férfi számára kényszer, ami igaz is, de ne sajnáltassa meg tegye meg áldozattá, mert akkor abból rögtön az szűrhető le, a férfi dönthet egy gyermek kihordásáról. Márpedig nem. És az a baj, hogy a sok idióta, akik újat már nem tudnak kitalálni, mind ezt propagálják, és az agyatlan férfitömeg között úgy terjed ez az eszme, hogy az már idegesítő.

Változtassanak a jogon, hogy a szülés előtti szerződéssel a férfi végképp lemondhasson a nem kívánt gyermekről, mert a használhatatlan jogászok minél tovább rágódnak ezen a hülyeségen, annál több fogyatékos lesz, aki szerint egy férfi megmondhatja a nőnek, hogy elvetesse-e a gyermeket. Ja, most linkelhetnék pár(száz) ilyen facebook hozzászólást például.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 08, 20:21:58 írta Saphira » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2957 Dátum: 15 feb 08, 20:33:08 »

Nagyon kötöd magad ehhez a motívumhoz, hogy elvetetés, holott ez inkább arról szól, hogy a szülői kötelezettségek diktálása egyoldalúan a női félhez került.  Ha most nem tudnék vitatkozni akkor biztosan azt a rossz érvelést hoznám fel, hogy mi van akkor ha a nő elveteti de a férfi akarná.

Az agyatlan férfitömeg. nah most vajon milyen frusztrációdat vetítetted ki?
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2958 Dátum: 15 feb 08, 20:37:39 »

Idézet
nah most vajon milyen frusztrációdat vetítetted ki?

Azt, hogy holnap kezdődik a suli? Nevet

Idézet
hogy mi van akkor ha a nő elveteti de a férfi akarná.

Azért ragaszkodom ehhez, mert a nő a saját teste fölött rendelkezhet. Márpedig ez az ő teste.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2959 Dátum: 15 feb 08, 20:58:47 »

Nem csak a saját teste fölött, hanem egy másik emberkezdemény fölött is. És itt a probléma. Ha valaki egy véletlen dolog miatt az én egész hátralévő életemet akarná beszabályozni, valószínűleg megölném és utána magamat is és előtte röhögnék, hogy azért sem lett igaza. Mert abból indulok ki, hogy úgy van értelme az életemben, ha lehetőségem van úgy alakítani, ahogy akarom és ha valaki erőszakkal olyan helyzetbe kényszerítene, hogy esélyem sincs másképp dönteni, akkor ez lenne valószínűleg az egyetlen helyes út. De mindenesetre érdekes kérdés.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 08, 21:03:29 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2960 Dátum: 15 feb 08, 21:05:37 »

Ja, az is érdekes kérdés, van-e értelme embert ölni azért, hogy te jól érezd magad, és sose legyen semmi gondod önző életedben. : ( : ( : (
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2961 Dátum: 15 feb 08, 21:08:51 »

Lenne gondom, mert nem tudnám folytatni, mert ha életben maradnék utána börtönbe kerülnék vagy bűntudattal élnék tovább. Tehát magamat is meg kéne ölnöm utána. De az, hogy mondjuk örökké egy proli munkás maradjak, mert nem lenne anyagilag lehetőségem kitörni, valószínűleg nem érné meg, hogy folytassam az egészet.

Nem csak egy oldala van ennek. Hanem a női oldalról is felelősség, hogy joga van-e egy emberi életet beszabályozni ilyen szinten, az ő önző döntése miatt. Itt nyilván nem arra gondolok, hogy meg akarja szülni, hanem arra, hogy utána a másik féllel akarja ezt fizettetni.

Senkinek nincs joga olyan helyzetbe kényszeríteni mást egy életen keresztül, ahol nincs választási lehetősége.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 08, 21:13:43 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2962 Dátum: 15 feb 08, 21:14:31 »

Ne is boncolgassuk tovább, úgy is tudjuk, mennyire eltérőek az elképzeléseink az életről, értelméről meg az abban betöltött felelősségről.

Idézet
Itt nyilván nem arra gondolok, hogy meg akarja szülni, hanem arra, hogy utána a másik féllel akarja ezt fizettetni.

Ezzel viszont alapvetően egyetértek, de csak akkor, ha a vita a gyerek megszülése kapcsán kezdődött, azaz a férfi valóban nem akarta, míg a nő igen. Ez azért annyira nem sok eset, bár az utóbbi időben valóban egyre gyakoribb. Későbbi válás esetén viszont nevetséges lenne csak az egyik fél nyakába sózni a gyermeknevelés minden költségét, így teljesen jogos a gyerektartás.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2963 Dátum: 15 feb 08, 21:20:08 »

Jó kezdése a vitának, hogy azt sugallod, hogy felelőtlen vagyok. Köszi.

Idézet
Későbbi válás esetén viszont nevetséges lenne csak az egyik fél nyakába sózni a gyermeknevelés minden költségét, így teljesen jogos a gyerektartás.
Az sem ilyen fekete-fehér. Akkor jogos, ha utána az apának ugyanannyi joga van részt venni a gyerek életében, mint az anyának és nem csak pénzt ad hozzá. Mert arra pénzt adni, hogy minden nap a reggeli mellett elmondhassák, hogy mekkora seggfej az apa és ebben a tudatban nőjön fel a gyerek az sem jó. Nyilván most ez egy extrém eset, de ha már elmélkedünk dolgokról, a legszélsőségesebb eseteket is érdemes számításba venni. De ha csak elválik két ember, mert úgy gondolják, hogy mással jobb lenne nekik és korábban akartak gyereket és az most 2 éves és az apa is beleszól a gyerek nevelésébe (miután a bíróság természetesen a nőnek ítélte), akkor persze. Úgy jogos a gyerektartás.
« Utoljára szerkesztve: 15 feb 08, 21:20:53 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2964 Dátum: 15 feb 08, 21:25:46 »

Nem látom, hol sugalltam volna ilyet. Csak azt írtam, más róla az elképzelésünk.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2965 Dátum: 15 feb 08, 21:29:09 »

Akkor jó. Az is lehet, hogy csak én vagyok képzeltem bele ilyet. A Rendőrtisztis évek után sokszor hiszem rosszindulatúbbnak az embereket, mint amilyenek. Amúgy olyan nagyon szélsőségesen szerintem nem is tér el. Nyilván ebben most pont igen, mert mind a ketten a saját nézőpontunkat tartjuk fontosabbnak ami nem is baj.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2966 Dátum: 15 feb 10, 14:45:40 »

Köttesd el magad és probléma megoldva! Nevet

Én ezt nem látom olyan nagy problémának (de biztosan csak azért, mert disznó hímsoviniszta férfi vagyok)  Nyelvesít
http://feminfo.444.hu/2015/02/10/szanalmasan-keves-a-noi-foszereplos-film/

« Utoljára szerkesztve: 15 feb 10, 15:28:01 írta MrSaiyan Coelho » Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2967 Dátum: 15 feb 10, 16:53:24 »

Ezeket ismertem. Plusz a lövészárokban, a hadirokkantak között és a katonai temetőben se akarnak egyenlőséget.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2968 Dátum: 15 feb 10, 18:56:09 »

Érdekes, szerintem egyre több a női katona.
Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #2969 Dátum: 15 feb 11, 07:14:23 »

Ki a... t érdekel? Sárkányos film is kevés van és abból is 10-böl 9 szar.  Az lenne a lényeg, hogy jó és értékálló filmeket gyártsanak, s nem az hogy valami liberállis korrektségmérce maszlagnak megfeleljenek.

Ha most fejből sorolnom kéne női főszereplős filmeket, akkor lehet jóval kevesebb tudnék mondani, mint férfi főszereplőset, de ugyanakkor szerintem a szar filmek aránya is kisebb lenne.

« Utoljára szerkesztve: 15 feb 11, 07:59:09 írta Shiro » Naplózva

Oldalak: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins