24 nov 26, 19:18:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 191 192 [193] 194 195 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 482536 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
Aes Sedai
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2880 Dátum: 14 nov 24, 18:21:15 »

Engem már a cikkek is idegesítenek, nem, hogy még a kommentek. ikszdé Én rossz komment olvasó vagyok, túl hamar elfogy a türelmem. Nevet
Szerintem nem kéne oda belépnünk amúgy. Inkább tartani a távolságot egy kicsit mindkét irányból. A lénye az, hogy ne mélytorkozzuk le a az EU-t percenként, mint ahogy a szegfűsök tették. De kilépni se kéne. Valahogy mindkét oldalt játszani egy kicsit.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2881 Dátum: 14 nov 25, 20:20:12 »

Az egy dolog hogy nyilván rá kell szállni a témára meg cia által fizetett mszp provokátorok...stb

De titeket nem basz fel hogy minden nap arról lehet hallani, eltekintve attól hogy nyilván  a ballibsi médiában, hogy épp melyik fidesz seggnyaló droid épp hogy lett hirtelen pár év alatt milliomos? persze kemény munkával megfelelő iskolai végzettséggel és szakértelemmel közgazdasági zsenik...

Most pl:  a giro-szász, de lázár is hatalmas köröket fut, nem tudom régen nem ekkora arccal a semmire, és nem ekkora arroganciával loptak. Nyilván mindegyik politikus lop színtől függetlenül, de hogy az új elit ekkora arrogáns szakértelemmel nem rendelkező megélhetési politikus legyen? mindenki annyit ér amennyije van korát éljük.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2882 Dátum: 14 nov 25, 20:32:11 »

Engem inkább az zavar, amikor széles mosollyal és valóban pofátlanul nagy arroganciával közlik, hogy nem nyilatkoznak.

Mi az hogy nem nyilatkozik? Kinek hiszi magát? Ő az én alkalmazottam, egy közszolga! Mi az hogy nem hajlandó válaszolni?

A pofám leszakad. Lop, csal, hazudik. Egy dolog, más is csinálja, bár a mérték azért nem mindegy, de hogy nem tudja, hogy mire szavaz, nem hajlandó felelősséget vállalni, de még csak pár kérsdésre sem válaszol az valami hihetetlenül felháborító.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2883 Dátum: 14 nov 25, 20:48:40 »

Eddig a történelemben szerintem csak Ghandi és Uruguay jelenlegi elnöke volt közszolga.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2884 Dátum: 14 nov 29, 15:09:54 »

Ezt még a feminista vitához találtam Nevet

http://modoros.blog.hu/2014/11/29/az_aldozatokbol_elkovetokon_felhaborodottak_margojara
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2885 Dátum: 14 dec 07, 18:02:12 »

Modorosblog Facebook-oldalán találtam, a kommentek a legjobbak. Nevet

http://www.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/nagyszuleink-titka-a-szalonna-gyogyito

Francba a grillezett csirkemellel, mostantól csak szalonnát és fehérkenyeret fogok zabálni. Ha öregapámnak 99 évesen is még 45-ös karja volt tőle és egyedül megnyerte a II. világháborút egy borotvakéssel a kezében, akkor nekem is jó lesz.
Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #2886 Dátum: 14 dec 10, 21:57:46 »

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=K1KEuNFrL10" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=K1KEuNFrL10</a>

Vélemények ?

Sok minden más volt abban az időben senpai, öregapáink még nem ilyen mozgás szegény kultúrában éltek, ezért ehettek meg bármit, mert az mind energiává alakult hogy a munkát elvégezzék. Nevet
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2887 Dátum: 14 dec 10, 22:02:43 »

Kétlem, hogy öregapáink 150 kilóval nyomtak volna fekve. Nevet
Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #2888 Dátum: 14 dec 10, 22:33:15 »

Miért te igen ? Nevet

Öhm, valószínűleg nem, de egész nap fizikai munkát végeztek amivel az izmaik,.... pontosabban a kitartásuk bármihez sokkal nagyobb volt, az erőlétük jobb volt, lehet nem bírtak el akkora súlyokat, bár ebben azért erősen kételkedem, de nekik ez nem volt szempont, gondolok arra, szomszédom egy idős bácsi régen a vasúton dolgozott, és egész nap az 50 kilos cementes zsákokat pakolta, lehet hogy egy-egy zsáknál a kétszeresét, vagy akár a háromszorosát is elbírta volna, ezt már sosem tudjuk meg Nevet
Bárhol ahol öregekkel dolgoztam mindig azt mondták, inkább forduljak még egyet, mint hogy megszakadjak, és másnap ne bírjak menni dolgozni, és igazuk volt ebben. Nem mellesleg így egy idő után akármilyen kemény fizikai munka megszokottá válik, kierősödsz hozzá, kiszálkásodsz, igazi erőd lesz. Egyik öregapám ivott régen sokat, és amikor anyám kapott egyet visszakézből tőle szaltóval rúgta le a csillárt.
Persze az ember ereje nem arra van hogy gyengébbeket püföljön vele ha kell ha nem rombolás helyett építeni kell csak ezt sokan nem látják vagy azt hiszik építenek mikor rombolnak
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #2889 Dátum: 14 dec 10, 23:35:41 »

Az egyik nagyapám tanító volt. Ezt azért gondoltam fontosnak leírni, mert úgy tűnik, vannak akik azt hiszik, hogy régen, minden egyes ember csak és kizárólag fizikai munkát végzett régen. Nos... nem.
Akik ilyen jellegű fizikai munkát végeznek ma, biztos vagyok benne, hogy nem maradnak el senkitől.
És abban is erősen kételkedem, hogy sokkal nagyobb kitartásuk lett volna mindenhez. Egyszerűen csak másfajta kihívások vannak.
Naplózva
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #2890 Dátum: 14 dec 10, 23:47:30 »

Régen más idők jártak... Akkor is volt, tanító, gyári munkás, földműves, minden, csak most már átvették a kézi erő munkáját a gépek...

Most nem kell egész nap 20 kadrákot lekaszálni, mert levágja a fűkasza 1 óra alatt, és mehet kondizni a paraszt...
Naplózva
Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #2891 Dátum: 14 dec 10, 23:52:56 »

Hidd el ha választanom kéne, hogy egy kokszos, vagy nem kokszos, de gyurmástól kérek egyet, vagy valamelyik fizikai munkát végzett embertől legyen az most, vagy régen, inkább a gyurmásokat választanám.  Ördögi Megnézném melyik akár nem kokszos gyurmás állna oda a kőműves mellé egy 10 -12 órás műszakra mondjuk alapot ásni. Nevet

És igen régen voltak nem fizikai munkát végző emberek ahogy ma is vannak, de a ház körül akkor is volt munka, és ha már azt meg csinálta, ha mindig rendben tudta az életét /házát,/ ha tüzelőt vágott, hasogatott már meg volt ahhoz az ereje amit az előbb leírtam, ugyan is az az öregapám csak az otthoni munkát végezte el, egyébként a munka helyén szellemi munkát végzett ő is, ja és emellett masszív alkoholista volt az öreg napi egy liter kevert után megnézném a mai fiatalokat. Nevet
De ezen sorokkal egyik szellemi munkát végzőt sem akartam megbántani.... vagy is de, nem tudom mivel értékesebb az az ember aki szellemi munkát végez mint az, aki fizikait. Ugyan úgy fontos mind a kettő, de a második rendszerint semmibe van véve. :/

Na igen mehet, csak a testem karbantartása miatt csinálok meg bármilyen test edzést, /amit megtudok/ azon túl szerintem teljesen felesleges, de ez csak az én véleményem, ahogy az egész eddig itteni hozzászólásaim. Nevet
Naplózva

Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #2892 Dátum: 14 dec 11, 00:07:03 »

Ha a pofonokról van szó, én is így vagyok vele...

Láttam már olyat, hogy reggel a csávó menőzött, hogy ő ennyivel meg annyival szériázik, meg hú meg ha, meg őbenne van erő, 2 óra múlva a mellette lévő vaságyastól 50 kiló vézna srác még csak kezdett belemelegedni a munkába, de a gyúrós csávó már meg volt halva...
Naplózva
Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #2893 Dátum: 14 dec 11, 00:59:31 »

Igen a munkához kétség kívül másképp kell kifejteni az erőt, az nem egyszeri nagy erőfeszítésről szól, hanem állandó egyenletes terhelésről, bár ezt azt hiszem mindenki tudja. Nevet
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2894 Dátum: 14 dec 11, 08:06:13 »

Jaj, istenem...  Nevet Ha valaki hozzá van szokva egy adott terheléshez, persze hogy jobban fogja bírni. Egy testépítő/crossfit-es lehet, kidőlne eleinte a zsákpakolástól vagy ácsmunkától (mert az izmai más terheléshez vannak hozzászokva), de a parasztbácsi sem húzódzkodna 20-30-at egy szériában vagy futna maratont.

Idézet
vagy is de, nem tudom mivel értékesebb az az ember aki szellemi munkát végez mint az, aki fizikait

Mert egységnyi idő alatt végtelenszer több értéket tud előállítani, illetve bizonyos szellemi munkákat nem képes bárki elvégezni, hanem komoly tanulásnak és felkészülésnek kell megelőznie. Ettől függetlenül nem szabad lenézni semmilyen munkát végző embert, ha jól és lelkiismeretesen végzi a munkáját, legyen az bármi.

Idézet
Egyik öregapám ivott régen sokat, és amikor anyám kapott egyet visszakézből tőle szaltóval rúgta le a csillárt.

Erről mindig eszembe jut ez a klasszikus.
http://modoros.blog.hu/2010/04/13/nagyapam_a_buszke_parasztember
Naplózva

Oldalak: 1 ... 191 192 [193] 194 195 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins