24 nov 23, 09:45:52 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 183 184 [185] 186 187 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 481058 alkalommal)
0 Felhasználó és 23 vendég van a témában
Ishida
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #2760 Dátum: 14 aug 15, 18:54:41 »

Ezek után én vagyok a legnagyobb panelproli, aki elolvasta és tetszett is neki az olyan kötelező olvasmány, mint az Ember Tragédiája és az Isteni Színjáték? Fuck Dante!
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2761 Dátum: 14 aug 15, 18:57:37 »

Az ember tragédiája az remekmű. Nevet

Gdat!
Sartre nekem sose volt túl szimpi, nem olvastam tőle túl sokat.
Camus-től A lázadó embert, azt olvasd el. Baromi jó gondolatok vannak benne, és tetszik, hogy rengeteg témát dolgoz fel. Van benne minden, ami az embert érdekelheti, és jól is van megírva nagyon. Sajnos régen olvastam már, ezért olyan sokat nem tudok róla mondani, inkább csak az élmény maradt meg, hogy mennyire tetszett, és serkentette a gondolkodásomat is. Nevet
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2762 Dátum: 14 aug 15, 19:02:07 »

Így nem lehetsz okos Aes. Ha tőle olvasol azt nem olyan nagy teljesítmény, mintha őt olvasnád. Fontos a szemantika.
Én abba a gimibe jártam, ahová Madách is, tehát totálisan áthat a szelleme magától.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2763 Dátum: 14 aug 15, 19:05:32 »

Gdat! Egy harmadéves magyar szakos ezért már kiakadna. ikszdé Őt sose tudod olvasni, mert nem ismered a szerzőt, nem tudhatod igazából mi járt a fejében, meg főleg, hogy mit érzett akkor. Neked csak a szöveg jut, azzal kell dolgozni.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2764 Dátum: 14 aug 15, 19:06:35 »

Én meg abba a gimibe jártam, amelyikbe egy közismert politikus (O.V.), de mégse hatott át a szelleme Nevet
Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #2765 Dátum: 14 aug 15, 19:19:02 »

De menők vagytok. Engem meg egy artista bohóc tanított angolból a középiskolában!
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2766 Dátum: 14 aug 15, 19:28:32 »

Az ember tragédiája és az Isteni Színjáték szerintem sokaknak tetszett. Én többször is elolvastam, és most, hogy felhoztad, Az ember tragédiáját lehet elolvasom megint, suli előtt. A legdurvább az, hogy az egyik atomokos csoporttársam kívülről tudja...

Naplózva

Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
*

Rejtett Homok Falu Rejtett Homok Falu

Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)

« Válasz #2767 Dátum: 14 aug 15, 19:32:04 »

Én pont ma fogtam a kezembe - mást kerestem - és eszembe jutott, hogy el kellene olvasnom megint. Szerintem az nagyon jó kis mű.

Az Isteni Színjátékot szerintem csak én olvastam el az osztályból, pedig ez is nagyon jó.
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 15, 19:37:09 írta Minagi » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2768 Dátum: 14 aug 15, 19:48:06 »

Villogtok itt a nevekkel meg a szavakkal, aztán megnézném ki meddig jutott Lenin összes műveiben. Durci
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2769 Dátum: 14 aug 15, 20:35:43 »

Az első polcnyit már átfutottam.
Naplózva

xenon
Uchiha Madara
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csiga_@_/"

« Válasz #2770 Dátum: 14 aug 26, 14:43:55 »

Idézet
Több mint 103 újszülött csecsemőt segített a halálba. Szülészeti ápolónőként kisgyermekeket ölt meg, akiknek szülei vonakodtak az azokról való gondoskodástól, mivel a Japánban akkoriban hatályos törvények szerint tiltott volt az abortusz. 1948-ban tartóztatták le és NÉGY év börtönt kapott.
A sorozatgyilkosok kifejezetten érdekesek csak minél többről olvasok annál jobban ledöbbenek hányat engedtek el közülük vagy hagyták had élje le az életét a börtönben. Nem értem miért nem lehet ezeket csak simán lelőni vagy felakasztani vagy nekem mindegy.
Naplózva

I know that we have never really met before
But, tell me, does this rag smell like chloroform?
You know that I'm the reason people lock their doors
But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch
You got nowhere to run too, so, don't try hiding
'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining

Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting
Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #2771 Dátum: 14 aug 26, 17:23:02 »

Az Ember Tragédiája valószínűleg az egyetlen olyan színdarab, ami még Alföldi rendezése se tudott teljesen elrontani Nevet Még nem volt kötelező nálunk, de olvasni már olvastam.

Apropó, kötelezők, én voltam az egyetlen akinek tetszett az Egri Csillagok még negyedikben?  Neeem Eddig bárkivel szóba jön a szar kötelezők témája, mindenki azt hozz fel mint a példa, pedig szerintem egy Légy Jó Mindhalálig ezerszer szarabb volt.
Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2772 Dátum: 14 aug 26, 17:44:24 »

Nekem tetszett, többször is olvastam. De mai fejjel már hiányolnám belőle a "This... is... Egeeeer!" felkiáltást.  Nevet
Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #2773 Dátum: 14 aug 26, 19:19:20 »

Idézet
Több mint 103 újszülött csecsemőt segített a halálba. Szülészeti ápolónőként kisgyermekeket ölt meg, akiknek szülei vonakodtak az azokról való gondoskodástól, mivel a Japánban akkoriban hatályos törvények szerint tiltott volt az abortusz. 1948-ban tartóztatták le és NÉGY év börtönt kapott.
A sorozatgyilkosok kifejezetten érdekesek csak minél többről olvasok annál jobban ledöbbenek hányat engedtek el közülük vagy hagyták had élje le az életét a börtönben. Nem értem miért nem lehet ezeket csak simán lelőni vagy felakasztani vagy nekem mindegy.
A legtöbb sorozatgyilkos mentálisan KO. Igazából bárkiből válhat sorozatgyilkos ha mentálisan labilis és "hatalmat" (a kivitelezés lehetőségét) kap a kezébe és nem fél hogy elkapják. 
Ezeknek az embereknek a lelke halott. Persze ez még nem menti fel őket a bűnük alól.
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #2774 Dátum: 14 aug 26, 20:21:16 »

Látszik, hogy rég fórumoztam, még jó, hogy most munkában naponta hallok ilyen nagyszerű random szövegeket, legalábbis sok olyat ami felér az előbb elhangozotthoz, nemrég ilyen volt a "minden orvos alkoholista, másképp nem lehet bírni" szöveg is. Másra most nem emlékszem,legalábbis igyekszem hamar elfelejteni a dolgokat, mert csak folyamatos agyf*szt kapnék a végén.

Nekem az egyik kedvenc könyvem volt kiskoromban az Egri csillagok csakúgy, mint a Pál utcai fiúk, szerettem a kötelezőket. Maradi vagyok ilyen szempontból, ugyanis hasznosnak tartom őket a közoktatásban.
« Utoljára szerkesztve: 14 aug 26, 21:18:48 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Oldalak: 1 ... 183 184 [185] 186 187 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins