zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #2130 Dátum: 13 jún 27, 18:27:51 » |
|
Ez valamennyire helyes, hisz védekezel. Persze nem vagyok nagy rajongója a gyilkolásnak, de ha nagyon szükséges...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2131 Dátum: 13 jún 27, 18:31:04 » |
|
2012. évi C. törvény ( új Btk )
Ha éjjel, fegyveresen, felfegyverkezve, vagy csoportosan megtámadnak a lakásodban, akkor nem vizsgálják, hogy az elhárító cselekményed arányban állt-e a támadással, ergo meg is ölheted a támadókat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #2132 Dátum: 13 jún 27, 18:31:50 » |
|
Ha nincs fegyverük, de többen vannak, akkor is agyonlőheted őket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2133 Dátum: 13 jún 27, 18:33:48 » |
|
Igen gman a csoportos elkövetés azt jelenti, hogy többen vannak, szám szerint legalább hárman.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dreamfolow
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2134 Dátum: 13 jún 27, 18:34:32 » |
|
Ó,én erről láttam egy videót,talán 2 éve.Ezzel már rég tisztában vagyok.Én nem szeretek senkit se bántani,de ha elkap a hév akkor kicsinálnám a tagot... Annyi lesz a familiának
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2135 Dátum: 13 jún 27, 18:36:24 » |
|
Nah erről nagyon nem tudtam.. szerencsére most már tudok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #2136 Dátum: 13 jún 27, 19:26:21 » |
|
Fényes nappal még a távkapcsolót is utánuk kell vinnem, ha a TV-t elviszik?
Tényleg így van benne a Btk-ban, mármint, hogy csak éjjel?
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2137 Dátum: 13 jún 27, 19:37:13 » |
|
Heo, azért szerintem logikus, hogy ha elviszik a TV-det, szóval vagyon elleni bűncselekményt követnek el, akkor az élet kioltása aránytalan lenne az elkövetőkkel szemben, az már nem jogos védelmi helyzet. ( persze ha nem támadnak meg,csak azt látod hogy fogják a tv-t és szaladnak ) Az meg hogy éjjel, szerintem egyértelmű, hogy akkor miért szigorúbbak a szabályok. ^^ Itt jól le van írva példákkal: http://444.hu/2013/06/25/nemkegyetlen/De baszódjanak meg a kábszer fogyasztás szigorítása miatt !
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 27, 19:38:59 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #2138 Dátum: 13 jún 27, 19:51:59 » |
|
Szükség volt már valami ilyen törvényre, a múltkor felhívtam a rendőrséget (csak csendháborítás miatt) és gépi hang vette fel mielőtt kapcsolt volna emberhez. Na most ha megtámadnak 100x is kinyírnak mire felveszik a telefont. Úgyhogy meg kell védenie magát szerencsétlen lakónak, ha egyszer rátörnek éjszaka, kis baltával várnám őket ha jönnének. Ha nincs fegyverük, de többen vannak, akkor is agyonlőheted őket.
Kérdés, hogy mit értünk "fegyver" alatt, szal ha ütni és rúgni tudnak akkor már van "fegyverük" így a védelem is jogos.
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2139 Dátum: 13 jún 27, 19:56:17 » |
|
Tessék Ayumi csak neked.
5. fegyveresen követi el a bűncselekményt, aki
a) lőfegyvert,
b) robbanóanyagot,
c) robbantószert,
d) robbanóanyag vagy robbantószer felhasználására szolgáló készüléket
tart magánál, vagy a bűncselekményt az a)-d) pontban meghatározottak utánzatával fenyegetve követi el;
6. felfegyverkezve követi el a bűncselekményt, aki az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál;
A kéz+láb nem eszköz.^^
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 jún 27, 19:58:17 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ayumichan
|
|
« Válasz #2140 Dátum: 13 jún 27, 20:01:15 » |
|
Az lehet, de az élet kioltására alkalmas. Lehet vele ütni, rúgni, folytani stb.
|
|
|
Naplózva
|
Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2141 Dátum: 13 jún 27, 20:11:20 » |
|
Tudni kell, hogy a törvény szerint annyival támadhatsz vissza amennyivel rád támadnak, ha pusztakézzel támadnak rád, azzal védheted meg magadat, ha késsel, lőfegyverrel stb. teszed büntethető vagy. Ez a törvény azért jó vagy jobb, mert birtokháborítás esetében ha rád is támadnak bárhogy megvédheted az otthonod, családod stb.
Persze vannak hátulütői is.. szerintem.. az emberek nem tudják felmérni mikor hogy kell cselekedniük, .. mert ha nem ítélte meg jól a dolgot akkor még az kap pár évet aki hülye módjára azt hitte hogy az adott helyzetben ölhet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2142 Dátum: 13 jún 27, 20:24:19 » |
|
Persze vannak hátulütői is.. szerintem.. az emberek nem tudják felmérni mikor hogy kell cselekedniük, .. mert ha nem ítélte meg jól a dolgot akkor még az kap pár évet aki hülye módjára azt hitte hogy az adott helyzetben ölhet.
Mert amikor rá támadnak éjszaka, nyilván fel tudja mérni a helyzetet. Hát nem. Olyankor ijedtségből cselekszik az ember, amilyen gyorsan csak tud - gondolkodás nélkül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2143 Dátum: 13 jún 27, 20:28:52 » |
|
(3) Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl.
Ez eddig is megvolt, most már majd csak nappal kell bizonyítani, illetve ki tudja? Majd a bírói gyakorlat eldönti.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|