Shiro
|
|
« Válasz #10 Dátum: 08 jún 10, 22:15:41 » |
|
Általában a 13 és a 26 rész körüliek szoktak bejönni.
Az 1-2 részes OVA-k valahogy nem is tudom... Nem mintha sokat láttam volna, talán max 3-at. Valahogy mintha csak egy kiragadott rész lenne egy sorozatból, ami nem került vetítésre.
Movie-k-nál meg valahogy pont a hossza az ami zavar, mondjuk az mellékes, hogy megnézek egyszerre 10-15 kb 25 perces részt.
Egy 13 részes sorozatot is elég esemény dússá, és hosszúnak látszóvá lehet tenni pl Elfen Lied, H2O, Shingetsutan Tsukihime, Juu Ou Sei, de pl van olyan is ami nem teljesen összefüggő részeket (vagy 1-2 részes történeteket tartalmaz) pl Gokusen, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu. De találkoztam már olyannal is, ahol sokalltam a 13 (12) részt pl Happines.
A 26 részes alkotások meg hát eléggé esemény dúsak szoktak lenni, vagy ha nem, akkór a közepén van egy csavar, ami teljességgel megváltoztatja az ember szemléletét. pl Trinity Blood, Shkugan no Shana (1. szezon), Chrono Crusade, Mai HiME...stb vagy pl egy kellemes se nem hosszú se nem rövid történetet adnak mint pl Love Hina, Ai Yori Aoshi, Chobits, D.N. Angel, Gantz..stb de gondolom azon megoszlanak a vélemények, hogy minek volt elég vagy éppen kevés része...
S hát ugye a kakukktojás(ok) Amikről nem igazán lehet megmondani, hogy "rövidebb" 13 vagy 26 rész körüli, vagy ennél hosszabb, hiszen több szezonból is álhat Pl Rosen Maiden, Sahkugan no Shana, Code Geass, Girls Bravo, Slayers, Zero no Tsukaima, Full Metal Panic! s az egyebek. Szal nem tudom, hogy most az ilyeneket egyben, vagy szezononként kellene e tekinteni, mert van hogy szinte teljesen elkülönül a kettő, de van hogy abszolút de egymásra épül, viszont a második szezon eseménydússág szempontjából elmarad elődjétől.
52 rész körüliek. Hát mondjuk ezen kategóriából nem láttam túl sokat, de azt kell mondjam hogy ez az ami egy kényelmes tempó mellet is elég eseménydús tud lenni, valamint a karakterek nagy része is jól ki van dolgozva pl: Hagane no kinjutsushi, Blood+, Shaman King, Hikaru no Go. Mondjuk volt olyan is aminél az elejét úgymond meglehetősen hosszúnak és erőltetetnek tartottam, de aztán már azt sajnáltam, hogy túl kevés részt csináltak belőle ilyen pl a Juuni Kokuki.
100 és 200 az annál több részből állók. Ezeket egybe veszem, mivel az a "kevés" amit láttam többnyire a két kategória határ értékén vannak, de persze itt a kevés szót ellensúlyozza a terjedelem.
Naruto azt kell mondanom, hogy nem tűnik olyan hosszúnak, mivel egyetlen unalmas pillanat sincs benne. Leszámítva a fillereket, amik habár csak a sorozat kb 70%-át teszik ki nekem valahogy háromszor annyinak tűnt.
Bleach, kb hason ló, annyi különbéggel, hogy itt a fellerek többnyire nem 1-2 részes kis stuffok, hanem hosszabb történetből álltak/(nak).
Dragon Ball univerzum Hát erre lehet mondani, hogy kb mint a rétes olyan hosszú ra lett nyújta. De talán ez is néző pont kérdése, mert amikor a tv-ben néztem napi egy részt, akkor a Goku vs Cheki Chun küzdelem is irtó hosszúnak tűnt, viszont később gépen nézve még a pár percig tartó Goku vs Freeza harc sem tűnt olyan hosszúnak, amit kb 20 részre terjesztettek ki.
Yu Yu Hakusho Hát csak annyit, hogy az "elején" a harci tornás részeket irtó hosszúnak találtam, de azért összességében jó volt.
S hogy ez se maradjon ki... Inuyasha Itt sincs panasz a történet tartalmát illetően, kivéve a üldözzük levágjuk elmenekül Naraku és még vagy hússzor féle játék, amik gondolom fillerek lehettek.
¤_¤
|