Visszaolvasgattam pár oldalt, és arra jutottam, hogy elfogult vagyok Narutóval szemben. Egyértelműen látszik, hogy az emberek nagy része szkeptikusan viszonyul az erejéhez. Nekem eddig egyértelmű volt, hogy Naruto erősebb a legtöbb ninjánál. Leginkább azért, mert sokszor kihangsúlyozták a Peinnel folytatott harc óta, hogy milyen erős lett. Mindenki, Tobi, Zetsu, a falusiak, mint Kakashi, Tsunade, a békák, ezt mondogatták. És, ha ez nem is lenne igaz, akkor is azt tartom logikusnak, hogy ezt elhiggyék az emberek... de nem.xD
Másrészt ugye sokszor lehet olvasni, hogy Naruto mekkora hülye... szerintem azért ez már így nem igaz. Na, jó, azért Shikamaruhoz képest... no, nem is mondok semmit. De mindenképpen sokat okosodott. És változatlanul jól tudja előadni magát, amihez egyrészt kell a tiszta szíve, és a nyitottsága, másrészt pedig valamilyen intelligencia is kell hozzá. Na, lehet, hogy csak beképzelem, mert számomra fontos, hogy egy karakter okos legyen. Kivéve persze Naruto, de azért neki is mindig felfigyelek az okos megmozdulásaira, nehogy elfeledjem, hogy ő a kedvencem... Meg persze Shikamaru és Jiraiya.
De csakis Naruto miatt olvasom a mangát, és nézem az animét. Általában, ha nagyon unom az animét, addig ugrálok, míg meg nem találom vhol Narutót. Valamiért az ő története egyesíti mindazt, ami igazán közel áll hozzám. Persze csak egy manga, egy fikció. De rá kellett jönnöm, hogy a gyűlölet, ami leginkább böki a csőrömet, az egész történet alapját adja. Minden ekörül forog. És igazán ezt kell felfogni. A békét, a megbocsájtást és a barátság erejét...
És igen, Naruto feladata kitalálni, ez miként valósulhat meg. Persze erről sokan elfeledkeznek. Hogy ő nem csak egy buta, kevés technikát ismerő ninja. Ő a főszereplő.
Bizony. És sok tulajdonságát illetően senki nem tudja leverni.
Másrészt pedig tényleg nagyon erős lett. Én nem kételkedem, hogy győzne Sasuke ellen. Nem azért, mert annyival erősebb lenne, hanem, mert Sasuke... nem is tudom, hiányzik belőle valami, és túlságosan arrogáns... valahogy nem jól áll hozzá a dolgokhoz. Persze igaza van Narutónak is, kétlem, hogy a végén bármelyiküknek sikerülne élve kijutni a harcból...
Amit meg hülyeségnek tartok: elemezgessük, hogy mi lenne Narutóval a Kyuubi meg a Sennin forma nélkül. Vicces... ezek hozzátartoznak. Úgy, ahogy Sasukéhoz a Sharingan. Egyébként is, Naruto eddig nem is igazán használta a Kyuubit, most kezdte el, és azért Pein ellen is erős volt. Ja, és a Sennin forma... azt megtanulta. Nem tudom, miért nem jogosan az övé ez a technika. Meg is lett mondva, hogy nagyon nehéz elsajátítani, ő mégis képes volt rá.
A Kyuubit pedig használja csak, hiszen hozzátartozik az is. Attól ő még nem ér kevesebbet. Ez hülyeség. Mindenki elismeri, hogy nagyon erős lett, de az olvasók vitatkoznak ezzel, arra hivatkozva, hogy enélkül meg anélkül ilyen meg olyan lenne. Basszus, hiszen akkor így mindenki kielemezhető. Kakashi a Sharingan nélkül hogy másolta volna le azt a sok jutsut. az se az övé.. erre még se sokan gondolnak. Jó, ő is kivételes ninja, de neki is csak valaki más erejéből van ilyen sok jutsuja, meg ilyen nagy ereje. Sasuke is Orochimarutól kapott egy csomó erőt. Az se a sajátja akkor? Meg ugye a Sharinganon is el lehet gondolkozni. Azt is a ninja örökli, nem megtanulható. Magyarán az ölébe pottyant, amit aztán fejlesztgetett. Ehhez már kellett tehetség, de... na, igen, mindegy. Sokáig gondolkodhatnánk ezen, de a végén rájönnénk, hogy ezek nélkül csak kevés ninja érne vmit is. Nem csak Narutóra kell ujjal mutogatni.