Szerintem nem valószínű, hogy ugyanúgy szerezték meg a hollowok erjét mint Ichigo. Ichigonal Byakuja elpusztított valami lélek pihenőt, meg még valamit. És ezzel megszűnt Shinigami lenni. De Urahara azt is mondta, hogy nem az ő erejét pusztította el, hanem azt amit Rukia neki adott, és benne is van szunnyadó erő és ezt ébreszti fel magában a saját shinigami erejét. Vagyis ha a egy shinigami elveszti a saját erejét, akkor már nincs mit felébreszteni szerintem.
Ebben van igazság, de én nem azt mondtam, hogy ugy történt mint Ichigoval, csak azt, hogy hasonlóképpen, merthát valamiképpen közelkerültek a hollowá váláshoz és csak kétféle képpen lehet hollowá válni, az egyik az ahogy Ichigo változott (majdnem) át a másik lehetőség meg az, hogy egy hollow felfalja az illető lélekenergiáját(ez történt Orihime bátyjával is).
A vizardok esetében az utobbi lehetőség totál ki van zárva, mert nem hiszem, hogy egy kapitányi vagy hadnagyi szintű shinigami lélekenergiáját el tudná fogyasztani egy hollow(nem azért mert nem lenne rá képes hanem, mert nem élne addíg, hogy megtehesse
), ezért gondoltam arra, hogy valamiképpen egy időre elvesztették az erejüket.