Huh, hát ez most egy kicsit hosszú lessz:
Tsunade közelharcos, ami már magában elég nagy hátrány ebben a közegben mivel a Kagék többsége a távolból támad. A Raikage az egyedüli kivétel, ő viszont a Naruto világ Super Saiyanje, kevés esély van rá hogy Tsunade hozzá tudjon érni. Az idegek, izmok támadása sajnos itt megint csak nem ér semmit. A folyamatos gyógyítás egy idő után eléggé kifárasztaná, a Yin pecsét felodása sem változtatna a helyzeten. A Byakougonról pedig még keveset tudunk.
Mei a forrás elemmel szabadtérben nem sokra menne, bár talán föld elemmel megtudná oldani hogy a csata zárt helyen folyjon, de necces lenne megoldani, főleg hogy még nem láttuk tőle ezt az elemet. Repülni ugye nem tud, viszont középtávon a láva elemmel, hosszútávon pedig a víz jutsukka hatásosan tudna támadni, bár nem hinném hogy Gaarát csak vízjutsukkal eltudná intézni. Onooki és A ellen meg szerintem nem sok esélye van.
Gaara ereje eléggé csatatérfüggő, hiszen egy sivatagos helyen (mint a Kage harcnál) ha megindít egy homoktengert abból elég nehéz sérülés nélkül kikászálódni, függetlenül attól, hogy milyen elemű az ellenség. Más terepen saját magának kell megteremtenie a földben (mint Kimimaro ellen). A homok segítségével képes repülni, érzékelni, a klónok meg ugye szintén veszélyesek, pillanatok alatt beborítanak, és máris a piramisban csücsülsz lepecsételve.
A-nek szerintem mind1 hogy hány keze van, amíg van legalább egy
. A távolsági ninjutsuk elleni védekezésre meg szerintem a Raiton Shunshin no jutsu tökéletes, ha az Amaterasut (ami az egyik leggyorsabb jutsu) el tudta kerülni, akkor ez egy vízsárkánynál is menni fog. A homokklónok fizikai ereje miatt valszeg nem tudjnák egy helyen tartani. Azt viszont nem tudom, hogy hogyan támadná a repülő Gaarat vagy Oonokit...
Oonoki: talán ő az akire mondhatnám hogy a legerősebb, a hátfájásait most nem igazán veszem figyelembe. A legpuszítóbb támadással nyilván ő rendelkezik, a Por elem elég nagyhatótávú, talán még "A" sem tudna meglógni előle.
Plusz ott van még a súlyok szabályozása, ami megintcsak nagyon hasznos, pl: Muu kezeit olyan nehézzé tette hogy nem tudta megmozdítani őket, ha elfogná a homok akár annak is megemelhetné a súlyát, s így Gaara sem tudná könnyen elkapni, meghát a saját súlyát is a minimumra tudja csökkenteni, hogy ne lehessen eltalálni.
Így végül Oonokit mondanám, bár "A" is elég kemény ellenfél.